Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Πολλαπλές εκδηλώσεις

Βραδιά Ερευνητή 2016 στην Κρήτη

30 Σεπ 2016
Ηράκλειο & Ρέθυμνο

Βραδιά Ερευνητή 2016 στην Κρήτη

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν και φέτος το κοινό να γνωρίσει από κοντά το μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από πολλά επιστημονικά δρώμενα στη Βραδιά Ερευνητή 2016 στην Κρήτη.

Ακολουθήστε την Κουκουβάγια, το σύμβολο της Σοφίας και της Γνώσης, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, για να απολαύσετε τη μεγάλη γιορτή της επιστήμης στο ΕΛΚΕΘΕ και στο ΙΤΕ.

Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) από τις 16:00-21:00 θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του ΕΛΚΕΘΕ.  Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο

Η εκδήλωση στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

18:00-23:00 Στο ΙΤΕ θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Ελάτε να  γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές για να συνομιλήσετε μαζί τους για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος που σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν μαθητές από  το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τους Alan Dalon.  

Η εκδήλωση στο ΡΕΘΥΜΝΟ

Ώρα έναρξης 19:00 Παρουσίαση με τίτλο:  "Ηχογραφήσεις «αιχμαλώτων» Ελλήνων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου - Goerlitz, Γερμανία", Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών Νικηφόρου Φωκά 126-130 (παλιά πόλη).

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης