Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Έκθεση "Αντιστίξεις" του Μανώλη Σαριδάκη στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

01 Δεκ 2018

01.12 έως 25.12

Νυμφών 3, Πόρος,
Ηράκλειο
18:00 – 20:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής

Έκθεση "Αντιστίξεις" του Μανώλη Σαριδάκη στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

To Mουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου σας προσκαλεί το  Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Σαριδάκη με τον τίτλο «Αντιστίξεις».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μουσείου Νυμφών 3, Πόρος, στο Ηράκλειο Κρήτης και η διάρκειά της θα είναι από 1 έως 25 Δεκεμβρίου.

Ανοικτά  καθημερινά 18:00 – 20:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Επίσης με ραντεβού κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ: 281 022 6683 ή στο mail: met.heraklion@gmail.com

"H ζωγραφική αυτή ενότητα, εκκρεµότητα χρόνων, είναι ο σύνδεσµος ανάµεσα στα πρώιµα χρόνια και στα ύστερα, τα κατοπινά, της ζωγραφικής µου διαδροµής.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο προθέσεις, τρόπους, χειρισµούς, η ενότητα αναδιατυπώνει ζητήµατα που εξ αρχής δυναµικά ζητούσαν τη λύση τους. Ζητήµατα που απέβλεπαν στα σπαράγµατα της στιγµής ή στη διατήρηση του ελέγχου της δηµιουργίας, στη σαφήνεια της πρόθεσης ή στο στοιχείο της σύµπτωσης και στο τυχαίο, στην καθαρότητα της φόρµας ή στην ποιητικότητα της χρονικής στιγµής, στο σοβαρό που προάγεται σε παιγνιώδες.

Με επεµβάσεις επάλληλες, ρυθµικές, διαφορετικές µεταξύ τους, η ζωγραφική αυτή ενότητα ενεργοποιεί το χρώµα µε τον ρυθµό, τη φόρµα µε την απουσία, τη τελευταία επαλληλία µε τα υποστρώµατα της, ώσπου να αποκαλυφθεί αιφνίδια το τέλος της ιστορίας, σαν πλοκή µε πολλούς µίτους αφήγησης, διήγηση µε πολλαπλές αναγνώσεις."

Μανώλης Σαριδάκης

info@saridakismanolis.gr