Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Θέατρο

Θεατρική παράσταση "Πνεύμονες" στο Τεχνόπολις

07 Ιουλ 2018
Θέατρο Τεχνόπολις, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Τιμή Προπώλησης 12 ευρώ
Τιμές στο Ταμείο 15 ευρώ – Φοιτητικό/Ανέργων 12 ευρώ

21.30

Θεατρική παράσταση "Πνεύμονες" στο Τεχνόπολις

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το έργο «Πνεύμονες» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Studio Theatre, στη Washington DC το 2011 και στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Αγγλία απέσπασε το βραβείο του καλύτερου έργου του 2013. Δημιουργός του ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Duncan Macmillan.

Με μοναδικά εργαλεία το σώμα και τον λόγο ταξιδεύουμε στον τόπο και τον χρόνο, καθώς ξετυλίγεται μπροστά μας μια ιστορία ειλικρινής, ανθρώπινη και πολυσύνθετη όπως είναι η ίδια η ζωή και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ο έρωτας, η αγάπη, το σεξ ως μια μορφή, ένα σχήμα, βρίσκονται σε αυτό το μεταιχμιακό limen για να εξελιχθούν σε οικογένεια, αναπαραγωγή και ευθύνη. Πώς μπορεί να βιώνει ένα νέο και σύγχρονο ζευγάρι αυτές τις αλλαγές, με ποιο τρόπο θα πάρει αυτές τις αρχικά δυσθεώρητες αποφάσεις; Μα έτσι ακριβώς όπως ξεκινά και η παράσταση: δημιουργώντας μία τεράστια πλασματική επικεφαλίδα που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των θεατών και των ηθοποιών. “Μα ένα παιδί;”

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί (Βάσω Καβαλιεράτου και Μάξιμος Μουμούρης) με αρμονία και εκφραστικότητα στην κίνηση, ταχύτητα και χρωματισμό στον λόγο, μας συνεπήραν στις συζητήσεις τους, τις ανησυχίες και τις διαφορές τους, λες και είμαστε μάρτυρες μιας πραγματικής συνομιλίας ενός φιλικού ζευγαριού. Τα βαθύτερα νοήματα του έργου ταξίδεψαν στην πλατεία με χιούμορ και φρεσκάδα αποφεύγοντας τις μακρηγορίες και τους σοβαροφανείς στοχασμούς. Ο Μάξιμος Μουμούρης, ευαίσθητος και ανθρώπινος, απέδωσε με φυσικότητα και αδρότητα την παιδικότητα μα και την ανασφάλεια ενός άντρα που έχει δίπλα του μια γυναίκα πληθωρική και εκρηκτική. Η (Βάσω Καβαλιεράτου, σπιρτόζα και εκφραστικά αεικίνητη, κατάφερε να συγχρονίσει την ταχύτητα του λόγου με αυτήν της σκέψης εντυπωσιάζοντας με το πόσο χαριτωμένα πηγαινοερχόταν σε αμφίθυμα συναισθήματα...

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνικά | Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης
Ερμηνεύουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης