Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση φωτογραφίας

LOSS - Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis στα Πιτσίδια

15 Ιουλ 2017

15.07 έως 31.07

Εστιατόριο «Ράφτης», Πιτσίδια,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελέυθερη είσοδος

καθημερινά 18.00 – 23.00

LOSS - Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis στα Πιτσίδια

Εικόνες, στιγμιότυπα, φωτογραφικά κλικ αφιερωμένα στην «Απώλεια». Η ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας Metapolis με τίτλο Loss στην Κρήτη!

H επιτυχημένη και πολυσυζητημένη ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METApolis με τίτλο LOSS έρχεται μετά την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για πρώτη φορά στην Κρήτη, στον εκθεσιακό χώρο και στον κήπο του εστιατορίου ΡΑΦΤΗΣ 1-31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, για να μας εμπνεύσει και να μας ταξιδέψει με τρόπο μοναδικό στα βάθη της έννοιας της απώλειας.

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2017  στις 20:00, στην εκθεσιακή αίθουσα και στον κήπο του εστιατορίου «Ράφτης» στα Πιτσίδια για τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Loss”, μίας μελέτης των μελών της, πάνω στην Απώλεια. Μία έννοια που αναφέρεται στην ενέργεια ή το αποτέλεσμα του χάνω κάτι που αγαπώ, που κατέχω, που θεωρώ δεδομένο και την εντοπίζουμε με διάφορες μορφές, όπως την απώλεια του πλούτου, της αθωότητας, της μνήμης, της υγείας, της ζωής, του εαυτού, της ταυτότητας και της ελπίδας. Η Απώλεια εμπεριέχει στον πυρήνα της μία κλίμακα ξεκινώντας από την μείωση, την αποκοπή και την αφαίρεση και συνεχίζοντας με την στέρηση και τον θάνατο. Είτε είναι ακούσια, είτε εκούσια, είτε την φοβάσαι και την αποφεύγεις, είτε την εύχεσαι και την αναζητάς ενυπάρχει σε κάθε κύκλο ζωής και περιλαμβάνει την βεβαιότητα του συμβάντος και παράλληλα την αβεβαιότητα του χρόνου. Το μόνο σίγουρο με την Απώλεια είναι ότι είτε δίνεις, είτε σου παίρνουν το τέλος είναι πάντα οδυνηρό, αλλά και πάντα σε οδηγεί σε μία καινούρια λυτρωτική αρχή. Τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, μοιράζονται με το κοινό την δική τους έννοια της Απώλειας... σκέψεις, εικόνες, στιγμές, φωτογραφικά κλικ μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον κήπο και στην αίθουσα του εστιατορίου Ράφτη 1-30 Ιούλιου 2017 και θα φιλοξενεί έργα ερισσοτέρων πολυάριθμων Ελλήνων φωτογράφων.

Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα.
Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου.
Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, ν΄ ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω.
Αλλο σκοπό δε δίνω στη ζωή μου.
Θέλω να βρω μια δικαιολογία για να ζήσω και να βαστάξω
το φοβερό καθημερινό θέαμα της αρρώστιας, της ασκήμιας, της αδικίας και του θανάτου.

-- Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 18.00 – 23.00

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης.
Οργάνωση: Ο Σπόρος.
Χορηγοί: Raftis και Bunga.

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolis
Η METApolis, η Φωτογραφική Ομάδα που ιδρύθηκε το 2009, αναζητά τη δική της μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και κάθε κομμάτι που δημιουργεί την ίδια και την αντανάκλασή της, την METApolis. Ο Εισαγωγικός Κύκλος Φωτογραφίας αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και πειραματίζονται ως παρέα, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας. Οι Προχωρημένοι Κύκλοι Φωτογραφίας αποτελούνται από καλλιτέχνες, αιώνια ερασιτέχνες, που συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια μαζί ως ομάδα να ανακαλύπτουν πτυχές της φωτογραφίας υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους. Η METApolis, ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta), είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στα διαφορετικά «κλικ» που παγιδεύουν στιγμές … αναμνήσεις (παρελθόν), ψευδαισθήσεις (παρόν), όνειρα (μέλλον) σε παράλληλους χρόνους. Η ΜΕΤΑpolis είμαστε εμείς…

Save