Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Θέατρο

"Σωκράτης Τώρα" - Η απολογία του Σωκράτη

12 Οκτ 2017

12.10 έως 14.10

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Κανονικό: €12

Μειωμένο: €10 (φοιτητές, άνεργοι, ανω των 65)

21.30

"Σωκράτης Τώρα" - Η απολογία του Σωκράτη

Μετά από 450 παραστάσεις και περισσότερους από 200.000 θεατές σε είκοσι χώρες το διαχρονικό έργο "Σωκράτης Τώρα" του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης με τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ Γιάννη Σιμωνίδη, έρχεται στον Θεατρικό Σταθμό Ηράκλείου στα πλαίσια του Μόνιτορ Φεστ 2017 την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 21.30

Το “Σωκράτης Τώρα” ξεκίνησε την διαδρομή του από τη Νέα Υόρκη, και το Greek Theater Foundation. Πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Σιμωνίδης, ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός και δημιουργός του Greek Theater Foundation, ο οποίος αναδεικνύει την αιχμηρή λογική και τις αντιλήψεις τους αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, σε ένα έργο όπου χιούμορ και αμεσότητα κερδίζουν το κοινό. Μάλιστα, κορυφαία στιγμή της παράστασης είναι η συζήτηση που ακολουθεί μεταξύ των θεατών και του Γιάννη Σιμωνίδη.

Ο έντονα εκπαιδευτικός χαρακτήρας της παράστασης έχει αναγνωριστεί από κορυφαία πανεπιστήμια, όπου και έχει φιλοξενηθεί. Yale, Columbia, Michigan, Cambridge, Oxford και Edinburgh συνδύασαν την παράσταση με σεμινάρια, υπό τον συντονισμό του κου Σιμωνίδη, για την σωκρατική ηθική και την χρησιμότητά της στη σύγχρονη εποχή και τις νέες γενιές.

Σκεφτόμαστε. Αμφισβητούμε. Αλλάζουμε.

Στην Απολογία, όπως καταγράφηκε από τον μαθητή του Σωκράτη, Πλάτωνα, ο σοφός άνδρας της Αθήνας υπερασπίζεται τον εαυτό του ενάντια σε πολιτικά κατευθυνόμενες κατηγορίες για αθεϊσμό και διαφθορά των νέων. Ο Γιάννης Σιμωνίδης ζωντανεύει την εκκεντρική αλλά συγχρόνως μαγνητική προσωπικότητα του Σωκράτη και προσφέρει ένα βαθύτατα κοινωνικό, πολιτικό αλλά προ παντός ανθρώπινο έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ, την αμεσότητα και την απλότητα της θεατρικής του απόδοσης.

Το ¨Σωκράτης Τώρα" ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 250 θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βρετανία.

Ηθοποιός: ο βραβευμένος με Εmmy, Γιάννης Σιμωνίδης

Σκηνοθέτης: o βετεράνος τoυ Broadway, Λουκάς Σκιπητάρης

Eνδυματολόγος: η βραβευμένη με Oscar & Τοny, Θεώνη Βαχλιώτη – Aldredge

Παραγωγή: Διεθνές Ελληνικό Θέατρο

Είσοδος: 12 Ευρω (κανονικό) 10 Ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ανω των 65)