Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Très Court - Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους

14 Ιουν 2017
Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά & Λασίθι
20.30

Très Court - Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους

Το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

3 λεπτά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμo, αυτό προσφέρει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Très Court που έρχεται στις 14 Ιουνίου σε 5 πόλεις της Κρήτης. Το Très Court φωτίζει τις οθόνες 108 πόλεων σε 28 χώρες ξεκινώντας από την Γαλλία. Από την 19η έκδοση του – και για τα επόμενα χρόνια - το Très Court έρχεται στην Κρήτη, έρχεται στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!

Το Φεστιβάλ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με ΤΟ ΚΟΙΝΟ να παρακολουθεί και να ΨΗΦΙΖΕΙ συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι περίπου 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8:30μμ – ΑΚΡΙΒΩΣ - σε Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Για την Ελλάδα το Tres Court έρχεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους χώρους :

ΧΑΝΙΑ : Πνευματικό Κέντρο
ΡΕΘΥΜΝΟ : Σπίτι του Πολιτισμού
ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Θερινός Κιν/φος Βηθλεέμ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ρεξ
ΣΗΤΕΙΑ : Αίθουσα Μελίνα ΜερκούρηΤο Tres Court έρχεται στην Κρήτη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival και με την υποστήριξη
Του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Της Περιφέρειας Κρήτης
Του Europe Direct Κρήτης
Της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης

Του Πνευματικού Κέντρου Χανίων
Της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου
Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας

Του Δήμου Χανίων
Του Δήμου Ρέθυμνου
Του Δήμου Ηρακλείου
Του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / chaniafilmfestival για την ανάπτυξη του Très Court καταρχήν στην Κρήτη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

Στην Κρήτη το Très Court International Film Festival θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 5 πόλεις την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 8:30 μμ με την συνεργασία κινηματογραφικών, πολιτιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.

Περισσότερα στα …
https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court
http://www.trescourt.com/en/chania
http://www.trescourt.com/en/rethymno
http://www.trescourt.com/en/heraklion
http://www.trescourt.com/en/agiosnikolaos
http://www.trescourt.com/en/sitia
http://www.trescourt.com/

https://www.facebook.com/TresCourtCrete/


ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ TRES COURT ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ chaniafilmfestival@gmail.com