Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Λάμπης Ξυλούρης & Τάσος Στάμου LIVE at BLOW UP

26 Οκτ 2017
BLOW UP bar,
Ηράκλειο
22.00

Λάμπης Ξυλούρης & Τάσος Στάμου LIVE at BLOW UP

Ο Τάσος Στάμου και ο Λάμπης Ξυλούρης (Ψαρολάμπης) θα παρουσιάσουν το αυτοσχεδιαστικό ντούο τους στο BLOW UP bar στο Ηράκλειο, που συνδιάζει παραδοσιακά ακουστικά όργανα (ούτι, σάζι, μπουλγαρί) και ηλεκτρονικές επεξεργασίες (loops, DIY electronics). Οι δυο μουσικοί γνωρίστηκαν στο MAWA Festival στη Γαύδο τον Ιούλιο του 2017, και ακούγοντας ο ένας τη μουσική του άλλου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμπράξουν επί σκηνής, πειραματιζόμενοι με το πάντρεμα παραδοσιακής και σύγχρονης ηλεκτρακουστικής μουσικής.

Ο Τάσος Στάμου είναι μουσικός πειραματιστής με έδρα το Λονδίνο.
Συνθέτης ηλεκτρακουστικής μουσικής και περφόρμερ, κατασκευαστής αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών οργάνων και δάσκαλος εναλλακτικής μουσικής τεχνολογίας. Μέσα στη δεκαετία της καριέρας του έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος χώρων στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους αντιπροσώπους του πειραματικού ήχου (Adam Bohman, Steve Beresford, Mike Cooper, Ignaz Schick, Arma Agharta, Kuupu, Lau Nau, Andrea Parkins, Ιλάν Μανουάχ, Free Piece of Tape, Πάνος Χαραλάμπους, κ.α).
Η μουσική του χαρακτηρίζεται από το συνδιασμό ακουστικών και ηλεκτρονικών ήχων που παράγονται ζωντανά, δημιουργώντας ένα είδος αυτοσχεδιαζόμενης σύνθεσης.
www.tasosstamou.com

Ο Λάμπης Ξυλούρης δε χρειάζεται μεγάλη εισαγωγή στο κρητικό κοινό.
Μέλος μιάς ιδιάτερα δημιουργικής μουσικής οικογένειας του νησιού, που έχει εξερευνήσει και προωθήσει την κρητική μουσική σε μέγάλη έκταση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελεί ένα αξιόλογο τμήμα της με την προσωπική του μουσική ιδιοσυγκρασία.
Η μουσική του Ψαρολάμπη ξεφεύγει από τα όρια της παραδοσιακής κρητικής μουσικής και φλερτάρει με άλλους πολιτισμούς (Μέση Ανατολή, Τουρκία, Αφρική, Αμερική) αλλά και με συνθέσεις και οργανοπαιξίες με ιδιαίτερη ατμοσφαιρικότητα και σύγχρονη διάθεση.
www.lambisxylouris.blogspot.com