Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

«Στα μονοπάθια του χρόνου: περπατώντας στις Γωνιές»

23 Ιουλ 2016
Γωνιές Μαλεβιζίου,
Ηράκλειο
17.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

«Στα μονοπάθια του χρόνου: περπατώντας στις Γωνιές»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου, η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το 3ο Θερινό Σχολείο Αρχαιολογικής Εθνογραφίας διοργανώνουν την περιήγηση «Στα μονοπάθια του χρόνου: περπατώντας στις Γωνιές» το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 στις 17:00μμ με σημείο συνάντησης το άγαλμα του Βλάχου στην είσοδο του χωριού Γωνιές. 

Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν με αυτοκίνητα των διοργανωτών στον παλιό Νερόμυλο στην κοιλάδα του Σκλαβόκαμπου, από όπου θα ξεκινήσουμε τον περίπατό μας για να καταλήξουμε στο Σχολείο των Γωνιών. Πρόκειται για μια εύκολη περιπατητική διαδρομή 3 km που διαρκεί 1,5 - 2 ώρες. Κατά την περιήγηση στο μονοπάτι οι επισκέπτες θα συναντήσουν 20 σημεία ενδιαφέροντος. Στους επισκέπτες θα διανεμηθεί βιβλιαράκι-οδηγός με πληροφορίες για το κάθε σημείο. Ο Οδηγός έχει φτιάχτεί από τους φοιτητές του 3ου Θερινού Σχολείου Αρχαιολογικής Εθνογραφίας με την πολύτιμη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων μέσω των συνεντεύξεων που πρόθυμα μας παραχώρησαν. 

Στο σχολείο του χωριού θα είναι ανοιχτό από τις 15.00μμ το «αργαστήρι» που στήθηκε παράλληλα με το Θερινό Σχολείο, με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου ανταλλαγής γνώσεων και πρακτικών σχετικά με την μακρά παράδοση της υφαντικής στις Γωνιές. Η λειτουργία του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί με τα «ξυφαντίκια» του υφαντού που φτιάχτηκε με τη συμμετοχή πολλών Γωνιανών υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Αλέκας Καραβέλα. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μικρό κέρασμα για τους καλεσμένους.