Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 11/8

11 Αυγ 2017
ΧΟΥΔΕΤΣΙ, Κήπος Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 11/8

Οι Μουσικές Παρασκευές στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι έχουν αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς διαρκείας της Κρήτης σήμερα. Κάθε Παρασκευή και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κορυφαίοι μουσικοί που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου να διδάξουν στα σεμινάρια του Λαβυρίνθου μοιράζονται την τέχνη τους δωρεάν με την τοπική κοινωνία.

Παρασκευή 11/8/2017

1ο μέρος:

Μουσική της Αρμενίας: Tigran Aleksanyan (ντουντούκ), Arcadi Bogossian (ταρ)

2ο μέρος:

Harris Lambrakis Quartet: Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο), Δημήτρης Θεοχάρης (πλήκτρα), Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα)

Η μουσική της Αρμενίας:  Tigran Aleksanyan (ντουντούκ) και –Arcadi Bogossian (ταρ)

O Tigran Aleksanyan γεννήθηκε στα βουνά Αραράτ της Αρμενίας και από το 2001 διαμένει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τον ίδιο η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του από πολύ νεαρή ηλικία. Πριν την ενασχολησή του με το ντουντούκ ξεκινάει να μαθαίνει shvi, ένα όργανο ανάμεσα σε κλαρίνο και ζουρνά.

Το Ντουντούκ θεωρείται τo σπουδαιότερo και χαρακτηριστικότερο όργανο της αρμένικης μουσικής παράδοσης το οποίο ο Aleksanyan σπούδασε πλάι σε δυο από τους σπουδαιότερους δασκάλους του οργάνου αυτού από τους οποίους άντλησε διαφορετικές τεχνικές και ανέπτυξε το δικό του ύφος και ηχόχρωμα. To 1992 αποφοιτά από το Ωδείο της Αρμενίας.

Στη συναυλία αυτή θα εκτελέσει κομμάτια από το αρμένικο ρεπερτόριο συνοδευόμενος από τον Arcadi Bogossian, ο οποίος θα παίξει ταρ, ένα έχγορδο όργανο το οποίο θεωρείται ο πρόγονος της κιθάρας και το οποίο απαντάται στον Καύκασο και το Ιράν.

Harris Lambrakis Quartet

Χάρης Λαμπράκης–Νέυ, Δημήτρης Τσεκούρας-κοντραμπάσο, Δημήτρης Θεοχάρης -πλήκτρα – Νίκος Σιδηροκαστρίτης - τύμπανα

Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς στην Ελλάδα, ίσως μοναδικός για την εξαιρετική του ευελιξία και ικανότητα να κινείται με φυσικότητα και ευκολία μεταξύ διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων. Το όργανο που έχει επιλέξει είναι το νέυ, το οποίο είναι συνήθως συνδεδεμένο με την ιερή μουσική των Μεβλεβί δερβίσηδων αλλά το οποίο στα χέρια του Χάρη, έχει αποκτήσει εντελώς νέες διαστάσεις και κατευθύνσεις. Η μουσική την οποία δημιουργεί ο Χάρης με το κουαρτέτο του είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Υπάρχουν στοιχεία από διάφορες παραδοσιακές πηγές αλλά και σύγχρονα τα οποία πηγάζουν κυρίως από την τζαζ συνδυασμένα με ένα ιδιαίτερα προσωπικό και ευφάνταστο τρόπο.

Στις 9:30 στον κήπο του Λαβυρίνθου (Χουδέτσι) με ελεύθερη είσοδο.