Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Χορός

«Cabaret Révolte, Μια Βραδιά στον Κάτω Κόσμο» από την ομάδα χορού Εχταγή

05 Ιουλ 2017

05.07 έως 09.07

Θέατρο Μαρία Μανασάκη (Φοιτητικό Κέντρο Βουτών),
Ώρα Έναρξης
Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 21.30, Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 18.00 και 21.30

«Cabaret Révolte, Μια Βραδιά στον Κάτω Κόσμο» από την ομάδα χορού Εχταγή

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936771595 (καθημερινά μόνο 16.00-21.00)

     

Η ερασιτεχνική ομάδα χορού Εχταγή παρουσιάζει την παράσταση «Cabaret Révolte, Μια Βραδιά στον Κάτω Κόσμο», την Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 21.30 καθώς και το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 18.00 και 21.30, στο Θέατρο Μαρία Μανασάκη (Φοιτητικό Κέντρο Βουτών). Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936771595 (καθημερινά μόνο 16.00-21.00). Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Για όσους φοβούνται το θάνατο, μα κυρίως, για όσους αγαπούν τη ζωή, το Καμπαρέ του Κάτω Κόσμου ανοίγει τις πόρτες του. Οι λαμπρότερες διασημότητες και τα πιο φαντασμαγορικά πλάσματα του Κάτω Κόσμου εμφανίζονται στο φανταστικό Cabaret Révolte. Είστε όλοι καλεσμένοι, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, διάθεσης ή επαγγέλματος. Όμως να είστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί ο Κάτω Κόσμος δεν είναι αυτό που όλοι νομίζουν.

Ένα Cabaret για όσους αγαπούν τις νύχτες, τις κακές παρέες, το θερμό κλίμα, τον έρωτα, τις γιορτές, τις εκπλήξεις. Μια βραδιά στον Κάτω Κόσμο αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν στα παραμύθια και τα όνειρα, για όσους φοβούνται, αγαπούν, λυπούνται, για όσους ψάχνουν την ευτυχία, για όσους νιώθουν μόνοι, διαφορετικοί και για όσους θέλουν να δουν τον κόσμο ολόκληρο με άλλο μάτι. Τα σκοτεινά μυστήρια του Cabaret Révolte είναι ένας τρόπος να ζεις!

Η Εχταγή φέτος ανοίγει τις πόρτες του «Cabaret Révolte» και σας καλωσορίζει στην τρέλα του Κάτω Κόσμου. Πρόκειται για μία παράσταση εμπνευσμένη από το ευρωπαϊκό καμπαρέ της περιόδου 1890 - 1930, από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες του είδους και από τα διάφορα είδη τέχνης που είτε άνθισαν, είτε γεννήθηκαν στο καμπαρέ. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την ατομική και συλλογική δημιουργία, την θεωρητική και πρακτική έρευνα και με σημείο αναφοράς παραμύθια και μύθους του Κάτω Κόσμου, η ομάδα δημιούργησε και παρουσιάζει το δικό της υποχθόνιο καμπαρέ, με πρωτότυπα κείμενα και στίχους.
Τη σύνθεση του έργου επιμελήθηκε σκηνοθετικά και χορογραφικά ο Κωνσταντίνος Τσακιρέλης.

Ερμηνεύουν τα μέλη της ομάδας: Νίκος Αξιώτης, Μαρία Αρκουλή, Ιωάννα Βασσάκη, Στράτος Γιαννίκος, Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Μάνος Κοκκινίδης, Νικόλας Λεβεντάκης, Σόφη Πανέρη, Ρούλα Σαμιωτάκη, Αργυρώ Σμαραγδάκη και Θοδωρής Σούκας.

Η Εχταγή για ακόμα μια φορά συνεργάστηκε με ταλαντούχους καλλιτέχνες κι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο: (αλφαβητικά) Αλέξης Δαλαμάγκας (εναερίτης), Milica Ivovic (βιολόγος-ταριχεύτρια), Διαμάντη Κριτσοτάκη (μεσόφωνος), Κωστής Κυριακάκης (εικονογράφος), Σήφης Μπρομοιράκης (κατασκευαστής-προγραμματιστής), Γιώργος Ρώμας (φωτιστής) και Άννα Χιλετζάκη (σκηνογράφος-ενδυματολόγος).


Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού Εχταγή

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης. Συντονίζεται από το χορογράφο Κωνσταντίνο Τσακιρέλη και αποτελείται απο άτομα με εμπειρία στο σύγχρονο χορό που τα συνδέει η επιθυμία να εκφράσουν τον έρωτά τους για τις παραστατικές τέχνες. Είναι λοιπόν μια ερασιτεχνική ομάδα με την κυριολεκτική σημασία της λέξης την οποία ονομάσαμε Εχταγή, που στην κρητική διάλεκτο σημαίνει επιθυμία και λαχτάρα! Σκοπός μας είναι την εχταγή μας αυτή να τη διοχετεύσουμε στην εξερεύνηση και εξέλιξη των εκφραστικών μας μέσων. Η ανάγκη μας αυτή συχνά μας οδηγεί σε συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, δημιουργούς, ερμηνευτές και δασκάλους που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη. Οι δράσεις και οι παραστάσεις μας προκύπτουν μέσα από τη θεωρητική και πρακτική έρευνα καθώς και από τον ατομικό και συλλογικό πειραματισμό. Τα έργα της Εχταγής προσφέρονται με προαιρετικό αντίτιμο και ο χαρακτήρας της είναι καθαρά μη κερδοσκοπικός. Τα έσοδα της ομάδας προέρχονται μόνο από τα μέλη της και από την εθελοντική συνεισφορά του κοινού και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη των υλικών εξόδων κάθε παράστασης.

Προηγούμενα έργα

"Ευμενιδες", Αισχυλου – Τραγωδία, 2016
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

"An Asch Meal" – Βίντεο, 2016
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης, Νικόλας Λεβεντάκης
(3 βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ 60 seconds dance)

"Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι" – Χοροδράμα, 2015
Σύλληψη – Γενική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

“Τ” – Χοροθέατρο, 2014
Χορογραφία: Όλια Λυδάκη

"Από 'δω και πέρα" – Χοροθέατρο, 2014
Σύλληψη – Γενική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

"Οι πύλες του Χάνδακα" – Βίντεο, 2014
Σκηνοθεσία – Βίντεο – Μοντάζ: Βαγγέλης Καλαϊτζής
(Στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προβολής & Δικτύωσης ΟΣΑΑ Δήμου Ηρακλείου» που υλοποιείται για την ανάδειξη των ενετικών τειχών. )