Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Έκθεση Ζωγραφικής "Μορφές" στο Μεγάλο Ο

29 Απρ 2017

29.04 έως 13.05

“Μεγάλο Ο”, Γρηγορίου ‘Ε 69,
Χανιά

Έκθεση Ζωγραφικής "Μορφές" στο Μεγάλο Ο

Cretazine Tips

Διάρκεια έκθεσης έως το Σάββατο 13/5 ώρες και μέρες λειτουργίας του Πολυχώρου “Μεγάλο Ο”

Μεγάλο Ο, Γρηγορίου ‘Ε 69, Χανιά

Τηλ: 28210 72352

www.megaloo.gr

www.facebook.com/tomegaloo

Η ανθρώπινη μορφή έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους καλλιτέχνες, τόσο για τα μορφοπλαστικά της στοιχεία, όσο για την μεταφυσική της διάσταση. Είτε είναι όμορφη, είτε άσχημη, είτε υπήρξε βασιλέας, είτε μια πόρνη εσωκλείει μια ψυχή. Μια ψυχή που κινεί όλο αυτό το σύνολο από ιστούς.

Ο άνθρωπος καλωπίζεται για να φαίνεται όμορφος ή ντύνεται με κουρέλια γιατί δεν έχει άλλη δυνατότητα. Νιώθει χαρά, θλίψη, μοναξιά, βιώνει την απώλεια, την ολοκλήρωση, αγαπάει, μισεί, είναι μοχθηρός και χαιρέκακος, στοργικός και περιποιητικός. Είναι μόνος.

Μέσα στα έργα της Ευαγγελίας Βολακάκη και της Μανωλίας Κοκολογιάννη ξεδιπλώνονται διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης υπαρξης, είτε σαν μορφές που αγγίζουν το Θείο είτε σαν μορφές που καταβροχθίζονται από την καθημερινότητα. Με τα μάτια μέσα στην ψυχή ή με την πλάτη γυρισμένη στο εξωτερικό περιβάλλον, οι Μορφές τους ισορροπούν ανάμεσα στην ματαιότητα και την εσωτερικότητα.

“...Είμαι κι εγώ σαν κάθε πράμα ζωντανό, στο κέντρο του παγκόσμιου στρόβιλου.

Είμαι το μάτι των τεράστιων ποταμών, κι όλα γύρω μου χορεύουν, κι ο κύκλος

στενεύει ολοένα ορμητικότερος και χύνουνται ουρανός και γης στην κόκκινη

καταβόθρα της καρδιάς μου."

Απόσπασμα από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη

Η Ευαγγελία Βολακάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1982. Σπούδασε ζωγραφική στην Φλωρεντία της Ιταλίας με δάσκαλο τον Proff. Bimbi έως το 2005. Από το 2008 και μετά έχει συμμετάσχει σε 12 ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Ηράκλειο και Χανιά. Το 2009 παρουσίασε τα έργα της σε ατομική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη. Οι τελευταίες παρουσιάσεις των έργων της πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά μέσω των ομαδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων του Chania Art, περίοδος 2013- 2014 και το 2016 στις ομαδικές εκθέσεις Εικαστικών του Νομού Χανίων με τίτλο “Εικαστικά Αποτυπώματα” στο Νεώριο Μόρο. Από το 2005 εώς σήμερα ζει και εργάζεται στα Χανιά ως εικαστικός στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Μανωλία Κοκολογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεμιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση Ζωγραφική και καθηγητή τον Γιώργο Γκολφίνο. Από το 2004 οπού αποφοίτησε, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά. Έπίσης έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε προσωπικές εκθέσεις στα Χανιά και το Ηράκλειο. Από το 2005 ασχολείται με το θέατρο. Αρχικά ως ζωγράφος σκηνικών στο Επαγγελματικό Συνεργείο Ζωγραφικής της Κ. Κουρακλή και στην συνέχεια ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έχει διδάξει εικαστικά στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2012 ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική δίνοντας συναυλίες στα Χανιά, το Ηράκλειο, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Εγκαίνια Σάββατο 29/4 στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης έως το Σάββατο 13/5 ώρες και μέρες λειτουργίας του Πολυχώρου “Μεγάλο Ο”