Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Θέατρο

Παράσταση θεάτρου-τσίρκου “VAGOR & BELLAVITA” από την ομάδα Dromocósmicas

03 Μαρ 2016

03.03 έως 05.03

Κουκλοθέατρο Άριμα (Παπαναστασίου 83),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Είσοδος €8

 

Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Παράσταση θεάτρου-τσίρκου “VAGOR & BELLAVITA” από την ομάδα Dromocósmicas

Cretazine Tips

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: στο τηλ. 6972.641450

Η ομάδα Dromocósmicas παρουσιάζει την παράσταση “VAGOR & BELLAVITA”, ένα θέατρο-τσίρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά, στο χώρο του Κουκλοθεάτρου Άριμα, Αλ.Παπαναστασίου 83 Ηράκλειο, την Παρασκευή 3/3 21.30, Σάββατο 4/3 21.00 και Κυριακή 5 Μαρτίου 20.00.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η Μπελλαβίτα ζει κάτω από μία γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνάει, την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και την κοιμίζει!

Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της ζωής της. Ένας επισκέπτης, ο Βάγκορ, περιπλανώμενος ταξιδιώτης, έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως, «ονειρεύονται» κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή…...

Η παράσταση αυτή είναι ένα αφιέρωμα στο βουβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκου, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών δίνεται έμφαση στην ομαδικότητα, την συνεργασία καθώς και στην εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους δυσκολίες.

Η Ομάδα

Οι Dromocósmicas είναι ένας πλανόδιος θίασος που δημιουργήθηκε το 2010. Απαρτίζεται από τους: Byron Skouris και Camilla Bombardini.

Στόχος της ομάδας είναι κάνει γνωστό το περιπλανώμενο θέατρο ως φορέα πολιτισμού και τρόπου ζωής. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε μία διαρκή έρευνα και αναζήτηση τεχνικών που αφορούν στην τέχνη των κλόουν και την Commedia dell' Arte.

Ειδικότερα, το 2012 και το 2013 ανέλαβαν δύο κοινωνικά προγράμματα από την βραζιλιάνικη κυβέρνηση, με στόχο να κάνουν παραστάσεις και εργαστήρια θεάτρου και τσίρκου σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε μικρές πόλεις και μικρά χωριά. Επίσης, κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, από προσωπική πρωτοβουλία, ασχολήθηκαν με παραστάσεις και σεμινάρια συνεχίζοντας την παράδοση του λαϊκού θεάτρου των “μπουλουκιών” και του “τσίρκο”, θεωρώντας ότι αυτή η παράδοση πρέπει να μείνει ζωντανή στις νέες γενιές. Οι Dromocosmicas έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις τους σε φεστιβαλ, σχολεία, ψυχιατρεία, προσφυγικά camp και συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα με σκοπό να “πλέξουν” σχέσεις μέσα από το θέατρο.

Έχουν υπάρξει εισηγητές βιωματικών σεμιναρίων σε διάφορες χώρες του κόσμου, με θέματα σχετικά με το θέατρο δρόμου, την Commedia dell'Arte, το σωματικό θέατρο και το θέατρο-τσίρκο για παιδιά.

Δουλείες τους παρουσιάζουν σε φεστιβάλ, θέατρα, πολιτιστικά κέντρα, εργαστήρια σπουδών, δρόμους, πάρκα, πλατείες, κατασκηνώσεις και σχολεία. Από το 2013 έδρα  της ομαδας ειναι Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν στην παιδική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Οι τρεις σωματοφύλακες» σε σκηνοθεσία του Γ. Βούρου, ενώ παράλληλα συνεργάστικαν με το θεατρικό εργαστήρι «Ντουέντε», και την ONG «Σχεδια στην πόλη» με σεμινάρια θεάτρου, κλόουν, ξυλοπόδαρα για μικρούς και μεγάλους.

 Οι Dromocósmicas έχουν ανεβάσει τις παραστάσεις: 

"La Tempestina", 2010

"Muamba" 2010

"Vagor e Bellavita" 2015 

Βραβεία:

2015 Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους της 80ης ΔΕΘ - HELEXPO (Βραβείο με την παρσταση "Vagor & Bellavita)

2013 Funarte Artes na Rua (Κρατικό βραβείο για τις τέχνες του δρόμου, Βραζιλία),

2012 Arte Retirante- Banco do nordeste do Brasil (Βραβείο για την περιπλανώμενη τέχνη)

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία, σενάριο, props: Camilla Bombardini, Byron Skouris

Μουσική επιμέλεια: Camilla Bombardini

Μουσική επεξεργασία: Άγγελος Μπουρνάς

Κοστούμια: Camilla Bombardini

Τεχνικός σκηνής: Νατάσσα Δαλιάκα

Φωτισμός: Oso Loustaunau