Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

Προβολή ΝεΚΛΗ «Ασανσέρ για Δολοφόνους»

04 Δεκ 2017
Κινηματογράφος «Αστόρια Cyta» (Πλ. Ελευθερίας),
Ηράκλειο
21.30

Προβολή ΝεΚΛΗ «Ασανσέρ για Δολοφόνους»

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου: Η ΝεΚΛΗ άργησε, αλλά πρόλαβε το ασανσέρ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, μετά από ένα διάστημα δημιουργικής ανασυγκρότησης και ανανέωσης της ομάδας εθελοντών, επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες. Κάθε Δευτέρα, με 1 προβολή, στις 21.30 στον κινηματογράφο «Αστόρια Cyta» (Πλ. Ελευθερίας) η ΝεΚΛΗ προσκαλεί το κοινό του Ηρακλείου σε ένα ταξίδι στον κόσμο της 7ης τέχνης.

Ξεκινώντας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 σε μια προβολή στις 21.30 με την ταινία που επαναπροσδιόρισε το φιλμ νουάρ «Ασανσέρ για Δολοφόνους», το φετινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου. Και φέτος η πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα θα είναι αφιερωμένη σε ταινίες που θεωρούνται πια κλασικές για την 7η τέχνη.

Οι έκτακτες εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς ήδη ξεκίνησαν τον Νοέμβριο με ένα αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο και συνεχίζονται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με την καθιερωμένη προβολή των βραβευμένων ταινιών του 40ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 

Στην ιστοσελίδα www.nekli.gr και στη σελίδα μας στο facebook Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις έκτακτες εκδηλώσεις και τις τακτικές προβολές.

Το φυλλάδιο της φετινής χρονιάς επιμελήθηκε εικαστικά και γραφιστικά η Μαργαρίτα Κονδυλάκη της motive creative. Το βιβλιοπωλείο Αναλόγιο πρόσφερε μέρος των εξόδων εκτύπωσης του φυλλαδίου. Ευχαριστούμε από καρδιάς και τους δύο για την ευγενική χορηγία τους, καθώς και όλους τους συνεργάτες και χορηγούς φιλοξενίας και επικοινωνίας της ΝεΚΛΗ.

ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ – ASCENSEUR POUR L’ECHAFAUD (1958, 90')

Σκην: Λουί Μαλ

Πρωτ: Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα

Ο Ζιλιέν δολοφονεί το σύζυγο της ερωμένης του, φεύγοντας όμως παγιδεύεται στο ασανσέρ. Κι ενώ εκείνη τον αναζητά στους σκοτεινούς δρόμους του Παρισιού, ένα νεαρό ζευγάρι που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του Ζιλιέν μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου. Υπό τους ήχους της μουσικής αφήγησης του Μάιλς Ντέιβις, ο Λουί Μαλ ενορχηστρώνει μια κλειστοφοβική ταινία χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία της κινηματογραφικής τέχνης για να κάνει τον θεατή συμμέτοχο στη σκοτεινή, αγωνιώδη ατμόσφαιρα του νυχτερινού Παρισιού. Πρόκειται για το φιλμ νουάρ που επαναπροσδιόρισε τους κανόνες του είδους και σημάδεψε ανεξίτηλα το γαλλικό σινεμά.