Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Χορός

"ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ - τα τραγούδια και οι εκπομπές"

29 Ιουν 2016

29.06 έως 30.06

Ιππικός Όμιλος Ηρακλείου, Καρτερός,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος 

21.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

"ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ - τα τραγούδια και οι εκπομπές"

“Εδώ Λιλιπούπολη, εδώ Λιλιπούπολη!”

Αποσπάσματα από τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος επιλέγει ο Κωνσταντίνος Τσακιρέλης για τη φετινή παρουσίαση της δουλειάς των μαθητών του, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μινωική Αυλή, στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου (Καρτερός), στις 29 και 30 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. 

Πρόκειται για μια ελεύθερη απόδοση της ζωής στο φανταστικό νησί της Λιλιπούπολης, παράλληλα με την εξέλιξή της οποίας, προκύπτει μια ενδιαφέρουσα ιστορική καταγραφή της ραδιοφωνικής εκπομπής, καθώς και πληροφορίες για το πολιτικό πλαίσιο της εποχής. 

Μαθητές χορού από 8 έως 64 ετών, σαν γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Λιλιπούα, δε θ’ αφήσουν κανέναν χωρίς πρόσκληση για το μεγάλο πριγκιπικό πάρτι, με το πλούσιο μενού που φυσικά περιλαμβάνει μπιζέλια Λιλιπούπολης. Εκείνες τις μέρες λένε ότι η Αρκούδα Καφέ θ' ανοίξει τον μπουφέ της, η Ροζαλία θα πετάξει στη λεωφόρο της Γαλάζιας Πεταλούδας, ενώ το Χρυσαλιφούρφουρο θα γίνει ο φάρος της αγάπης του Μπιξ Μπιξ και της Μπομπίλας. Όλα αυτά και πολλά άλλα μέσα από ζωντανή αφήγηση, ηχητικά αποσπάσματα από τις πρωτότυπες εκπομπές και φυσικά τα γνωστά τραγούδια του δίσκου, μαζί με πολλά άλλα που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στο εμπόριο. Η ορχηστική τέχνη ενώνεται μ’ αυτήν της φωνητικής, αφού πολλά απ τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ζωντανά η Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως.