Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

2η Ομαδική Έκθεση Xειροτεχνών στο Ρέθυμνο

16 Δεκ 2017

16.12 έως 18.12

Συνεταιρισμός Τζεπέτο, Kατεχάκη και Χειμάρας,,
Ρέθυμνο
10.00-22.00

2η Ομαδική Έκθεση Xειροτεχνών στο Ρέθυμνο

Ιστορικά, η χειροτεχνία είναι μια αρχέγονη, προκαπιταλιστική μορφή παραγωγής. 

Ο άνθρωπος αξιοποιώντας τη φαντασία του και τα υλικά που έβρισκε γύρω του κατασκεύαζε κάθε λογής αντικείμενα όπου το καθένα κατείχε τη χρηστική του αξία.

Πλέον, το σύστημα του βιομηχανικού καταναλωτισμού με τη μαζική παραγωγή και κατανάλωση, έχει μετατρέψει τη χειροτεχνία σε εμπόρευμα στο οποίο καθόλου αξία δε δίνεται στην ποιότητα και στην τέχνη που χρειάζεται ένα χειροτέχνημα για να δημιουργηθεί, την ομορφιά που μπορούν να παράξουν το πνεύμα και τα χέρια μας και περισσότερη σημασία δίνεται στη μαζική του ευρύτητα και στο όσο δυνατόν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και πώλησης. Η χειροτεχνία έχει χάσει τη σημασία της και έχει αιχμαλωτιστεί από το κεφάλαιο και την εργατική εκμετάλλευση των ανθρώπων, ειδικά στις φτωχότερες χώρες, ή απλά έχει στριμωχτεί στην έννοια του χόμπι.

Παραδοσιακά η χειροτεχνία ήταν συσχετισμένη με τη δύναμη της κοινότητας, την ικανότητα των ανθρώπων να δημιουργούν και να μοιράζονται καλύπτοντας τις ανάγκες τους.

Μια ομάδα χειροτεχνών εδώ στο Ρέθυμνο προσπαθεί να αναβιώσει, να επανακτήσει τη χαμένη έννοια και αξία της χειροτεχνίας εκθέτοντάς σας τις δημιουργίες της! Σας καλούμε στη 2η χριστουγεννιάτικη ομαδική μας έκθεση στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Τζεπέτο (Κατεχάκη & Χειμμάρας, πεζόδρομος Φορτέτσας ), από τις 10 το πρωί ως και τις 10 το βράδυ.