Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Πολλαπλές εκδηλώσεις

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

11 Μαϊ 2019

11.05 έως 12.05

Ηράκλειο

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει σειρά δράσεων με τίτλο «Φυσικό και πολιτισμικό τοπίο. Τα κεραμικά εργαστήρια και τα αργιλορυχεία στην ευρύτερη περιοχή του Βαθυπέτρου, νότια του Γιούχτα, από τους μινωικούς χρόνους έως σήμερα».

1. Σάββατο 11 Μαΐου 2019: Περιήγηση και ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή της Μινωικής Έπαυλης του Βαθυπέτρου, νότια του Γιούχτα. 

Υπεύθυνοι ξενάγησης: Παρασκευή Σταματάκη, αρχαιολόγος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και Δρ Χαράλαμπος Φασουλάς, υπεύθυνος του Τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2810-279000 και 2810-279073 μέχρι την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Διάρκεια περιήγησης: 3 ώρες. Σημείο συνάντησης: πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ώρα συνάντησης: 9:00. 

Απαραίτητη είναι η κατάλληλη ενδυμασία (άνετα ρούχα και καπέλο για προστασία από τον ήλιο) και υπόδηση (αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια), όπως και ο εφοδιασμός με άφθονο νερό και μικρογεύματα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

2. Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 oι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» συναντούν την περιοδική έκθεση «Δαίδαλος. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

Θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό με θέμα την κεραμική τεχνολογία και ειδικότερα τις τεχνικές κατασκευής των μινωικών αγγείων και τη χρήση του τροχού.

Ώρες ξενάγησης: 11:00-12:00 και 12:00-13:00. 

Σημείο συνάντησης: Είσοδος περιοδικής έκθεσης «Δαίδαλος» (από Δουκός Μποφώρ).

Είσοδος ελεύθερη.