Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικο-αφηγηματική παράσταση με τους ΡΟΖΟΝΑΡΗΔΕΣ στη Μυρτιά

23 Αυγ 2017
Μυρτιά,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21.00

Μουσικο-αφηγηματική παράσταση με τους ΡΟΖΟΝΑΡΗΔΕΣ στη Μυρτιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το υψηλού επιπέδου δεύτερο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά, που ήταν εφέτος αφιερωμένο στην Αγγλία με τίτλο “ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ...ΑΓΓΛΙΑ”, επιδίωξη και προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου της Μυρτιάς είναι να διατηρήσει σε υψηλό και αντάξιο επίπεδο και τις δικές του εκδηλώσεις. Το 2017, ως γνωστό, έχει κηρυχθεί από την Ελληνική Πολιτεία ΕΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, για να τιμηθεί η 60ή επέτειος του θανάτου του μεγάλου συχωριανού μας.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ., στο χώρο του Πάρκου Ανεμογιάννη στη Μυρτιά, συναυλία - αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη, για να τιμήσει την 60ή επέτειο του θανάτου του .

Πρόκειται για μια μουσικο - αφηγηματική παράσταση με τους ΡΟΖΟΝΑΡΗΔΕΣ, ένα εξαιρετικό συγκρότημα κρητικής μουσικής, που το απαρτίζουν πέντε ταλαντούχοι Κρητικοί επιστήμονες από τη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του συχωριανού μας Παντελή Μπιτζαράκη. Η παράσταση έχει τον τίτλο ΩΔΗ - ΠΟΡΙΚΟ ΚΡΗΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η λέξη ΩΔΗ, δηλαδή τραγούδι, και ΠΟΡΙΚΟ, από τη λέξη πορεία, παραπέμπουν σε μουσικο-αφηγηματικό ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας συχωριανού.

Η αφήγηση θα περιλαμβάνει σύντομα επιλεγμένα αποσπάσματα από τα έργα του Καζαντζάκη, που θα συνοδεύονται από κρητική μουσική, τραγούδι και μαντινάδες, εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου δημιουργού. 

Η παράσταση παρουσιάσθηκε πριν από μερικά χρόνια αρκετές φορές στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία και τα μέλη του συγκροτήματος, εθελοντές, προσφέρθηκαν, με πρόσκληση του Συλλόγου μας, να έλθουν και να την παρουσιάσουν στη Μυρτιά στα πλαίσια του ΕΤΟΥΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.

Πριν από την παράσταση θα προβληθεί σε πρώτη προβολή ένα θαυμάσιο βίντεο για τη Μυρτιά του συχωριανού μας Μανόλη Παπαδάκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΕΦΕΚ), του οποίου το υποδειγματικό βιβλίο-λεύκωμα “ΜΥΡΤΙΑ - Εικόνες του χθές και του σήμερα” είχε εκδόσει και παρουσιάσει πριν από δύο χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μυρτιάς.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη