Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Αθέατη Πόλη 2016 - Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

05 Οκτ 2016
ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος 

20.00

Αθέατη Πόλη 2016 - Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Η οργανωτική επιτροπή της «Αθέατης Πόλης» υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και συνδιοργανωτές το Δήμο Ηρακλείου, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, διοργανώνουν για 4η χρονιά στο Ηράκλειο το φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. 

Στο πλαίσιο αυτών των  εκδηλώσεων προγραμματίζεται την Τετάρτη  5/10/2016, ώρα 20.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη, Ηράκλειο) η εκδήλωση, «Κελύφη στην Πόλη:  Ευρωπαϊκό σχολείο τόπος κοινός, λαών, κουλτούρας, γνώσης». Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης - βραβευμένης από την U.I.A. (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων) για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ: ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  EΥΡΩΠΑÏΚΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Θεοδώρα Κυριαφίνη  - Φωτεινή Λυμπεριάδου και ΣΙΑ Ε.Ε. / ‘Αρχιτεκτονική του Ευ Ζην’

Το ‘Καινοτόμο, Βιοκλιματικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας’ στο Ηράκλειο Κρήτης, 1ο βραβείο Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού υπό την αιγίδα της U.I.A. (Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων) και του ΟΣΚ (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) βρίσκεται υπό υλοποίηση. Κεντρικό ζητούμενο της μελέτης, που βρίσκεται στην τελική φάση της σύνταξης τευχών δημοπράτησης του έργου, είναι το Σχολείο αυτό να γίνει ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ όλης της ευρύτερης περιοχής και η εμβέλεια του να ξεπερνά τα σύνορα. Κοινός στόχος είναι να γίνει πολιτιστικός και πολιτισμικός πόλος έλξης και να συνδράμει στη δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή πέρα από μια απλή λειτουργία σχολείου.

Ο ολιστικός σχεδιασμός του με την συνέργεια πρωτοποριακών εκπαιδευτικών, κοινωνικών, αρχιτεκτονικών, οικολογικών και ενεργειακών συνιστωσών αποσκοπεί να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο οργάνωσης χώρου για την εκπαίδευση αυριανών πολιτών, να εμπνέει και να δίνει φτερά για την πραγμάτωση ονείρων.

Το Καινοτόμο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι σχεδιασμένο σαν αγκαλιά για τους μαθητές με τις αυλές - πλατείες ως τόπους συνένωσης και δράσης. Ο ‘ΚΕΝΟΣ’ και ΚΟΙΝΟΣ του χώρος είναι διαμορφωμένος ως φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε τα παιδιά να νιώθουν κάθε μέρα χαρά και να βιώνουν μέσω της εκπαίδευσης βαθύτερα νοήματα της ζωής.