Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 1/9

01 Σεπ 2017
ΧΟΥΔΕΤΣΙ, Κήπος Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μουσικές Παρασκευές 2017 στον Λαβύρινθο - Παρασκευή 1/9

Οι Μουσικές Παρασκευές στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι έχουν αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς διαρκείας της Κρήτης σήμερα. Κάθε Παρασκευή και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κορυφαίοι μουσικοί που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου να διδάξουν στα σεμινάρια του Λαβυρίνθου μοιράζονται την τέχνη τους δωρεάν με την τοπική κοινωνία.

Παρασκευή 1/9/2017

1ο μέρος :

Περικλής Παπαπετρόπουλος (λάφτα, σάζι), Χάρης Λαμπράκης (νέυ)

2ο μέρος:

Περικλής Παπαπετρόπουλος (Σάζι, Λάφτα, Φωνή), Έλενα Ξυδά (φωνή), Βαγγέλης Καρίπης (Κρουστά) Χάρης Λαμπράκης (Νέυ)

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος είναι ένας Έλληνας δεξιοτέχνης στο σάζι και στη λάφτα, δύο μουσικά όργανα που δεν είναι συνδεδεμένα με την ελληνική μουσική παράδοση αλλά τα οποία ο ίδιος έχει μελετήσει σε βάθος δίπλα σε σημαντικούς κυρίως Τούρκους δασκάλους. Ο Περικλής έχει εμφανισθεί με πολλά παραδοσιακά κι όχι μόνο μουσικά σχήματα και με μία μεγάλη ποικιλία σπουδαίων καλλιτεχνών ενώ έχει επίσης κυκλοφορήσει μία συλλογή από δικές του μουσικές συνθέσεις με τίτλο “Μίκα”. Ο τρόπος παιξίματός του ενσωματώνει στοιχεία από την τεράστια εμπειρία του σε διάφορά μουσικά ιδιώματα, καθιστώντας τον έτσι μια μοναδική μορφή στον κόσμο της ελληνικής και τουρκικής μουσικής. Είναι επίσης ένας εξαιρετικά καταξιωμένος τραγουδιστής που επικεντρώνεται κυρίως στο ύφος ερμηνείας της Πελοποννήσου και της Μικράς Ασίας.

Η Έλενα Ξυδά είναι μία τραγουδίστρια από την Κύπρο, η οποία ειδικεύεται στο παραδοσιακό τραγούδι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Μαζί με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο θα ερμηνεύσουν επιλεγμένα κομμάτια και από διάφορα είδη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Θα συνοδεύονται από τον Χάρη Λαμπράκη στο Νέυ και τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά, αναγνωρισμένος ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος των παραδοσιακών κρουστών. 

Στις 9:30 στον κήπο του Λαβυρίνθου (Χουδέτσι) με ελεύθερη είσοδο.