Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Πολλαπλές εκδηλώσεις

Πενταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νεφς Αμάρι

21 Αυγ 2016

21.08 έως 25.08

Νεφς Αμάρι,
Ρέθυμνο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Πενταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νεφς Αμάρι

Το καθιερωμένο πενταήμερο φεστιβάλ «Νεφς Αμάρι Αύγουστος» συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη παράδοση, τη μουσική, το θέατρο, τον αθλητισμό και τη φιλανθρωπική δράση. Πέρα όμως απο τα προγραμματισμένα γεγονότα κατα τη διάρκεια των ημερών αυτών δε λείπουν και οι αυθόρμητες στιγμές των ανθρώπων του χωριού όπως παρέες σε σπίτια ανοιχτά και οι καντάδες των νέων.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν αφετηρία το σχολείο του χωριού, Κυριακή 21 Αυγούστου «Ημέρα Φιλανθρωπίας», με το μπαζάρ φιλανθρώπικου χαρακτήρα κρητικών προϊόντων και χειροποίητων κατασκευών. 

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων «Ημέρα Παιδιού», Δευτέρα 22 Αυγούστου, αφορά μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια που ξεχάστηκαν με τη πάροδο του χρόνου  θα αναβιώσουν για κάποιες ώρες στην πλατεία του χωριού. Ακολουθεί θεατρική παράσταση στο σχολείο του χωριού απο τον θεατρικό περίπλου με τίτλο «Σ' ένα κήπο μαγικό, παραμύθια θα σας πώ» σε σκηνοθεσία Θωμά Καντιφέ. 

Η επόμενη μέρα των εκδηλώσεων «Ημέρα Αθλητισμού», Τρίτη 23 Αυγουστου, πλαισιώνεται απο τους καθιερωμένους αγώνες δρόμου παγκρήτιας εμβέλειας που διαδραματίζονται για 33 συναπτά έτη. Στη συνέχεια ακολουθεί  η προβολή της ταινίας «Business στα βαλκάνια», του Βασίλη Μπουντούρη (1996) στο σχολείο του χωριού. 

Τετάρτη 24 Αυγούστου «Ημέρα μουσικής» οι Gadjo Dilo έρχονται στο Νεφς Αμάρι για να δώσουν μια ξεχωριστή συναυλία στη πρώτη τους εμφάνιση στο νομό Ρεθύμνου.Το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονο "Ελληνικό" στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή.

Την κορύφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί η τελευταία μέρα Πέμπτη 25 Αυγούστου, του Αγίου Τίτου, που είναι προστάτης  του χωριού. Το χωριό φοράει τα γιορτινά του,  ξεκινά απο το πρωί με την λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγ. Τίτου όπου ακολουθεί παρέα με κρητική μουσική και παραδοσιακά φαγητά. 

Το Βράδυ στην πλατεία του χωριού πραγματοποιείται το πανηγύρι του Αγίου Τιτου, ένα από τα πιο δημοφιλή στην Κρήτη, με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων. Το  συγκρότημα του Δημήτρη Στεφανάκη και Νικόλα Καράτζη, έχει καταφέρει αδιαμφισβήτητα να μεταφέρει αυτούσια την κρητική παραδοσιακή μουσική και να την παντρέψει  με τις τάσεις της νέας εποχής. Η ιδιαιτερότητα αυτή σε  συνδυασμό με τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα υπόσχονται να μας διασκεδάσουν στο φετινό πανηγύρι του Αγίου Τίτου. 

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Νεφς Αμαρίου - Οψυγιά «Η Σάμιτος»