Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Ξενάγηση

Ανοιχτές Βραδιές Κοινού στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα

23 Ιουν 2019

23.06 έως 21.09

Αστεροσκοπέιο Σκίνακα,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Είσοδος ελεύθερη

18:00-23:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Ανοιχτές Βραδιές Κοινού στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Το προσωπικό του Αστεροσκοπείου Σκίνακα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι για 24η συνεχή χρονιά θα υποδεχτεί τους πολίτες και επισκέπτες της Κρήτης για 5 Κυριακές, ώστε να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της ανακάλυψης του υπέροχου νυχτερινού ουρανού. Κατα τη διάρκεια της επίσκεψης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις επιστημονικές εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου, την Κρήτη από ψηλά και τον νυχτερινό ουρανό από μία μοναδική οπτική γωνιά.

 

Ανοιχτές Βραδιές 2019

  • Κυριακή 19 Μαΐου
  • Κυριακή 23 Ιουνίου
  • Κυριακή 21 Ιουλίου
  • Κυριακή 25 Αυγούστου
  • Κυριακή 22 ΣεπτεμβρίουΏρες επίσκεψης: 18:00-23:00


Η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα αποτελεί μια ιδιαίτερη συνεισφορά στο ενδιαφερόμενο για την Αστρονομία κοινό. Την υπόλοιπη περίοδο δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, ώστε να είναι σε θέση οι εκεί εργαζόμενοι, Έλληνες και ξένοι αστρονόμοι, να επιδίδονται απερίσπαστοι στις επιστημονικές τους παρατηρήσεις.

Λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο, που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, και του περιορισμένου χώρου στάθμευσης, πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη με λεωφορεία.

Επισημαίνεται ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Σκίνακα (1750μ) ειδικά κατά τη νύχτα, οι επισκέπτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να φέρουν ανάλογη ενδυμασία. Τέλος, μια που ο καιρός μπορεί να μεταβληθεί προς το χειρότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να ακυρωθεί η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο για λόγους ασφαλείας. Για το λόγο αυτό όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο θα ήταν καλό να συμβουλεύονται τον ιστότοπο http://skinakas.physics.uoc.gr για τελευταίες πληροφορίες.