Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Χορός

Εχταγή «Cabaret Révolte, Μια Βραδιά στον Κάτω Κόσμο» (2018)

02 Μαρ 2018

02.03 έως 13.03

Θέατρο Μαρία Μανασάκη (Φοιτητικό Κέντρο Βουτών),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορα

21.30

Εχταγή «Cabaret Révolte, Μια Βραδιά στον Κάτω Κόσμο» (2018)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936771595 (καθημερινά μόνο 16.00-21.00)

     

Η ερασιτεχνική ομάδα χορού Εχταγή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Cabaret Révolte, Μια Βραδιά στον Κάτω Κόσμο», στις 2, 3, 4, 5 και 9, 10, 11, 12 Μαρτίου, στις 21.30, στο Θέατρο Μαρία Μανασσάκη (Φοιτητικό Κέντρο Βουτών). Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936771595 (θα ισχύει καθημερινά από 19 Φεβρουαρίου και μόνο 16.00-21.00). Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών

Η είσοδος θα γίνεται με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά, η οποία, αν και ελεύθερη, είναι απολύτως απαραίτητη. Η Εχταγή χρηματοδοτείται μόνο από το κοινό και τα μέλη της. Παρόλο που ο χορογράφος, οι ερμηνευτές και κάποιοι από τους συντελεστές δεν αμείβονται, η συνεισφορά των θεατών είναι αναγκαία για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων της συγκεκριμένης παραγωγής. 

Για όσους δεν έζησαν και για όσους θέλουν να ξαναζήσουν μια βραδιά στον Κάτω Κόσμο, το Cabaret Révolte επιστρέφει, ακόμη πιο καυτό, ακόμη πιο ανατριχιαστικό και φυσικά… ακόμη πιο μαύρο! Οι λαμπρότερες διασημότητες και τα πιο φαντασμαγορικά πλάσματα του Κάτω Κόσμου εμφανίζονται στο φανταστικό Cabaret Révolte. Είστε όλοι καλεσμένοι, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, διάθεσης ή επαγγέλματος. Όμως να είστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί ο Κάτω Κόσμος δεν είναι αυτό που όλοι νομίζουν.

Ένα Cabaret για όσους αγαπούν τις νύχτες, τις κακές παρέες, το θερμό κλίμα, τον έρωτα, τις γιορτές, τις εκπλήξεις. Μια βραδιά αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν στα παραμύθια και τα όνειρα, για όσους φοβούνται, αγαπούν, λυπούνται, για όσους ψάχνουν την ευτυχία, για όσους νιώθουν μόνοι, διαφορετικοί και για όσους θέλουν να δουν τον κόσμο ολόκληρο με άλλο μάτι. Τα σκοτεινά μυστήρια του Cabaret Révolte είναι ένας τρόπος να ζεις!

Η Εχταγή ανοίγει ξανά τις πόρτες του Cabaret Révolte και σας υποδέχεται στην τρέλα του Κάτω Κόσμου. Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από το ευρωπαϊκό καμπαρέ της περιόδου 1890 - 1930, από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες του είδους και από τα διάφορα είδη τέχνης που είτε άνθισαν, είτε γεννήθηκαν στο καμπαρέ. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την ατομική και συλλογική δημιουργία, την θεωρητική και πρακτική έρευνα και με σημείο αναφοράς παραμύθια και μύθους του Κάτω Κόσμου, η ομάδα δημιούργησε το δικό της υποχθόνιο Cabaret, με πρωτότυπα κείμενα και στίχους και το παρουσιάζει ξανά ανανεωμένο, γιατί κάθε βραδιά πρέπει να είναι μοναδική!

Τη σύνθεση του έργου επιμελήθηκε σκηνοθετικά και χορογραφικά ο Κωνσταντίνος Τσακιρέλης. Ερμηνεύουν τα μέλη της ομάδας: Μαρία Αρκουλή, Μύρωνας Βαρουχάκης, Ιωάννα Βασσάκη, Στράτος Γιαννίκος, Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Μάνος Κοκκινίδης, Νικόλας Λεβεντάκης, Σόφη Πανέρη, Ρούλα Σαμιωτάκη, Αργυρώ Σμαραγδάκη και Θοδωρής Σούκας. Η Εχταγή για ακόμα μια φορά συνεργάστηκε με ταλαντούχους καλλιτέχνες κι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο: (αλφαβητικά) Αλέξης Δαλαμάγκας (εναερίτης), Milica Ivovic (βιολόγος-ταριχεύτρια), Διαμάντη και Μαρία Κριτσωτάκη (τραγουδίστριες), Κωστής Κυριακάκης (εικονογράφος), Σήφης Μπρομοιράκης (κατασκευαστής-προγραμματιστής), Σάββας Παραγκαμιάν (εναερίτης), Γιώργος Ρώμας (φωτιστής), Μάνος Τσαντιράκης (ηχολήπτης) και Άννα Χιλετζάκη (σκηνογράφος-ενδυματολόγος), εταιρεία μακιγιάζ INGLOT, κομμωτήριο ΜΠΙΚΟΥΤΙ.

Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού Εχταγή

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης. Συντονίζεται από το χορογράφο Κωνσταντίνο Τσακιρέλη και αποτελείται απο άτομα με εμπειρία στο σύγχρονο χορό που τα συνδέει η επιθυμία να εκφράσουν τον έρωτά τους για τις παραστατικές τέχνες. Είναι λοιπόν μια ερασιτεχνική ομάδα με την κυριολεκτική σημασία της λέξης την οποία ονομάσαμε Εχταγή, που στην κρητική διάλεκτο σημαίνει «επιθυμία και λαχτάρα»! Σκοπός μας είναι την εχταγή μας αυτή να τη διοχετεύσουμε στην εξερεύνηση και εξέλιξη των εκφραστικών μας μέσων. Αυτή η ανάγκη συχνά μας οδηγεί σε συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, δημιουργούς, ερμηνευτές και δασκάλους που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη. Οι δράσεις και οι παραστάσεις μας προκύπτουν μέσα από τη θεωρητική και πρακτική έρευνα καθώς και από τον ατομικό και συλλογικό πειραματισμό. 

Τα έργα της Εχταγής προσφέρονται με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά και ο χαρακτήρας της είναι καθαρά μη κερδοσκοπικός. Τα έσοδα της ομάδας προέρχονται μόνο από τα μέλη της και από την εθελοντική συνεισφορά του κοινού και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη των υλικών εξόδων κάθε παράστασης.