Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

"ALEX DRAKOS TRIO" Άμα Βραδιάσει... στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

18 Ιουλ 2018
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€5

21.00

"ALEX DRAKOS TRIO" Άμα Βραδιάσει... στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ώρα 21:00΄, ο drummer Alex Drakos Ktistakis (Αλέξανδρος Κτιστάκης), παρουσιάζει με το σχήμα του, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, τη μουσική παράσταση «Tora», μια ιστορία εσωτερικής αναζήτησης που ξεδιπλώνεται μέσα από ένα «παιχνίδι» ποίησης, λογοτεχνίας και μουσικής. Δείτε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΙΜΚ για το καλοκαίρι 2018.

Η μουσική του Alex Drakos Trio με αφετηρία την Jazz, ενσωματώνει στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα επιμέρους μουσικών ειδών (rock, pop, electro, ελληνική παραδοσιακή μουσική), σε συνδυασμό με προηχογραφημένη αφήγηση, ποίηση και λόγο. Μαζί του συμπράττουν ο πιανίστας Λευτέρης Κορδής, καθηγητής στο Berklee College of Music (Βοστώνη) και ο Νίκος Χατζητσάκος, μπασίστας στη Νέα Υόρκη. Την ηχοληψία θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Καρπούζας.

Το συγκρότημα μετράει πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (BIOS, six d.o.g.s., Gazarte κ.ά), συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες (Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Κωστής Χριστοδούλου κ.ά.), και έχει στο ενεργητικό του την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά «Tora» (Puzzlemusic 2015), στην οποία συμμετείχε ο David Lynch (αφήγηση στο «Drum Suffering», εμπνευσμένη από κείμενο του Arthur Miller).

Το βράδυ της Τετάρτης το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό από τις 20:00΄ έως τις 23:00΄. Στο διάστημα αυτό θα λειτουργεί το ΙΜΚ bar και το Πωλητήριο του Μουσείου.

Με το εισιτήριο των 5 ευρώ οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να παρακολουθήσουν το late night live στον κήπο του ΙΜΚ και να περιηγηθούν, στο δικό τους χρόνο, τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές του εκθέσεις [Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου (Επίπεδο 1), Ναταλία Μελά: 25 γλυπτά (Ισόγειο), Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης (Επίπεδο 2)]. Επιπλέον, συσκευές ακουστικής ξενάγησης, θα διατίθενται δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας,  στην είσοδο του Μουσείου για τους φίλους του Ι.Μ.Κ. που επιθυμούν να ενισχύσουν την εμπειρία της νυχτερινής τους περιήγησης. 

Γενική είσοδος: 5€ 

Η είσοδος σε παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη.