Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

"Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης" - Προβολή Ταινίας ΝεΚΛΗ

26 Μαρ 2018
Astoria cinema, πλ. Ελευθερίας & Ιδομενέως,
Ηράκλειο
21.30

"Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης" - Προβολή Ταινίας ΝεΚΛΗ

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί μια σπάνια προβολή, που εντάσσεται στον απόηχο του 30ού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λέσχών Ελλάδος με θέμα "Η Γυναίκα Δημιουργός στον Ελληνικό Κινηματογράφο", όπου προβλήθηκε η πρώτη λογοκριμένη ταινία της σκηνοθέτιδας "Μετά σαράντα μέρες" (1972).

Την ταινία θα προλογίσει η Λίζα Θεμελή, μελετήτρια του κινηματογραφικού έργου της Φρίντας Λιάππα, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

Σύνοψη:

Στα "Χρόνια της Μεγάλης Ζέστης" μεταφερόμαστε σε ένα καλοκαιρινό παραθαλάσσιο τοπίο. Εκεί ζει μόνη της η Ηλέκτρα, μια νεαρή γυναίκα που δε γνωρίζει το παρελθόν της. Μια μέρα φτάνει στη παραλία ο Παύλος, η μνήμη του οποίου βρίσκεται σε σύγχυση λόγω της μεγάλης ζέστης. Καθώς ο καύσωνας επιδεινώνεται, οι παραθεριστές οδηγούνται σε εκρήξεις. Ένα ερωτικό πάθος ενώνει την Ηλέκτρα και τον Παύλο, ώσπου οι μνήμες ξεκαθαρίζουν επιστρέφοντας στο παρελθόν, όταν μετά από ένα πανηγύρι στην παραλία είχε γίνει ένα φονικό. Πρόκειται για το κινηματογραφικό κύκνειο άσμα της Φρίντας Λιάππα, μια ποιητική πολυεπίπεδη ταινία με εξαιρετική φωτογραφία από το Νίκο Σμαραγδή και πρωτότυπη μουσική από τον Θάνο Μικρούτσικο. Η ταινία αν και προβλήθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, λόγω της ιδιάζουσας μορφής λογοκρισίας που δέχτηκε στην Ελλάδα, δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι σήμερα με το κοινό.

Ελλάδα, 1991, Φιλμ, Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Φρίντα Λιάππα

Σενάριο: Φρίντα Λιάππα, Μαριτίνα Πάσσαρη

Φωτογραφία: Νίκος Σμαραγδής

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Πρωταγωνιστούν: Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, Περικλής Μουστάκης, Σοφία Σεϊρλή, Γιώργος Κώνστας, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαριτίνα Πάσσαρη

Ελλείψει τρέιλερ:

-Τηλεοπτική συζήτηση για τη λογοκρισία που δέχτηκε η ταινία με τους Β. Ραφαηλίδη, Α. Δοξιάδη, Γ. Καρυπίδη και Δ. Σαββόπουλο

-Πληροφορίες για την ταινία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

www.tainiothiki.gr/v2/filmography/view/1/410/

-Πληροφορίες για τη Φρίντα Λιάππα

www.shortfromthepast.gr/dirCv.asp?id=2&lang=