Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

“Οι περιπέτειες της Μπαμπούσκα”: ατομική έκθεση ζωγραφικής του Mathew Halpin

27 Απρ 2018

27.04 έως 03.06

AS Gallery, Ψαρομηλίγκων 9,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος


“Οι περιπέτειες της Μπαμπούσκα”: ατομική έκθεση ζωγραφικής του Mathew Halpin

Cretazine Tips

Ωράριο λειτουργίας AS Gallery: 

Τρίτη & Τετάρτη: 10:00-15:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 13:30-21:00

Σάββατο 10:00-15:00

AS GALLERY- Agapi Smpokou contemporary jewellery and art 

Τηλ: 2814 003486

www.as-gallery.gr

E-mail: info@as-gallery.gr

Την Παρασκευή στις 27 Απριλίου στην Αίθουσα Τέχνης AS GALLERY- Agapi Smpokou contemporary jewellery and art, και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Οι περιπέτειες της Μπαμπούσκα”, του Mathew Halpin.

Η τρέχουσα έκθεση του Mathew στην AS Gallery, είναι μια αναδρομική ματιά στα ζωγραφικά του έργα με θέμα τη Μπαμπούσκα, τα οποία δημιούργησε όσο ζούσε στο Ταλίν της Εσθονίας. Σε έναν κόσμο που είναι δύσκολη η επιβίωση μόνο από το να πουλάς τέχνη, είδε το σουβενίρ ως μία μορφή τέχνης. Οι Μπαμπούσκα ζωγραφίζονται με θέματα παρμένα από τις εμπειρίες ζωής που αποκόμισε, ζώντας σε μία πρώην Σοβετική χώρα και επισκεπτόμενος τη Ρωσία. Ως Αυστραλός ο καλλιτέχνης, μεγάλωσε με την προκατάληψη ότι η Ρωσία είναι μία εχθρική χώρα. Εξερευνόντας όμως την αλήθεια, ανακάλυψε ότι η ρωσική κουλτούρα αποτελείται από πολλές διαφορές και είναι γεμάτη ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτή η έκθεση αποτελεί μία αναπαραγωγή προηγούμενων έργων τα οποία δεν εκτέθηκαν ποτέ μαζί.

O Αυστραλός καλλιτέχνης μας παρουσιάζει με μια σύγχρονη προσέγγιση τις παραδοσιακές ρωσικές κούκλες (Μπαμπούσκα), σε ζωγραφικά έργα με πλούσια και έντονα χρώματα, προσπαθώντας να μας προβληματίσει και να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Η Μπαμπούσκα, στην κουλτούρα των Ρώσων αποτελεί σύμβολο γονιμότητας, μητρότητας, οικογένειας και εντέλει της αλυσιδωτής εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Ο Mathew Halpin, ζώντας στην Εσθονία ασχολήθηκε πολύ με την ζωγραφική της, με έναν ασυνήθιστο όμως τρόπο, εφαρμόζoντας πάνω τους μηνύματα από ιδιόμορφα στοιχεία της κουλτούρας διαφόρων λαών. 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην AS Gallery μέχρι τις 2 Ιουνίου 2018 και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Mathew είναι εικαστικός καλλιτέχνης και εξειδικευμένος σκηνογράφος και η δουλεία του περικλείει όλο σχεδόν το φάσμα των θεαμάτων, από την όπερα και το θέατρο, μέχρι το χοροθέατρο και τις ταινίες μικρού μήκους. 

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχει ζήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, το Ταλίν της Εσθονίας και τώρα στο Ηράκλειο. Τα ζωγραφικά έργα του Μάθιου τείνουν να εξετάζουν σοβαρά τοπικά και παγκόσμια ζητήματα, αλλά με χιουμοριστικό τρόπο. 

Το έργο του Mathew εμφανίστηκε τρεις φορές στο εξώφυλλο του περιοδικού «Athens Voice» και το 2012 παρουσιάστηκε στο τοπικό ντοκιμαντέρ «Cretativity» του σκηνοθέτη Μανώλη Κριτσοτάκη. Επί του παρόντος, ο Mathew είναι ο οραματιστής πίσω από το "The Lakkos Project". Το πρόγραμμα αφορά τη συνεργασία της κοινότητας κοινότητας με το Δήμο ούτως ώστε να επιστρέψουν η αξία και η τέχνη στην πιο παραμελημένη περιοχή του Ηρακλείου. Επίσης διαχειρίζεται ένα μικρό χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Ηράκλειο.

Ωράριο λειτουργίας AS Gallery: 

Τρίτη & Τετάρτη: 10:00-15:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 13:30-21:00

Σάββατο 10:00-15:00