Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στη σκηνή του Νυν και Αεί

03 Μαρ 2018
Νυν και Αεί, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

10€ (χωρίς ποτό)


Ο Δημήτρης Μυστακίδης στη σκηνή του Νυν και Αεί

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Για πληροφορίες / κρατήσεις: 6980 038.651

Ο Dimitris Mystakidis / Δημήτρης Μυστακίδης θα βρίσκεται στην σκηνή του Νυν και Αεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.

Είσοδος: 10€ (χωρίς ποτό)
Κλείστε τώρα το τραπέζι σας !!
Για πληροφορίες / κρατήσεις: 6980 038.651

-------------------------------------------
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, ένας δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά.

Τα ρεμπέτικα είναι η ζωντανή μουσική μας κληρονομιά, η συντροφιά μας στις παρέες και τα γλέντια μας, στις χαρές και τις λύπες μας. Ο Μυστακίδης, με τους τρεις προσωπικούς δίσκους του, («16 Ρεμπέτικα Τραγούδια με Κιθάρα», «Εσπεράντο» και τον πρόσφατο «Amerika»), «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα και αποδεικνύει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα. Ένα σπουδαίο είδος λαϊκής τέχνης, που σιγά-σιγά καταλαμβάνει την θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Γι' αυτό και πρόσφατα η UNESCO συμπεριέλαβε τα ρεμπέτικα στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στην παράστασή του “Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας” μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Δημιουργίες των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν. Τραγούδια διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα και εκτελεσμένα με την υψηλή δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη και των συνεργατών του που έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική σχεδόν έναν αιώνα πριν. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο “τσιμπητή” και σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό μας παρουσιάζει ένα μέρος τους στις τωρινές του εμφανίσεις.

Μαζί του οι:

Ιφιγένεια Ιωάννου, τραγούδι
Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης, κιθάρα και τραγούδι
Μάκης Πελοπίδας, ηχοληψία