Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Έκθεση - "Unboxing memories: objects through time"

21 Ιουλ 2017

21.07 έως 22.07

Γωνιές Μαλεβιζίου ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Έκθεση - "Unboxing memories: objects through time"

Στα πλαίσια του 4ου Θερινού Σχολείου Αρχαιολογικής Εθνογραφίας και Εμπλοκής των Τοπικών Κοινοτήτων στη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σας προσκαλούμε στην έκθεση που διοργανώνουμε ως αποτέλεσμα της φετινής έρευνάς μας στις Γωνιές Μαλεβιζίου.

Επί ένα μήνα, η ερευνητική ομάδα μας, αποτελούμενη από αρχαιολόγους, ανθρωπολόγους, εθνογράφους, κινηματογραφιστές και φοιτητές σχετικών ειδικοτήτων, συνέλεξε, σε συνεργασία με τους κατοίκους του χωριού, αφηγήσεις για ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και πρακτικών της κοινότητας. Επικεντρωθήκαμε στην ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής, συλλογικής αλλά και προσωπικής αξίας των αντικειμένων ως μνημονικού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Γωνιές αποτελούν έναν θησαυρό αντικειμένων, παλιών και σύγχρονων, επιλέξαμε να ερευνήσουμε πώς ο υλικός πολιτισμός λειτουργεί ως φορέας μνήμης και πώς καθορίζει το παρόν της τοπικής κοινότητας -και το δικό μας.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνάς μας θα πραγματοποιηθεί με μία εθνογραφική έκθεση που αναδεικνύει μνήμες και αντικείμενα μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, της κινηματογράφησης και της ζωγραφικής.