Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Συναυλία OUTWARD BOUND trio και Μαρία Κριτσωτάκη

10 Νοε 2017
Cine Studio ,
Ηράκλειο
21.30

Συναυλία OUTWARD BOUND trio και Μαρία Κριτσωτάκη

Το Μονιτορ Φεστ 2017 φιλοξενεί στο πρόγραμμα του μια εξαιρετική σύμπραξη πειραματικής τζαζ μουσικής, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο ΣΙΝΕ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, στις 21.30, με τους Οuward Bound trio και την Μαρία Κριτσωτάκη, τέσσερα από τα εξέχοντα τέκνα της εγχώριας μουσικής σκηνής, με αξιόλογη διεθνή πορεία. 

OUTWARD BOUND trio

To Outward Bound trio δραστηριοποιείται από το 2007 στο χώρο της σύγχρονης free jazz. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα International Jazz Meeting Kostas Kouvidis 2010, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας 2010, στο Zante Jazz Festival, καθώς και σε Jazz clubs και θέατρα της Ελλάδας.

Έχει κυκλοφορήσει 2 albums:

-Outward Bound, (Triple Bath 2009)

-The path, (Slam productions 2011)

Σύντομα βιογραφικά των μουσικών

Ο Γιάννης Ηλιάκης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Το 2001 ξεκινά μαθήματα drums στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με δάσκαλο το Νικόλα Χριστόπουλο και απο-φοιτά το 2004.Εως σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο Modern Music School με δάσκαλο το Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους Simon Goubert (Γαλλία), Jojo Mayer, J.Griffin , Γ.Σταυρόπουλο, Ν. Τουλιάτο, Ζ.Πι-νακουλάκη, Μ.Καπιλίδη,B.Καρίπη, Γ.Ντάνη, Γ.Τρανταλίδη,Λ.Σιδερά κ.α. Είναι απόφοι-τος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο Δημήτρης Νεονάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σε ηλικία 15 ετών αρχίζει την ενασχόληση του με την κιθάρα. Διδάσκεται θεωρητικά και κιθάρα από τον Άκη Τουρκογιώργη και τον Μάκη Αμπλιανίτη. Το 2001 αρχίζει τη συνεργασία του με τον πιανίστα Αντώνη Τσικανδηλάκη, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εργάζεται ως μουσικός παίζοντας ζωντανά, ηχογραφώντας υλικό δικό του και άλλων καλλιτεχνών και διδάσκοντας κιθάρα.

Ο Αντώνης Τσικανδηλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1979. Εχει με-λετήσει πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη και ανώτερα θεωρητικά με τους Μ. Αλεξιάδη, Π.Αδάμ και Ευάγγελο Κοκκόρη καθώς και σύγχρονη μουσική με τον Σάμι Αμίρι. Αυτό που χαρακτηρίζει τη σχέση του με το πιάνο είναι η άσκηση του αυτοσχεδιασμού.Στον χώρο αυτό του αυτοσχεδιασμού συνυπάρχει με τον κιθαρίστα Δημήτρη Νεονάκη και τον ντράμμερ Γιάννη Ηλιάκη δουλεύοντας πάνω σε συνθέσεις του σχήματος.

Μαρία Κριτσωτάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, μεγάλωσε σε ένα μουσικό περιβάλλον με πολλές καλλιτεχνικές επιρροές, καθώς οι γονείς της όντες καθηγητές μουσικής της εμφύσησαν της πρώτες της μουσικές γνώσεις. 

Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε σπουδές κλασσικού βιολιού, ενώ απ' τα 6 της χρόνια ήταν ήδη μέλος της παιδικής και αργότερα νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου.

Με την ενηλικίωσή μεταβαίνει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο σύγχρονο και Jazz τραγούδι, αλλά και στο κλασσικό λυρικό είδος.

Το 2016 ολοκληρώνει τις σπουδές της, Jazz Bachelor στο τραγούδι, στο "Prince Claus Conservatoire" στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από καθηγητές και μουσικούς της Jazz σκηνής της Νέας Υόρκης όπως Jd Walter, Deborah Brown κα.

Η Μαρία ασχολείται με διάφορες παραγωγές και είδη μουσικής οπως jazz, αυτοσχεδιαστικής, μουσικές από όλο τον κόσμο και το λυρικό τραγούδι.

Με τα διαφορετικά projects και τις μπάντες, όπου συμμετέχει, έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκήνές της Ολλανδίας, της Ελλάδας, αλλά και σε μουσικά φεστιβάλ στην Ιταλία.