Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Έκθεση "Εξερεύνηση" στο ResidenceSEA

10 Νοε 2017

10.11 έως 12.11

ResidenceSEA, Παγκρήτιο Στάδιο,
Ηράκλειο
21.00

Έκθεση "Εξερεύνηση" στο ResidenceSEA

 

Πρόσθετες Πληροφορίες


Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 21.00 ανοίγει η έκθεση φωτογραφίας "Εξερεύνηση" του Antje Larsen, μέλος της καλλιτεχνικής κοινότητας ResidenceSEA, φωτογράφος και τεχνικός, που ζει στο Ηράκλειο Κρήτης εδώ και 20 χρόνια.
Ελεύθερη είσοδος.

 

Εξερεύνηση 

"Τα κίνητρα μου για την ενατένιση της θάλασσας είναι η ανάδειξη των εγγενών χαρακτηριστικών της και η αξιοποίηση της σαν ένα λογισμικό γραφικών για την δημιουργία εικόνων. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες στις νέες τεχνολογίες για να μας δώσουν έλεγχο στη διαδικασίας λήψης εικόνων, να μας επιτρέψουν να ορίσουμε το σχηματισμό και τη διαμόρφωση συναρπαστικών μοτίβων, συναρπαστικών σκιών και αποχρώσεων, μαγευτικών χρωμάτων και σχημάτων και πολλών άλλων· εν συντομία να κάνουμε ψηφιακές εικόνες, που στις περισσότερες περιπτώσεις όχι μόνο εμπνέονται από τη φύση, αλλά και τη μιμούνται. Αντί να ακολουθήσω τη συνήθη διαδικασία, έμπνευση αρχικά από τη φύση και στη συνέχεια δημιουργία του οράματός μου σε μια οθόνη υπολογιστή, προτιμώ να απολαύσω τα οράματα που η ίδια η φύση δημιουργεί διερευνώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ της τοπολογίας και της δυναμικής του περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, η φύση είναι η έμπνευση και ο δημιουργός συγχρόνως. Η φύση έχει τον έλεγχο σφυρηλατώντας τις εικόνες με τις δικές της παλέτες και εργαλεία, με το δικό της "λογισμικό δημιουργίας γραφικών".

Επομένως, δεν έχω τον έλεγχο σε αντίθεση με αυτό που συνήθως προσπαθώ να κάνω στην καθημερινή μου ζωή, όπου προσπαθώ να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο έλεγχο. Για να είμαι ακριβής, το μόνο που ελέγχω είναι αυτό που καταγράφεται, άρα και απομνημονεύεται καθώς και η ένταση της καταγραφής. Όλα αυτό διέπεται ταυτοχρόνως από όλα όσα βρίσκονται έξω από τον έλεγχό μου. Γίνεται μια άσκηση στην αποδοχή του τι δεν μπορώ να ελέγξω και πώς μπορώ αντί αυτού να το μετατρέψω σε μια δημιουργική διαδικασία. Επομένως, πρέπει να γίνω μέρος όλων όσων δεν μπορώ να ελέγξω εκείνη την στιγμή και να καταγράψω τα ερεθίσματα που μου προκαλούν ενδιαφέρον. Αυτό για εμένα είναι κάτι μαγικό, και κάτι το οποίο θέλω να μοιραστώ μέσα από αυτή την παρουσίαση". -- Antje Larsen