Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Γιάννης Στεφανής | έκθεση εικαστικών έργων

21 Ιουν 2017

21.06 έως 25.06

Da, Nτεντιδάκηδων 15, Καμαράκι,
Ηράκλειο
καθημερινά, 11πμ-2μμ & 5-8μμ

Γιάννης Στεφανής | έκθεση εικαστικών έργων

Πρόσθετες Πληροφορίες

Η Καλλιτεχνική Ομάδα του Da σας προσκαλεί στην πρώτη ατομική έκθεση του heraklion-based Γιάννη Στεφανή. Μια σειρά από ελαιογραφίες καταδεικνύουν τις σύγχρονες συρράξεις που διαδραματίζονται στο κοινωνικό πεδίο, με χρωματισμούς δραματικούς και δυναμική εκτέλεση, όπως τους ταιριάζει. Έργα που ανοίγουν το διάλογο για τις κοινωνικές μάχες που δόθηκαν και δίνονται και για τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να τις διηγηθούμε.

Ξεπερνώντας λοιπόν την πολιτική, φτάνουμε στο πως η εικαστική γλώσσα μπορεί να μιλήσει πολιτικά. Έτσι, αντί εγκαινίων, στις 16 Ιουνίου, 8μμ, φιλοξενούμε μια συζήτηση με θέμα "Art politically, Not political art", στην οποία θα συζητηθούν τα όσα προκύπτουν από τη σχέση τέχνης και πολιτικής, μια σχέση προβληματική με στρεβλώσεις αλλά και αλήθειες εκατέρωθεν. Για το πως μπορεί ένας δημιουργός να σταθεί με συνέπεια απέναντι στο έργο του και στην κοινωνία και πως μπορεί ένα έργο τέχνης να πλαισιωθεί έξω από καλλιτεχνικούς θεσμούς που πολλές φορές αναπαράγουν τον διαχωρισμό του έργου από την κοινωνική σφαίρα.

Μετά από 9 ημέρες έκθεσης, η αυλαία θα πέσει με ένα "Kαι Gala" γειτονιάς, την Κυριακή 25 Ιουνίου από τις 6μμ, όπου θα βρεθούμε για χαλαρό καλοκαιρινό κρασάκι να γνωριστούμε, να συζητήσουμε τα όσα δεν προλάβαμε στην κουβέντα της Παρασκευής και να απολαύσουμε τη γειτονιά!

Σας περιμένουμε, εχθρούς και εραστές της τέχνης, να μπούμε σε επιχειρηματολογικές συρράξεις πάνω σε προβοκατόρικες αλήθειες που δεν τις χωράει ένας καμβάς.