Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά στο Πάρκο Γεωργιάδη

04 Νοε 2017
Πάρκο Γεωργιάδη,
Ηράκλειο

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά στο Πάρκο Γεωργιάδη

Μετά την έκτακτη παρουσία μας στις Αρχάνες και στο Συνεταιριστικό Καφενείο/Παντοπωλείο «Πλουμί», η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά διοργανώνεται και αυτό το μήνα στο γνώριμο μέρος του πάρκου Γεωργιάδη το Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017. Θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες δράσεις και θα έχουμε σημαντικά νέα να μοιραστούμε με και να συζητήσουμε με όλους όσους βρεθούν εκεί.

Μία φιλόδοξη αλλαγή, που θα λειτουργήσει αρχικά δοκιμαστικά σε αυτή τη λαϊκή, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοματοποίηση της διαδικασίας των συναλλαγών μέσω των προ-πληρωμένων καρτών KouCards Refill που εκδώσαμε πρόσφατα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η καθυστέρηση και ο κόπος των παραγωγών να καταχωρούν τις συναλλαγές αργότερα, ενώ περισσότερος κόσμος θα χρησιμοποιήσει το «Κουκί» στην πράξη αφού ο καθένας θα μπορεί να προμηθευτεί μία, επί τόπου από τη Γραμματεία, χωρίς επιπλέον κόστος ή κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Ελπίζουμε αυτή η προσέγγιση να αποτελέσει επίσης έναυσμα σε περισσότερους να εγγραφούν στο Δίκτυο Ανταλλαγών και να συνεισφέρουν στην αυτάρκειά μας σε προϊόντα και υπηρεσίες, που είναι και ο απώτερος στόχος μας.

Επιπλέον, σε αυτή τη λαϊκή θα γίνει η παρουσίαση του εγχειρήματος και του αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Με. από την τοπική πρωτοβουλία αλληλεγγύης Ηρακλείου. Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια στενότερη σχέση με τον Ο.Σ.Η. αφού ο στόχος της αυτοδιαχείρισης και η ανάγκη για μια αυτόνομη και αλληλέγγυα οικονομία είναι κοινός. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό, στοχεύοντας με τη συνεργασία μας να ενδυναμώσουμε και προωθήσουμε ευρύτερα τα προτάγματα αυτά στην τοπική κοινωνία.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς

10 π.μ. - 4 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
12 μ.μ. Παιδικό Εργαστήρι – Σποροδιάσωση!
2 μ.μ. Φαγητό από το Κυλικείο του Ο.Σ.Η.
3 μ.μ. Παρουσίαση Βιο.Με. από την τοπική πρωτοβουλία αλληλεγγύης
4 μ.μ. - 6 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση

-> Το παιδικό εργαστήρι είναι ελεύθερης συμμετοχής και θα έχει πολλά σπορο-παιχνίδια, σπορο-δραστηριότητες και σπορο-άλλα...
«Προσοχή! πολλοί σπόροι έφυγαν και κρυφτήκαν μέσα στο πάρκο Γεωργιάδη! Για μία ώρα γινόμαστε κι εμείς μικροί σπόροι, προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε και μαθαίνουμε γιατί είναι οι μικροί μας θησαυροί!»

-> Στο χώρο λειτουργεί Κυλικείο, καθ' όλη τη διάρκεια της λαϊκής, που διαθέτει νόστιμα χειροποίητα σνακς, καφέ και άλλα ροφήματα. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από πρώτες ύλες που προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς και είναι οικολογικής καλλιέργειας.

Σας προσκαλούμε όλους να:

- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr/

Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion@cooperativas.gr

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!