Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

4ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

01 Ιουλ 2016

01.07 έως 03.07

Σητεία,
Λασίθι

4ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

Πρόσθετες Πληροφορίες

Σε πείσμα των καιρών, η γοητευτική πόλη της Σητείας υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τους ήχους και τους καημούς των λαών της Μεσογείου. Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια - τσιγγάνικοι ρυθμοί, μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Αραβικός κόσμος, Μικρασία, νησιά του Αιγαίου, μουσική με θετική ενέργεια, τρέλα, ρυθμό, κρουστά τύμπανα και Έγχορδα, από το Παραδοσιακό στο Κλασσικό και από το Heavy Metal στο Λαϊκό, αυτοσχεδιασμοί τζάζ αλλά και ρεμπέτικα και Ελληνικά λαϊκά ακούσματα, θα είναι μερικά από τα φετινά μουσικά μας ταξίδια…

Πρόγραμμα ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ  1-2-3 / 7/ 2016

ΠΕΜΠΤΗ 30/6/2016 (Προ-φέστιβαλ)

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ, στηρίζει το Νοσοκομείο Σητείας!!!

Γιάννης Μπουντρονικόλας                                                                                                             
Ο Γιάννης Μπουντρονικόλας παίζει και τραγουδά για το Νοσοκομείο Σητείας κουπόνι ενίσχυσης 3ευρώ Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σητείας. Ώρα έναρξης 9.30μ.μ. στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου Σητείας (παλιό λιμάνι Γλυφάδα) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21.00 

Με τους ήχους της Ανατολής
Γοητευμένοι από τη μουσική της καθ' ημάς Ανατολής ο Γιώργος Τσικαλάκης και ο Μανώλης Σφενδυλάκης είναι συνοδοιπόροι πάνω από 20 χρόνια στους ήχους και τους στοίχους της Μικρά Ασίας. Αναζητούν τις απλές γραμμές των ρομαντικών τραγουδιών και ακουσμάτων του παλιού καιρού.
 
AL MAHABBA Μουσική & τραγούδια από τη Μέση Ανατολή                      
Το συγκρότημα Al Mahabba («αγάπη» στα Αραβικά) δημιουργήθηκε το 2003 με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας αλλά άγνωστης τότε στη χώρα μας μουσικής παράδοσης του Αραβικού κόσμου. Τους "Al Mahabba" αποτελούν οι: Nabil Al Sayeg-τραγούδι, Περικλής Παντολέων-ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος-νέυ,Εφη Ζαϊτίδου-κανονάκι, Φώτης Μυλωνάς-μπάσο, Γιάννης Χρήστου-αιγυπτιακή τάμπλα. 

Aggeliki Toubanaki & Buzz Bastardz σε μία νομαδική, πολύγλωσση & πολυπολιτισμική γιορτή..!                       
Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ και οι Buzz Bastardz στήνουν μουσικό χαρμάνι, με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων, τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων και δίνουν το δικό τους πληθωρικό, πολύμορφο στίγμα με πρωτότυπες συνθέσεις. Bαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι ανατολής, μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες, εικόνες που εναλλάσσονται  διαρκώς... Δυνατές ερμηνείες, μουσικές αταξίες από μία ετερόκλητη Band…Gang!!! 
Σταυρός του Νότου_ Οργάνωση Radio Menta Djelem djelem.

"ΕΡΑΝ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ…
 Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς πολύ. Το μουσικό σχήμα εράν, με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης , επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής, μιας λύρας, ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ  

YAR AMAN. Τραγούδια και σκοποί της Ανατολικής Μεσογείου !
Το Yar Aman είναι μια ανοιχτή, πολυπληθής συλλογικότητα. Ένα σύνολο (εγχόρδων, νυκτών και τοξοτών, κρουστών, πνευστών, αερόφωνων και φωνών) που εστιάζει στην παραδοσιακή μουσική, με στόχο τη μάθηση (ρυθμών/μακάμ), τη διάδοση αλλά και την ανάδειξη κάποιων επιλεγμένων στοιχείων της παραδοσιακής διασκέδασης.  Κάπως έτσι, εμείς ως Yar Aman συνεχίζουμε να ψάχνουμε, να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε με τον κόσμο τα γόνιμα στοιχεία της παράδοσης. 

"String Demons"                  
Με μοναδικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή/λαϊκή με το Rock ...και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό , τρέλα, κρουστά τύμπανα και έγχορδα, και το αποτέλεσμα είναι μαγικό!!

 "Rebetien" 
Η ορχήστρα Rebetien είναι μια παρέα μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις. 
 Έμφαση δίνεται στον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει με έναν τρόπο σε σμυρναίικη ορχήστρα του μεσοπολέμου αλλά και ανάλογα τις συνθήκες στις ορχήστρες των μεγάλων της Λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής. 
 

ΚΥΡΙΑΚΗ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ  

Αρωμα Ελλάδας μέσα από τους ήχους, τους χορούς και τις φωνές της Κρήτης !

Έναρξη της βραδιάς, με τη μοναδική σχολή χορού του Δημήτρη Καπαράκη και το μουσικό σχήμα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη

"Πύρηχος" (Δ.Στεφανάκης, Β. Τσαγκαράκης, Σ.Τσαγκαράκης, Γ.Ζαχαριουδάκης) & ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ 

Γνωστή ήδη από τις συνεργασίες της με τον Σ.Μάλαμα,τον Ν.Παπάζογλου, τον Δ.Σαββόπουλο κτλ. η Μαρία Λούκα τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαιτέρως με το παραδοσιακό ρεπερτόριο όλης της Ελλάδας πραγματοποιώντας συναυλίες και χοροστάσια, με βασικό συνεργάτη και συνοδοιπόρο τον σολίστα των πνευστών Γιώργο Ζαχαρουδάκη. Μουσικοί με μεγάλη ιστορία σε μια μοναδική συνάντηση! 

Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) &  Κωστής Αβυσσινός

Οι δυο καλλιτέχνες θα συμπράξουν με τη Μαρία Λούκα και τους "Πύρηχος" σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και τραγούδια αγαπημένα. Ο Ψαρογιώργης της γνωστής οικογένειας των Ξυλούρηδων και ο Κωστής Αβυσσινός, γιος του μεγάλου βιολάτορα Αβυσσινού, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη κρητική σκηνή.

Γιάνκος Χαιρέτης!                                 ·

Τρεις πολύχρωμες μέρες γεμάτες, χειροποίητες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, ψυχαγωγία, ζωντάνια! Σας περιμένουμε!!!!!