Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Γιορτές Ρόκκας 2018

03 Αυγ 2018

03.08 έως 26.08

Ρόκκα / Κερά ,
Χανιά

Γιορτές Ρόκκας 2018

Πρόσθετες Πληροφορίες

Cretazine Tips

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά βρίσκονται στα Βορειοδυτικά του Νομού Χανίων, στον Δήμο Κισσάμου με απόσταση 12 χλμ. από την Κίσσαμο, 39 χλμ. από τα Χανιά και 55 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ακολουθείστε την Εθνική οδό Ε65 από Χανιά προς Κίσσαμο και στρίψτε στον κόμβο για Νωπήγεια προς Κερά-Ρόκκα.

Οι Γιορτές Ρόκκας 2018, στην έκτη συνεχόμενη διοργάνωσή τους, έχουν ως στόχο να ξεφύγουν από τα αυστηρά πλαίσια της θέασης και να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις του. Με αφορμή το προσωπικό του βίωμα τον καλούν να ανακαλύψει τον τόπο και τους ανθρώπους, να αναπτύξει σχέσεις και να επανέλθει σα θεατής, φίλος ή συμμέτοχος.

Στις φετινές εκδηλώσεις πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο τόπος και οι άνθρωποί του. Τα χωριά, οι διαδρομές και οι δεσμοί των ανθρώπων είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των Γιορτών Ρόκκας 2018. Συν-δημιουργοί γίνονται γι’ άλλη μια χρονιά οι φορείς της περιοχής, οι πολιτιστικοί κι εκπαιδευτικοί σύλλογοι και οι ντόπιοι καλλιτέχνες στηρίζοντας την διοργάνωση κι ενδυναμώνοντας το αποτύπωμα που αυτή τελικά θα αφήσει.

Οι Γιορτές Ρόκκας παραμένουν «μια γιορτή στο σπίτι μας» με κύρια χαρακτηριστικά το πάθος, το μεράκι, την φιλοξενία, το γέλιο, τη συγκίνηση, την δημιουργία των ανθρώπων τους κι εξελίσσονται σε μια εμπειρία μοναδική για όποιον αποφασίσει να τις επισκεφτεί… μια εμπειρία ζωής.

 

3-4-5 Αυγούστου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήρια Τελετής Έναρξης

Εργαστήριο Κίνησης/ Φαίδρα Πίσιμίση

Εργαστήριο Κρουστών/ Γιάννης Παπατζανής

Εργαστήριο Lanterns/ Τζωρτζίνα Δρακούλη – Σόλο

Ώρες: 10:00-13:00 , 18:00-22:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε χορευτές παραδοσιακών χορών

Ο παραδοσιακός χορός συναντά τις σύγχρονες εκδοχές του σε μια γιορτή με στόχο να αναμείξει τις νόρμες της κίνησης και να δημιουργήσει από την αρχή τα βήματα που θα ακολουθήσουν δεκάδες χορευτές από πολιτιστικούς συλλόγους προκειμένου να χορέψουν στην Τελετή Έναρξης ένα χορό εμπνευσμένο από τη σπείρα που αποτυπώνεται στο μετάλλιο των Γιορτών Ρόκκας. Δημιουργίες από τα εργαστήρια Κρουστών και δημιουργίας φαναριών (Lanterns),στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν 2 νέες τέχνες και να μυηθούν στα μυστικά τους, θα συνοδεύσουν την παράσταση δημιουργώντας ένα αξέχαστο θέαμα.

Για πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής 

Κατερίνα Μαραγκουδάκη – 6949973994, info@giortesrokkas.gr

6 Αυγούστου 

21:00 / ΜΟΥΣΙΚΗ

Τελετή Έναρξης Γιορτών Ρόκκας

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι χοροί των εργαστηρίων κίνησης των γιορτών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Φαίδρας Πισιμίση, του Γιάννη Παπατζανή και της Τζωρτζίνας Δρακούλη – Σόλο, τους οποίους θα ακολουθήσει η Γιώτα Νέγκα με ήχους και μουσικές από την προσωπική της δισκογραφία. Τέλος, η βραδιά θα κλείσει σε ρυθμούς παραδοσιακού γλεντιού με τον Λευτέρη Κουμή και το βιολί του.

7-10 Αυγούστου 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Εισηγητής: Κούλα Μπορμπουδάκη

Ώρα: 15:00-18:00

Για Ενήλικες

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ψηφιδωτού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του ψηφιδωτού και την εξέλιξη του στην περιοχή της Κισάμου. Σε επίπεδο πρακτικής, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές κατασκευής ενός ψηφιδωτού και να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα έργο από μάρμαρο και γρανίτη.

Για πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής 

Κατερίνα Μαραγκουδάκη – 6949973994, info@giortesrokkas.gr

12 Αυγούστου

19:00 - 00:00 / ΘΕΑΤΡΟ

Κερά Μια Σκηνή

Ένας πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπει όλο το χωριό σε παραστατική σκηνή. Κάθε δρόμος, αυλή και ανοιχτός χώρος γίνεται μέρος ενός μεγάλου σκηνικού. Ερμηνείες μικρής διάρκειας, αποσπάσματα θεατρικών έργων, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο για όλες τις ηλικίες, δημιουργούν μια θεατρική τελετουργία που φέρνει τον θεατή σε επαφή με τις απαρχές της θέασης και της δραματουργίας, μετατρέποντας το χωριό σε ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμικής διάστασης. Οι ιστορίες του Θεάτρου μπλέκονται με τις ιστορίες του χωριού, των κατοίκων και την ιστορία του κάθε επισκέπτη-θεατή. Έτσι το Θέατρο γίνεται ένα παιχνίδι που αλλάζει τα συμβατικά κάδρα θέασης και κάνει την Τέχνη βίωμα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μπαμ, Hippotheater group, Σταύρος Λιλικάκης, Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, Ιώ Ασηθιανάκη, Θεώνη Κουτσουνάκη, Στέλλα Σκορδαρά, Αθηνά Μαθιουδάκη, Μυρτώ Τζιγκουνάκη, Χρήστος Ροδάμης, Άρης Ντελία, Ζωή Ξανθοπούλου, Πολοπετράκη Γεωργία, Ζαϊμάκης Κώστας, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρόνης Σαμπουτζάκης, Αγγελική Κουρνιδάκη, Φρίξος Μανασάκης, Έλια Βεργανελάκη, Μαρία Μεντέζ, Λήδα Δάλλας, Eμμανουέλα Kορκή, Λουκιανή Παπαδάκη, Νίκος Παπαευαγγελίου, Γιώργος Κοκολάκης, Μικέλα Παπαδουλάκη.

Στις δράσεις για παιδιά συμμετέχουν: Μαρία Δρακάκη, Κατερίνα Καρυωτάκη, Άννα Νεμπαυλάκη, Ελένη Γουβεράκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Άννα Κοντολέων, Νίκος Καμπιανάκης, Λένα Βερυκάκη, Γιάννης Φουντουλάκης, Χρυσάνθη Σημανδηράκη.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μέτη Παναγιωτοπούλου

Δραματουργία- Αφήγηση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

17-22 Αυγούστου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήριο Κλασικού Μαντολίνου & Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων

Ώρες: 9:30-13:00 , 17:00-21:00

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας προσκαλεί φέτος τον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη και μαέστρο Claudio Mandonico, για να παρουσιάσει, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, ένα νέο πρόγραμμα σε μια τελική συναυλία, δουλεύοντας εντατικά όλη την εβδομάδα, στα πρότυπα ευρωπαϊκών ορχηστρών του είδους. Επιπλέον, με την καθοδήγηση του Γιώργου Γουμενάκη στα μαθήματα μαντολίνου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν ένα κλασικό ρεπερτόριο και να γευτούν την αίσθηση μουσικής πληρότητας που μπορεί να προσφέρει μια πρόβα ορχήστρας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων με γνώσεις οργάνων μαντολινάτας (μαντολίνο, μαντόλα, μαντολοντσέλο, κιθάρα)

Για πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής 

Κατερίνα Μαραγκουδάκη – 6949973994, info@giortesrokkas.gr

19 Αυγούστου

9:00-15:00 / ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Διαδρομή Ανακάλυψης

Μια διαδρομή ανακάλυψης των χωριών και της μοναδικότητας τους μέσα από τις γεύσεις και τη μοναδική ομορφιά τους. Οι επισκέπτες, με λεωφορεία, πραγματοποιούν διαδρομή στην περιοχή και κάνουν στάσεις σε οινοποιεία, τυροκομεία και ντόπιες επιχειρήσεις.

22 Αυγούστου

21:00 / ΜΟΥΣΙΚΗ

Όπως λαλούν τα μαντολίνα

Από την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας. Ο ήχος του μαντολίνου όπως ταξίδεψε μέσα από τα μπαρόκ σαλόνια της Ευρώπης, πέταξε πάνω από τα ναπολιτάνικα αμπέλια, μέσα σε ιταλικές ταραντέλες και άφησε το στίγμα του στα Επτάνησα, στην Κρήτη και στις άλλες φιλόξενες γωνιές της Μεσογείου.

26 Αυγούστου

20:30 / ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Συμφωνική Συναυλία

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε διεύθυνση του διακεκριμένου Έλληνα αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, με έργα του Θεοδωράκη, Ντβόρζακ, Πονκιέλι και Μπραμς. Μια φαντασμαγορική εκδήλωση τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στη μεγάλη εξέδρα της ακρόπολης του χωριού Ρόκκα.

Σολίστ: Κωνσταντής Σφέτσας, τσέλο