Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Ξενάγηση

Περιήγηση και Ξενάγηση σε Χρυσοπηγή και Πόρο

24 Μαϊ 2017
Χρυσοπηγή (καφενείο Πίπη),
Ηράκλειο
18.00

Περιήγηση και Ξενάγηση σε Χρυσοπηγή και Πόρο

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που είχε η πρώτη περιήγηση που οργάνωσαν στην Αγία Τριάδα, οι εθελοντές Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζουν το πρόγραμμα γνωριμίας με τις ιστορικές γειτονιές της πόλης, επισκεπτόμενοι αυτή τη φορά την Χρυσοπηγή και τον Πόρο.

Στόχος , να γνωρίσουν οι Δημότες συνοικίες του Ηρακλείου με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο πολιτιστικό παρελθόν. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα πιο χαρακτηριστικά σημεία, αλλά και να ακούσουν βιωματικές εμπειρίες των κατοίκων, να μάθουν ήθη και έθιμα, καθώς και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, (μουσική, χορό, τέχνες ή και εδέσματα), συνυφασμένα με την παράδοση κάθε μιας περιοχής που επιλέχθηκε. Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα περιηγήσεων και ομιλιών, έχουν αναλάβει να καλύψουν επιστημονικά, γνωστοί για το κύρος τους συμπολίτες μας.       

Η δεύτερη κατά σειράν περιήγηση-ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στις 18.00, με σημείο συνάντησης το καφενείο του «Πίπη», στην Χρυσοπηγή,  δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί η Αρχαιολόγος - Συγγραφέας κ. Λιάνα Σταρίδα θα μιλήσει για την ιστορία και τους θρύλους της περιοχής, που ντόπιοι κάτοικοι θα διηγηθούν. Στη συνέχεια θα υπάρξει ξενάγηση από την κ. Σταρίδα στα ιστορικά σημεία της περιοχής, όπως επίσης θα ακολουθήσει  περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, έως τον Άγιο Γεώργιο του Πόρου. 

Η εκδήλωση θα κλείσει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της εκκλησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Χάρη Κακουλάκη, τηλ.6932400733.

Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων και ξεναγήσεων έχει ως εξής:       

Τετάρτη 31 Μαίου 2017, στο Ατσαλένιο, στις 18.00 

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στην Νέα Αλικαρνασσό, στις 18.00 

Tετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στη Φορτέτσα, στις 18.00