Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

3ο LGBTQI+ Pride Κρήτης στο Ηράκλειο

30 Ιουν 2017

30.06 έως 01.07

Πάρκο Γεωργιάδη,
Ηράκλειο

3ο LGBTQI+ Pride Κρήτης στο Ηράκλειο

Εδώ και δύο χρόνια έχουµε καταφέρει να πραγµατοποιήσουμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και ∆ιεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώµατος και Σεξουαλικότητας, μετά τις συγκρούσεις μας με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφενός στο Ηράκλειο κωλυσιέργησαν τη διαδικασία της αδειοδότησης, αφετέρου στο Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρα απέναντι μας στη διεκδίκηση της ύπαρξης µας στον δημόσιο χώρο. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγωνιζόµαστε για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα περιλαµβάνει οµιλίες από µέλη LGBTQI+ οργανώσεων, ενηµερωτικά περίπτερα και άλλες δράσεις. Θα πραγµατοποιηθούν συναυλίες και το Σάββατο 1/7 θα γίνει πορεία στους δρόµους της πόλης.

Απέναντι σε έναν κόσµο όπου κυριαρχεί η πατριαρχία και η έµφυλη βία, µαχόµαστε και διεκδικούµε ισότητα και ορατότητα για κάθε καταπιεσμενη ταυτοτητα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια της κανονικότητας. Μαχόµαστε ενάντια σε πατριαρχία, οµοφοβία, τρανσοφοβία, αµφιφοβία, αναπηροφοβία, ηλικιοφοβία, χοντροφοβία, σεξισµό, ρατσισµό, καπιταλισµό και φασισµό, για έναν κόσµο χωρίς διακρίσεις.

Ως συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης διαλέγουµε τον δρόµο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, µακριά από χορηγίες ή αιγίδες, που μόνο σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα, κερδίζοντας πολιτική υπεραξία, είτε οικονομικά οφέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Ως καταπιεσμένες/να/νοι τασσόμαστε απέναντι στην κανονικότητα, που συγκροτείται από ιεραρχίες, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως από αυτές προκύπτουν διαιρέσεις και διακρίσεις, διανέμονται προνόμια, δημιουργούνται ανισότητες, ελέγχονται οι επιθυμίες και τα σώματα, φυσικοποιούνται και διαχωρίζονται σε κανονικά και μη. Για αυτό, επιλέγουµε να οργανωνόµαστε µε οριζόντιες διαδικασίες για να διεκδικήσουµε την ελευθερία και τα δικαιώµατά µας.

∆ηµιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο, ανάγκη που προκύπτει από την καθηµερινότητα και τα βιώµατά µας, διεκδικούµε την ορατότητα και την ισότιµη συνύπαρξή µας στον δηµόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ

Eνάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν επάνω στα σώµατα και στις επιθυµίες µας.

Σας περιµένουµε όλες, όλα και όλους!

Συνοπτικό πρόγραμμα:


Παρασκευή 30/6

Ομιλίες:
17:00 Το πάχος ως πολιτική ταυτότητα, ομάδα Πολιτικά Χοντρέλες
19:00 BDSM: Βίωμα και πολιτική, ομάδα Spank

Σάββατο 1/7

12:00 Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας
13:00 Πορεία στην πόλη του Ηρακλείου

17:00 Non Binary: Οι έμφυλες ταυτότητες πέρα από την δυιστική κανονικότητα, ομιλητ@ μέλος της Queer Ντεκαπάζ, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα Αυτοοργανωμένο Pride των Αναγκών και των Επιθυμιών μας
19:00 Mια φεμινιστική και λοατκι ανάλυση στο ροζ ξέπλυμα των κυρίαρχων θεσμών, Συντονιστικό 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

Workshop
20:00 Contact Improvisation

Συναυλίες & Drag Show τις δυο ημέρες 21:00
Basement Generation
Mellow Lizards
Alcalica
Moneygayo
Quiver C κ.α.

Αναλυτικό πρόγραμμα: http://cretepride.blogspot.gr/2017/06/3-lgbtqi-pride.html