Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παραδοσιακή εκδήλωση

Πανηγύρια και Γλέντια στην Κρήτη, Αύγουστος 2019

01 Αυγ 2019

01.08 έως 31.08

Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά & Λασίθι

Πανηγύρια και Γλέντια στην Κρήτη, Αύγουστος 2019

Αύγουστος σημαίνει διακοπές, σημαίνει νησί, σημαίνει ανεμελιά. Επίσης, Αύγουστος σημαίνει πανηγύρι. Όλη η Κρήτη ένα πανηγύρι – και δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Μικρά και μεγάλα χωριά γεμίζουν πλατείες και αυλές σχολείων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι βάζουν τα δυνατά τους να στήσουν το πιο ξακουστό γλέντι της περιοχής, οι νοικοκυρές ετοιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα, η τσίκνα από τα σουβλάκια είναι ορατή από το διάστημα, ενώ η γιορτή της σαρικόπιτας, του χοχλιού, της γραβιέρας, του λαδιού και του κρασιού εναλλάσσονται με το πανηγύρι το Σωτήρα Χριστού, της Παναγίας κ.ά. 

Όποια κι αν είναι η αφορμή, και φέτος θα χορέψουμε θα τραγουδήσουμε και θα δούμε το ξημέρωμα στα χωριά της Κρήτης. 

Καλό πανηγυριώτικο Αύγουστο!

*και προσοχή στο αλκοόλ αν οδηγείτε! 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 

Γαβαλοχώρι (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου σας προσκαλεί στην κρητική βραδιά που διοργανώνει την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στο παλαιό σχολείο Γαβαλοχωρίου Αποκορώνου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Πέτρος Μαρούλης. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Έναρξη: 21:00

 

Παρασκευή 2 Αυγούστου 

Νεάπολη (Ν. Λασιθίου) - Φεστιβάλ Πλατείας 

Η Οργανωτική Επιτροπή και ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν σας προσκαλεί στο 5ο Φεστιβάλ Πλατείας που διοργανώνει στις 2, 3 και 4 Αυγούστου, στη Νεάπολη Λασιθίου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά γνωστοί καλλιτέχνες με τα συγκροτήματά τους. 

Ψαρή Φοράδα (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό Γλέντι Σιδώνια 2019

Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Καλαμίου στα πλαίσια των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ΣΙΔΩΝΙΑ 2019 σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη πλατεία της Ψαρής Φοράδας Βιάννου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη. Μαζί τους ο Μιχάλης Ι. Κουνάλης. Τιμή εισόδου: 15 € με πλήρες μενού.

Μοχός (Ν. Ηρακλείου) - Χοροεσπερίδα με τον Κώστα Σαριδάκη

Ο Α.Σ Μοχού σας προσκαλεί στη χοροεσπερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στον Μοχό. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Κώστας Σαριδάκης. Τηλέφωνα κρατήσεων: 6948509396 και 6974491793

Σκαλάνι (Ν. Ηρακλείου): Γλέντι με Βασίλη Σταυρακάκη & Γιώργη Μανωλάκη

Γλέντι στο Σκαλάνι με Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Μανωλάκη, Ιάκωβο Πατεράκη και Κωστή Αβυσσινό. Τηλ κρατήσεων 6945894098

xylourakiaΚαρέ (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι Αγίου Στεφάνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρέ ο “Γέρο - Πλάτανος” σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 στο πανηγύρι του χωριού μας, στο χώρο του σχολείου. Θα μας διασκεδάσουν ο Αντώνης & ο Νίκος Ξυλούρης με το συγκρότημα τους. Τιμή εισόδου 15€ με πλήρες μενού. Τηλέφωνα κρατήσεων: 6942465420 & 6955574041

Λούτρα (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητική βραδιά

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι μοναδικοί Πέτρος Μαρούλης και Γιώργος Μανωλιούδης, μαζί στη Λούτρα! Τιμή εισόδου 15€ με πλήρες μενού! Διοργάνωση: πολιτιστικός σύλλογος Λούτρας.

Βρύσες Αγίου Βασιλείου (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι Αγίου Στεφάνου

Ο Μιχάλης Παυλακης και ο Αλέξανδρος Παπαδάκης θα σας διασκεδάσουν στο πανηγύρι του Αγίου Στεφάνου στις Βρύσες του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Μαζί τους στα λαγούτα οι Αδαμάντιος Μιξάκης και Γιάννης Φουντουλάκης. Διοργάνωση Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών. Τιμή εισόδου 15 ευρώ.

Γεράνι (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι

Ο Α.Ο Ποδειδώνας Γερανίου σας προσκαλεί στο πανηγύρι που διοργανώνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου στον προαύλιο χωρο του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Γεράνι Ρεθύμνου. Θα μας διασκεδάσει ο Γιώργος Αλεξαντωνάκης με το συγκρότημα του. Τιμή εισόδου 15€ με πλήρες μενού και ποτό. Τηλ.κρατήσεων 69866 19786

 

Σάββατο 3 Αυγούστου 

Χρυσοπηγή Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό Γλέντι με τον Ψαρογιώργη 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής Σητείας σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στη Χρυσοπηγή. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Ψαρογιώργης και ο Αλέξανδρος Παπαδάκης.

Νεάπολη (Ν. Λασιθίου) - Φεστιβάλ Πλατείας 

Δεύτερη βραδιά λαούτου, στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Πλατείας, στον χώρο «Βερντέν», στη Νεάπολη Λασιθίου, με τους Γιώργη Μανωλάκη, Χαραλάμπη Παρασκάκη (λαούτο), Στέφανο Κουρουπάκη (κόντρα μπάσο), τους Χάρη Λαουρέινσεν, Γιάννη Σφακιανό (λαούτο), και τους Κωστή Αβυσσινό (λαούτο), Γιώργο Παπαϊωάννου (βιολί), Μαρίτζια Κατσούνα (κρουστά). Είσοδος 5 ευρώ.

Αγ. Κωνσταντίνος, Οροπέδιο Λασιθίου (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό γλέντι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό γλέντι με τον Κ. Μαλαξιανάκη και τον Γ. Διακονή.

Εθιά (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό Παραδοσιακό Γλέντι

Ο Σύνδεσμός Ανάπλασης Εθιάς διοργανώνει Μεγαλο Κρητικό Παραδοσιακό Γλέντι στην Εθιά το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21:00. Στον τοπο καταγωγης τους ο Κωστής και ο Γιώργης Σαριδακης θα μας διασκεδάζουν με το συγκρότημα τους μέχρι το πρωί στην νεα ανανεωμενη πλατεία της Εθιάς με τη μόνιμη πέτρινη πίστα - παλκο χαρίζοντας μας μια αξέχαστη βραδιά.

Τιμή πρόσκλησης με φαγητό 10 ευρώ ενώ μέχρι την προηγούμενη μέρα Παρασκευή 2 Αυγούστου η προπωληση της στα 8 ευρώ επικοινωνώντας με τα μελη του συλλόγου ή στο τηλέφωνο κρατήσεων 6970986090.  

Καπαριανά (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό Γλέντι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπαριανών σας προσκαλεί στο γλέντι που διοργανώνει στο δημοτικό σχολείο Καπαριανών, το Σάββατο 3 Αυγούστου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Κώστας Κακουδάκης και ο Μιχάλης Πετσάκης. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936710951

Φουρνοφάραγγο (Ν. Ηρακλείου) - Κρητική βραδιά

Κρητική βραδιά στο Φουρνοφάραγγο, στον Δήμο Γόρτυνας, με τους Βαγγέλη Λιανάκη (λύρα) και Μπάμπη Αποστολάκη (λαούτο).

Αβδού (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τον Β. Σταυρακάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του Αβδού. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Βασίλης Σταυρακάκης, ο Κώστας Νοδαράκης, ο Αντώνης Σταυρακάκης, ο Γιώργος Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Φραγκιαδουλάκης. Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 21:00

Διαβαϊδέ Πεδιάδος (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τα Στρατάκια

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου το Διαβαϊδέ υποδέχεται τα Στρατάκια για να μας διασκεδάσουν με την μουσική και τα τραγούδια τους μέχρι πρωίας. Πάντα συντροφιά με άφθονο κρασί, ποτό και χορό...Ραντεβού λοιπόν για όλους μας εκείνη τη βραδιά!!

Ηράκλειο (Ν. Ηρακλείου) - Κρητική βραδιά

Μουσική και τραγούδια από το κρητικό μουσικό συγκρότημα των Θέμη Ξωμεριτάκη (λύρα), Γιώργο και Μιχάλη Παπαδάκη, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, στα πλαίσια έκθεσης με κρητικά προϊόντα.

Άγιος Θωμάς (Ν. Ηρακλείου) - 18η Γιορτή Χοχλιού

Ο Πολιτιστικος Συλλογος Αγιου Θωμα ο Λογιος διοργανώνει τη 18η Γιορτή Χοχλιού. Είσοδος 10 ευρώ με πλήρες μενού. Τηλ. Για κρατήσεις: 6945535413, 697 303 3329.

Θα μας διασκεδάσουν οι:

Χαραλαμπος Γαργανουράκης

Γιωργης Φραγκιουδάκης

Μιλτιάδης Βαρουχάκης

Μπαμπης Θεριάκης

Σας περιμένουμε στη μεγάλη χοχλιδοβραδιά να διασκεδάσουμε στον προαύλιο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου μας, μαζί με τις γεύσεις των άφθονων χοχλιών μαγειρεμένους απο τις γυναίκες του χωριού, και το γλέντι απο τους μεγάλους Αηθωμνιανούς καλλιτέχνες.  

Καμαριώτης Μαλεβιζίου (Ν. Ηρακλείου) - Κρητική Βραδιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαριώτη σας προσκαλεί το Σάββατο 03 Αυγούστου 2019, σε μια Κρητική βραδιά στον Καμαριώτη με το συγκρότημα του Γιώργου Φασουλά και Κώστα Καλλέργη. Σας περιμένουμε όλους για μια φανταστική βραδιά. (Τιμή πρόσκλησης με πλούσιο μενού 15€ , παιδιά δωρεάν). 

Σταμνιοί (Ν. Ηρακλείου) - Κρητική βραδιά  

Κρητική βραδιά με τον Νίκο Γωνιανάκη. Κρατήσεις : 6947769012 και 6977608102 

Ρέθυμνο (Ν. Ρεθύμνου) - Ναυτικό Πανηγύρι

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου σας προσκαλεί στο «Ναυτικό Πανηγύρι» που διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο κολυμβητήριο Ρεθύμνου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Κώστας Βεργιανάκης (λύρα), ο Βασίλης Παπαδάκης (λαούτο), ο Σπύρος Παπαδάκης (κιθάρα) και ο Δήμος Περάκης (ασκομπαντούρα / μαντολίνο). Τιμή εισόδου: 5 ευρώ με φαγητό. Τηλέφωνα κρατήσεων: 6977633158 και 6987360364

naytiko panigyiri

Μύρθιο Ρεθύμνου (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι  

Σας προσκαλούμε όλους στο πανηγύρι που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μυρθιου Ρεθύμνου στις 3/8 και ώρα 22:00. Τιμή εισόδου: 15€ με πλήρες μενού.  

Κρύα Βρύση (Ν. Ρεθύμνου) - Χοχλιδοβραδιά 

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης, διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30, μία «Χοχλιδοβραδιά» στην πλατεία του χωριού! Θα σας διασκεδάσει ο Σήφης Τσουρδαλάκης, ο Μανώλης Χαμογιωργάκης και ο Κωστής Χαροκόπος με την παρέα τους. Τιμή εισόδου 10€.

Αρχοντική (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι

Οι Νίκος & Αντώνης Ξυλούρης στο πανηγύρι του Εκπολιτιστικού συλλόγου Αρχοντικής.

Νίκος Ξυλούρης - λύρα, μαντολίνο
Αντώνης Ξυλούρης - λαούτο
Γιώργης Σταυρακάκης - λαούτο
Ανδρέας Αρβανίτης - κρουστά, πνευστά, κιθάρα

Σχολή Ασωμάτων Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητική βραδιά του ΑΟ Ψηλορείτη  

Το Δ.Σ. του Α.Ο.ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ σας προσκαλεί στη χοροεσπερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο Κτήμα Πάνακρον, στην Σχολή Ασωμάτων Αμαρίου για να διασκεδάσουμε παρέα με το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη. Τιμή εισόδου: 15 ευρώ με πλήρες μενού. (Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν). 

Νέο Χωριό Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητικό Γλέντι 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χωριού Αποκορώνου σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γρηγόρης Σαμόλης, ο Δημοσθένης Τσακαλάκης, ο Δημήτρης Αλμπαντάκης (κιθάρα) και Αποστόλης Μπαλιμενάκης (κρουστά). Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με πλήρες μενού. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6984735816

Λουσακιές Κισσάμου (Ν. Χανίων) - Βραδιά κρητικού συρτού

Βραδιά κρητικού συρτού το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Σχολείο Λουσακιών αφιερωμένη στο  ερευνητή ,στον  δεξιοτέχνη του λαγούτου και του μπουλγαρί Λαινάκη Στέλιο του Στυλιανού. Θα συμμετέχουν οι μουσικοί Λαινάκης Στέλιος, Λαινάκης Λεωνίδας, Λαινάκη Χαρά – Μαρία, Δασκαλάκης Μανώλης, Δεσποτάκης Στέφανος.

Συρίλι (Ν. Χανίων) - Γιορτή Ξεροτήγανου

Ο Πολιτιστικός σύνδεσμος Συριλίου, Μετοχίου και Ελληνικού σας προσκαλεί στην καθιερωμένη γιορτή ξεροτήγανου.  Θα μας διασκεδάσει ο Στέλιος Βαμβακάς με την παρέα του! Ώρα έναρξης: 21:00, είσοδος €5 με κέρασμα.

Χανιά (Ν. Χανίων) - κρητική βραδιά

Κρητική μουσική στην Πλατεία 1866, στα Χανιά, στα πλαίσια του «Αγροτικού Αύγουστου», από τους Νίκο Ποντικάκη, Λευτέρη Δουνδουλάκη, Δημήτρη Φουρναράκη, Μανούσο Κουναλάκη.

Καρές Κισάμου (Ν. Χανίων) - Γιορτή Λαδιού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρών Κισάμου διοργανώνει "Γιορτή Λαδιού" το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, στις Καρές Κισάμου και στην πλατεία του χωριού. Τηλ. 697 774 7515 

 

Κυριακή 4 Αυγούστου 

Νεάπολη (Ν. Λασιθίου) - Φεστιβάλ Πλατείας 

Τρίτη βραδιά λαούτου, στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Πλατείας, στον χώρο «Βερντέν», στη Νεάπολη Λασιθίου, με τους Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), Αχιλλέα Περσίδη (λαούτο), Ζαχαρία Σπυριδάκη (λύρα), Δημήτρη Κολιακουδάκη (κιθάρα) και Αλέκο  Φανουράκη (λαούτο) , Κωστή Μακάκη (λαούτο-λυράκι). Είσοδος 5 ευρώ. 

Φουρνή (Ν. Λασιθίου) - Μουσικοχορευτική βραδιά

Μουσικοχορευτική βραδιά κρητικής μουσικής και παράδοσης. Εκδήλωση - παρουσίαση στοιχείων της παράδοσης της Επαρχίας Μιραμπέλλου. Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Φουρνής

Αρκαλοχώρι (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό Γλέντι

Ο ΟΦΑ Αρκαλοχωρίου σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει την Κυριακή 4 Αυγούστου και τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Τις βραδιές θα πλαισιώσουν μουσικά ο Κώστας Σαριδάκης και ο Μιλτιάδης Βαρουχάκης. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6976842621

Βάμος Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά με τον Γιώργο και τον Νίκο Στρατάκη

Ο ΑΣΑ ΚΟΡΩΝΙΣ σας προσκαλεί στη κρητική βραδιά που διοργανώνει την Κυριακή 4 Αυγούστου, στο δημοτικό σχολείο Βάμου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης και χορευτικά το συγκρότημα ΖΑΛΟΣ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6976794837 

Πατσός (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητική βραδιά με τον Βασίλη Σταυρακάκη 

Ο Βασίλης Σταυρακάκης στην Πατσό Ρεθύμνης μαζί με τους: Ιάκωβο Πατεράκη, Αντώνη και Γιώργο Σταυρακάκη και Δημήτρη Μανουσάκη.

patsos4aug

Χανιά (Ν. Χανίων) - Κρήτική βραδιά

Κρητική μουσική στην Πλατεία 1866, στα Χανιά, στα πλαίσια του «Αγροτικού Αύγουστου», με το μουσικό συγκρότημα του Μανώλη Νταουντάκη. Κρητικό παραδοσιακό κέρασμα. 

 

Δευτέρα 5 Αυγούστου  

Πάνω Χωριό Ελούντας  (Ν. Λασιθίου) - Γλέντι παραμονής Αφέντη Χριστού

Παραδοσιακή κρητική βραδιά  με το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη.

Πύργος Μονοφατσίου (Ν. Ηρακλείου) - Γλέντι 

Γλέντι στην κεντρική αγορά του Πύργου με τους Κώστα Κακουδάκη και Μιχάλη Πετσάκη! Τηλ. Κρατησεων: 6974983487 

Ξηροστέρνι Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητικό γλέντι 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροστέρνι Αποκορώνου σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και την Τρίτη 6 Αυγούστου, στο Ξηροστέρνι Αποκορώνου. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Χάρης και ο Γιώργος Παντερμάκης στις 5 Αυγούστου και ο Ανδρέας Μανωλαράκης στις 6 Αυγούστου. 

Βρύσες Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Πανηγύρι Σωτήρος Χριστού  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Bρυσών διοργανώνει Κρητικό πανηγύρι την παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην αυλή του πολιτιστικού συλλόγου με τον Νίκο Ποντικάκη και το συγκρότημα του. Πλήρες μενού, 13 ευρώ. 

Στέρνες Ακρωτηρίου (Ν. Χανίων) - Πανηγύρι Χριστού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στερνών Ακρωτηρίου σας προσκαλεί στο πανηγύρι για την παραμονή του Χριστού που διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις Στέρνες. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Ανδρέας Μανωλαράκης με το συγκρότημά του. Ώρα έναρξης: 21:30. Τηλέφωνα κρατήσεων: Δημήτρης 6986084725 και Νίκος 6948306904. 

Πατεριανά Λουσακιών (Ν. Χανίων)- Κρητική βραδιά 

lousakies 2

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών, η Περιφέρεια Κρήτης, η Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο Δήμος Κισάμου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ 2019. Την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, παραμονή του τοπικού πανηγυριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,θα διεξαχθεί ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στα Πατεριανά Λουσακιών, στο χώρο που πρωτοπαίχτηκε και πρωτοχορεύτηκε ο Κρητικός Συρτός. Θα συμμετέχουν οι μουσικοί: 

-Λαϊνάκης Στέλιος λαγούτο, μπουλγαρί, τραγούδι

-Λαϊνάκης Λεωνίδας λαγούτο, μπουλγαρί, τραγούδι

-Λαϊνάκη Χαρά – Μαρία τραγούδι

-Δασκαλάκης Μανώλης βιολί, τραγούδι

-Δεσποτάκης Στέφανος μπάσο, κιθάρα

 

Τρίτη 6 Αυγούστου  

Zάκρος Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Πανηγύρι Αφέντη Χριστού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου ,σας προσκαλεί στο Πανηγύρι του Αφέντη Χριστού στη Ζάκρο. Το μενού περιλαμβάνει πλούσιους μεζέδες, κρέας και ψάρι ψημένα στον ξυλόφουρνο, άφθονη ρακή και κρασί. Θα διασκεδάσουμε με το συγκρότημα των Αντώνη και Μανώλη Χαριτάκη. Είσοδος: 15€, Παιδικό: 10€. Ώρα έναρξης 21.30, στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου.

Έξω Μουλιανά (Ν. Λασιθίου) - Πανηγύρι Αφέντη Χριστού 

 Ετήσια εκδήλωση για την εορτή του Αφέντη Χριστού στα Έξω Μουλιανά. Παίζει  το συγκρότημα του  Γιώργου και Νίκου Στρατάκη. Μαζί μας το χορευτικό συγκρότημα της Λίτσας Βεζυράκη. Είσοδος 13€ (πλήρες μενού ψητό και γεμιστά σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο). Ώρα έναρξης 21.00

Πύργος Μονοφατσίου (Ν. Ηρακλείου) -  Πανηγύρι Αφέντη Χριστού

Πανηγύρι Αφέντη Χριστού στον Πύργο Μονοφατσίου με τον Κωστή Σαριδάκη. Είσοδος 15€ με πλήρες μενού. 

Καστέλλι (Ν. Ηρακλείου) - Γιορτή Ξενιτεμένου 2019

Απο το 1978 και κάθε χρόνο διοργανώνεται στο Καστέλλι η γιορτή του ξενιτεμένου, μια και ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μήνας των ξενιτεμένων Καστελλιανων. Την ημέρα του Αφέντη Χριστού το  Καστέλλι τους υποδέχεται με αυτή τη γιορτή. Το φετινό αντάμωμα γίνεται στις 6 Αυγούστου, στον αύλειο  χώρο του Γυμνασίου Καστελλίου και συντροφια θα μας κρατήσει το συγκρότημα Νικου και Αντώνη Ξυλουρη. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής με εργα του συγχωριανου μας Κορναρακη Αντώνη του Ευσταθίου και των παιδιών από τα μαθήματα ζωγραφικής που πραγματοποιούνται στο σύλλογο με την κυρια Μαρία Παπαδάκη. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ κρατήσεων: 6972214009 

Κισσός (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι του Χριστού 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κισσού Ρεθύμνης σας προσκαλεί στο πανηγύρι του Χριστού που διοργανώνει την Τρίτη στις 6 Αυγούστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κισσού. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Ζαχαρίας Στρατιδάκης και ο Αντώνης Μαθιουδάκης με το συγκρότημά τους. Τιμή εισόδου: 13 ευρώ (πλήρες μενού). Τηλέφωνο κρατήσεων: 6983176715

Μύρθιος Αγίου Βασιλείου (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι Σωτήρος Χριστού

Κρητικό πανηγύρι ανήμερα του Σωτήρος Χριστού, Τριτη 06 Αυγούστου, στην Μύρθιο Αγίου Βασίλειου, στον χώρο του συλλόγου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη και Ηλία Σαββάκη! Είσοδος 15€ με πλήρες μενού και ποτό.  

Ξηροστέρνι Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητικό γλέντι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροστέρνι Αποκορώνου σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει την Τρίτη 6 Αυγούστου, στο Ξηροστέρνι Αποκορώνου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Ανδρέας Μανωλαράκης.

 

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Αγ. Μύρωνας (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι

Μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2019» με το μουσικό συγκρότημα των Μιλτιάδη Βαρουχάκη και Αντώνη Σταυρακάκη. Είσοδος ελεύθερη

skordalos spiliΣπήλι (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητική καντάδα 

Κρητική καντάδα με τίτλο «καντάδα στα σοκάκια που πορπάτηξε ο Σκορδαλός στο Σπήλι», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σπηλίου την Τετάρτη 7/8/2019 στο Σπήλι, με ώρα συνάντησης στις 20:00 στην είσοδο του Γυμνασίου-Λυκείου. Προσκαλούνται να συμμετέχουν όλοι οι οργανοπαίχτες του Αγίου Βασιλείου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του Σπηλίου, όπου θα μας διασκεδάσει ο Αλέξανδρος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του. Πληροφορίες 6973321176  

Φραντζεσκιανά Μετόχια (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι με τα Στρατάκια

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Φρ.Μετοχιων ‘Ανδρέας Ροδινος‘ σας προσκαλεί στις 7 Αυγούστου 2019 στο πανηγύρι του χωριού μας με τους μοναδικούς Γιώργο και Νίκο Στρατάκη και το συγκρότημα τους....
Τιμή εισόδου 15ευρω με πλήρες μενου (Το μενού θα περιέχει μεταξύ άλλον,αντικριστό αλλά και νηστίσιμα). Τηλ κρατήσεων:6971615510

Μούνδρος (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά

Ο ΠΣ Μούνδρου διοργανώνει κρητική βραδιά στο προαύλιο του σχολείου με τον Λευτέρη Καλλέργη και τον Μιχάλη Ι. Κουνάλη. Είσοδος: 15€ Με πλήρες μενού! Για οσους νηστεύουν θα υπάρχει σαρακοστιανό μενού! Τηλ. Κρατήσεων:  6937491514

Γαλατάς (Ν. Χανίων) - Γιορτή Πιλαφιού

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιδομενέας Γαλατά σας προσκαλεί στη γιορτή πιλαφιού που διοργανώνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στο γήπεδο Γαλατά. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του και χορευτικά ο παραδοσιακός σύλλογος Βιγλάτορες. Τιμή εισόδου: 13 ευρώ. Είσοδος για παιδιά 6 ετών δωρεάν. Το μενού περιλαμβάνει σαλάτα, πιλάφι, βραστό και κρασί. Ώρα έναρξης 20:30

 

Πέμπτη 8 Αυγούστου 

Άγιος Μύρωνας (Ν. Ηρακλείου) - Παραδοσιακό Γλέντι 

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου με το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Ξυλούρη (Ψαρογιώργη). Μαζί του οι Αντώνης και Νίκος Ξυλούρης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2019». Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 21.00

Δαφνές (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τον Κωστή Σαριδάκη

Στις 8 Αυγούστου ανήμερα του Αγ.Μύρωνα ο Αθηλτικός Σύλλογος Δαφνών διοργανώνει γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη στην πλατεία του χωριού...Είσοδος Ελέυθερη..
Τηλ κρατήσεων 6942821516

Τοπόλια (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Τοπολίων "Τα Τοπόλια" διοργανώνει την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 Κρητική Βραδιά με το συγκρότημα των Φραντζεσκάκη Γιώργου & Στρατάκη Γιώργου. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ, τηλ. 690 663 3523

Σαρακήνικο, Γαύδος (Ν. Χανίων) - Γλέντι με τους Ν. & Γ Στρατάκη

Ένα μοναδικό γλέντι στην αμμουδιά του Σαρακήνικου στη Γαύδο με τους Νίκο & Γιώργο Στρατάκη!

 

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Κριτσά (Ν. Λασιθίου) - “Γιορτή μυζηθρόπιτας”

“Γιορτή μυζηθρόπιτας”: Παραδοσιακή κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη.  Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς

Αβδού (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό Γλέντι 

Βραδιά Παραδοσιακών Φαγητών και κρητικό γλέντι στο χωριό Αβδού Ηρακλείου με τους Γιώργο Μανωλάκη, Γιώργη Σκορδαλό, Γιάννη Παπατζανή, Μπάμπη Παρασκάκη, Στέφανο Κουρουπάκη. Είσοδος 5€. (Ώρα έναρξης: 21.00)

Φόδελε (Ν. Ηρακλείου) - κρητική βραδιά 

Κρητική βραδιά τον Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και το συγκρότημα του: Ιακωβος Πατεράκης (λύρα), Αντώνης Στιβακτακης (λαούτο), Γιάννης Παπατζανης (νταούλι).

giorgis

Γάζι (Ν. Ηρακλείου) - Χοροεσπερίδα με τον Β. Σταυρακάκη

Η ομάδα Αλόγου Μαλεβιζίου διοργανώνει την πρώτη της χοροεσπερίδα την Παρασκευή 9 Αυγούστου στην πλατεία Πολυδρόσου (εργατικές κατοικίες Γαζίου) με το συγκρότημα του Μ.Καλλέργη και Β.Σταυρακάκη. Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά! Τηλ. Κρατήσεων: 6977872183. 694322480. Τιμή εισόδου:5 ευρώ

Φουρφουράς Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητική Βραδιά

Κρητική Βραδιά στο Φουρφουρά Αμαρίου με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και το συγκρότημα του. Τιμή εισόδου: 13 ευρώ με πλήρες μενού. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρφουρά.

Λοχριά Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητικό γλέντι με τους Ν .& Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι στη Λοχριά Αμαρίου με τους Νίκο & Γιώργο Στρατάκη

Επισκοπή (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητικό γλέντι με τον Α. Μαρτσάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό κρητικό γλέντι με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημα του.

Είσοδος 15€ με πλήρες μενού & ποτό.
Κρατήσεις: 6976885310

Βούβες (Ν. Χανίων) - Γιορτή Κρασιού

Η «Γιορτή Κρασιού Βούβες 2019» φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 & 10 Αυγούστου 2019.  Την Παρασκευή 9 Αυγούστου θα μας διασκεδάσει το Λαϊκό Συγκρότημα του Κ. Φιωτάκη. Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα «Πελασγοί».

 

Σάββατο 10 Αυγούστου 

Αχλάδια Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Γιορτή « Γλυκό σταφύλι» 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδίων Σητείας σας προσκαλεί  στην γιορτή « ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ»,  σε μια αξέχαστη μοναδική βραδιά με το κρητικό συγκρότημα των Κακουδάκη - Πετσάκη. Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε, με πλήρες μενού, ψητά στους ξυλόφουρνους, άφθονους παραδοσιακούς και νηστίσιμους μεζέδες, σαλάτα, φρούτο και ρακί δωρεάν. Τιμή πρόσκλησης 15€. Ώρα έναρξης 8.30. 

Καβούσι (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό γλέντι με τον Ψαρογιώργη

Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του ΓΙΩΡΓΗ ΞΥΛΟΥΡΗ (ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ). Ελαιοτριβείο Καβουσίου. Ώρα έναρξης: 9.30 μμ Είσοδος 5€. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου 

Μύθοι Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό γλέντι

Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Μ. Αλεξάκη στο Δημοτικό σχολείο Μύθων. Ώρα έναρξης: 9.30 μμ. Είσοδος 15€ με πλήρες μενού. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων 

Βασιλική Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό γλέντι 

Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα των Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργο Σταυρακάκη, Στέλιο Πετράκη, Γιώργο Μανωλάκη, Μπάμπη Παρασχάκη. Σχολείο Βασιλικής, ώρα έναρξης: 9:30μμ Οργάνωση: Μορφωτικός και Ψυχαγωγικός Σύλλογος Βασιλικής 

Κασταμονίτσα (Ν. Ηρακλείου) - Γιορτή εφτάζυμου

Με ένα χαρακτήρα που πλέον θυμίζει περισσότερο φεστιβάλ, η Γιορτή Εφταζύμου έρχεται και αυτό το καλοκαίρι. Σας περιμένουμε από νωρίς το απόγευμα (7 μμ), στα γραφικά σοκάκια του χωριού μας, για να ταξιδέψουμε σε μια άλλη εποχή!

eftazimo10aug

Μεσοχωριό (Ν. Ηρακλείου) - Γιορτή Σαρικόπιτας 

Γιορτή Σαρικόπιτας για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωριού, στη Μεσαρά, με πολλές σαρικόπιτες (και νηστίσιμες), καθώς και πλούσιο μενού, με το μουσικό συγκρότημα των Γιάννη Μελεσανάκη (λύρα), Ηλία Σαββάκη, Γιώργου Βεργάκη, Νικόλα Λουλάκη (λαούτο) και Κώστα Μιχελάκη (κιθάρα). Ώρα έναρξης: 21.00. 

Μοχός (Ν. Ηρακλείου) - Μαγεροτσικαλιάσματα με το Δημήτρη Σγουρό

Με μουσικό αέρα Ανατολικής Κρήτης τα φετινά Μαγεροτσικαλιάσματα. Ο Δημήτρης Σγουρός επιστρέφει στον Μοχό, παρέα με τον Δημήτρη Σιδερή και τον Μανώλη Πάγκαλο στα λαούτα και τον Γιάννη Λουκάκη στα κρουστά. Παράλληλα, οι νοικοκυρές του Μοχού και της Σταλίδας θα ετοιμάσουν για όλους παραδοσιακές γεύσεις με πολλή όρεξη και μεράκι!  

Γάλυπε Πεδιάδος (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γάλυπε Πεδιάδος 'Άγιος Γεώργιος', διοργανώνει κρητικό γλέντι με το Κώστα Σαριδάκη και το συγκρότημα του. Ενδεικτική είσοδος 1€. Τηλέφωνα για κρατήσεις:6949093533, 6941611778 

Κορφές Μαλεβιζίου (Ν. Ηρακλείου) - Γιορτή Σουλτανίνας 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στις 21:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κορφών Μαλεβιζίου, στην καθιερωμένη για χρόνια «Γιορτή Σουλτανίνας». Θα μας διασκεδάσει ο καταξιωμένος καλλιτέχνης: Παπαδάκης Γιώργος. Σας περιμένουμε όλους σε μια μοναδική Κρητική βραδιά! Τηλέφωνο για κρατήσεις: 6946 672254 Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και της Τοπικής Κοινότητας Κορφών. 

Βόνη (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι

Ο Αθλητικός Όμιλος Βόνης σας προσκαλεί στην κρητική βραδιά που διοργανώνει με το συγκρότημα του ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ. Είσοδος Ελεύθερη.

Αμιράς Βιάννου (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τον Α. Δραμουντάνη

Κρητικό γλέντι στην πλατεία του χωριού με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και το συγκρότημα του. Τιμη πρόσκλησης 8€ με πλήρη μενού.

Αγγελιανά (Ν. Ρεθύμνου) - Χοροεσπερίδα 

Χοροεσπερίδα με τον Γιώργο Αλεξαντωνάκη στα Αγγελιανά Μυλοποτάμου, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019. Μαζί του οι: ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ (ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ), ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΛΑΟΥΤΟ), ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΚΙΘΑΡΑ), ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ), ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (ΠΝΕΥΣΤΑ). Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. 6979226290. 

Άμνατος (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητικό γλέντι με τους Ν. & Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι με τους Νίκο & Γιώργο Στρατάκη

Βισταγή Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι  

Στις 10/08/19 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ετήσιο "ραντεβού" για χωριανούς και μη, το πανηγύρι. Με το τελευταίο φως του ήλιου, το συγκρότημα του Μιχάλη Καλλέργη και Μιχάλη Ι. Κουνάλη θα μας διασκεδάσει μέχρι το πρώτο φως της επομένης. 

vistagi

Γαβαλομούρι Κισάμου (Ν. Χανίων) - Γιορτή της Μάνας Βρύσης

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλομουρίου "Η Αγία Τριάδα" σας προσκαλεί  στη Γιορτή της Μάνας βρύσης, η οποία ξεκίνησε με την αναπαλαίωση της παλαιάς βρύσης στην περιοχή “Μάνα” και καθιερώθηκε το πανηγύρι αυτής κάθε χρόνο στις 10 Αυγούστου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ηλία Χορευτάκη. Κάθε χρόνο προσφέρεται αρτίσιμο και νηστίσιμο μενού. 

vouvesΒούβες (Ν. Χανίων) - Γιορτή Κρασιού

Η «Γιορτή Κρασιού Βούβες 2019» φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 & 10 Αυγούστου 2019.  Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 θα μας διασκεδάσει με τη λύρα του ο Νίκος Ζωιδάκης. Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα «Η Κίσσαμος» της Άλκηστης Ξηρουχάκη. Είσοδος €5.

 

Ραβδούχα (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Ραβδούχα διοργανώνει το Σάββατο 10/8/2019 την Ετήσια Εκδήλωσή του, στον Ραβδούχα με τον Φραντζεσκάκη Γιώργο και το συγκρότημά του. Τηλ :698 5647503

 

Κυριακή 11 Αυγούστου 

Καρύδι Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό Πανηγύρι  

Στο παραδοσιακό πανηγύρι του πολιτιστικού συλλόγου  θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη και θα χορέψει η σχολή χορού του Κώστα Βουτυράκη ! Το μενού θα περιλαμβάνει ατομικό πιάτο με μεζέδες , ξύγαλο ,σαλάτα ,ψητό ή γεμιστά γι’ αυτούς που νηστεύουν, φρούτα εποχής καθώς και απεριόριστη ρακί και κρασί (πλήρες μενού) ! Διατίθεται και νηστίσιμο μενού. Είσοδος 13€ για τους ενήλικες και 8€ για τα παιδιά, στο σχολείο του Καρυδίου. 

Ρέθυμνο (Ν. Ρεθύμνου) - Χοροεσπερίδα με τους Δημήτρη & Μιχάλη Κουνάλη 

Η μεγαλύτερη μουσική κρητική βραδιά της πόλης του Ρεθύμνου στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Τηλ. κρατήσεων: 6973821669-6947153167 

Καμισιανά (Ν. Χανίων) - Κρητικό γλέντι με τον Ανδρέα Μανωλαράκη 

Ο Ποσειδών Καμισιανών Ραπανιανών σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει την Κυριακή 11 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο Ζαχαράκη Α.Ε στα Καμισιανά Κολυμβαρίου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Ανδρέας Μανωλαράκης με το συγκρότημά του. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. 

 

Δευτέρα 12 Αυγούστου 

 Θρόνος Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Μουσική βραδιά με τους Αντώνη & Νίκο Ξυλούρη 

Μουσική Βραδιά με τους Αντώνη & Νίκο Ξυλούρη και το συγκρότημα τους, στο Θρόνος Αμαρίου. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Θρόνου Αμαρίου «Η Σύβριτος». 

Πλακιάς (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητικό γλέντι με τους Ν. & Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι στον Πλακιά με τους Νίκο & Γιώργο Στρατάκη

Μαχαίροι Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιρών σας προσκαλεί στην κρητική βραδιά που διοργανώνει, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στους Μαχαιρούς Αποκορώνου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Στέλιος Βαμβακάς. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Ώρα εναρξης: 21:30. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6949282127 

 

Τρίτη 13 Αυγούστου  

Ροδιά (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τους Ν. & Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι στη Ροδιά με τους Νίκο και Γιώργο Στρατάκη

Πέραμα (Ν. Ρεθύμνου) - Χοροεσπερίδα 

Η αθλητική ομάδα του Αστέρα Περάματος σας προσκαλεί στη χοροεσπερίδα που διοργανώνει την Τρίτη 13 Αυγούστου, στην πλατεία του Δημαρχείου, στο Πέραμα. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Λευτέρης Καλλέργης, ο Μανούσος Καλλέργης και ο Μιχάλης Ι. Κουνάλης. 

Βλαχερωνίτισσα (Ν. Χανίων)- Βραδιά Μπουρεκιού 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχερωνίτισσας "Η Ομόνοια" διοργανώνει Βραδιά Μπουρεκιού, την Τρίτη 13 Αυγούστου  2019, στην Βλαχερωνίτισσα δήμου Πλατανιά με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του. Τηλ. 699 313 6898 

 

Τετάρτη 14 Αυγούστου 

Καλλονή, 14 Αυγούστου

Καλλονή Πεδιάδος (Ν. Ηρακλείου) - Πανηγύρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλονής διοργανώνει το καθιερωμένο πανηγύρι του, την παραμονή της Παναγίας 14 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλλονή. Αυτή την χρονιά θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα της Τζωρτζίνας Αλεξάκη.

Επισκοπή Πεδιάδος (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τον Β. Σταυρακάκη

Ο Πολιτιστικος συλλογος Επισκοπης διοργανώνει κρητικό γλέντι με αφορμή την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 14 Αυγούστου στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπης. Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε με το συγκρότημα του Βασίλη Σταυρακάκη!

Μαντολίνο τραγούδι : Βασίλης Σταυρακακης
Λύρα : Ιάκωβος Πατερακης
Λαουτο-μαντολίνο : Αντώνης Σταυρακακης
Λαουτο: Γιώργος Σταυρακακης
Πνευστά -κρουστά: Ρομπογιαννακης Δημήτρης
Τηλ. Κρατήσεων 6983949020
Είσοδος: 2€ για την ενίσχυση του συλλόγου!

Μαρωνιά Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Πανηγύρι  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρωνιάς "ο Παντέλης" διοργανώνει  το καθιερωμένο πανηγύρι του, στο χώρο του σχολείου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη! 

Νεάπολη (Ν. Λασιθίου) - κρητικό γλέντι 

Από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά γλέντια, που γίνονται κάθε  καλοκαίρι στην Κρήτη εκείνα του διήμερου εορτασμού της Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου, με γνωστούς καλλιτέχνες της κρητικής και λαϊκής μουσικής και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Γιορτάζει ο ιστορικός μητροπολιτικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που υψώνεται επιβλητικός στο βόρειο άκρο της κεντρικής πλατείας και που θεμελιώθηκε το 1889 και ολοκληρώθηκε το 1927. Το βράδυ της Τετάρτης θα εμφανιστεί το κρητικό συγκρότημα του Αντώνη Χαριτάκη. 

Αβδού (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με Ψαραντώνη, Ψαρογιώργη, Στέλιο Πετράκη κ.ά.

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Αβδού σας προσκαλεί στο κρητικό γλέντι που διοργανώνει την Τετάρτη 14 Αυγούστου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του Αβδού. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Ψαραντώνης και ο Ψαρογιάννης. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τον Ψαρογιώργη, τον Στέλιο Πετράκη, τον Δημήτρη Σιδερή και τον Ανδρέα Αρβανίτη. Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 21:00 

Λουτράκι (Ν. Χανίων) - Παραδοσιακό πανηγύρι 

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου διοργανώνει στις 14/08/2019 παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας. Θα μας διασκεδάσει ο Νίκος Ζωϊδάκης με το συγκρότημά του. Τηλ 697 825 0866. 

Πεμόνια Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητικό γλέντι με τους Ν. & Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι στα Πεμόνια Αποκορώνου με τους Νίκο και Γιώργο Στρατάκη

Τσικαλαριά (Ν. Χανίων) - Παραδοσιακό πανηγύρι 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσικαλαριών "Τα Τσικαλαριά" διοργανώνει πανηγύρι την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 στο δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών. Θα μας διασκεδάσουν τα Παντερμάκια. Ώρα έναρξης: 21:00, τηλ. 694 747 3709 

 

Πέμπτη 15 Αυγούστου  

Παρασπόρι Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου Σητείας διοργανώνει από το 2010 το ημερήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι κάθε 15 Αυγούστου στην τοποθεσία Κάτω Βρύση.

Η εκδήλωση αποτελεί προσπάθεια αναβίωσης του παλιού πανηγυριού της Παναγίας Ρίζας που γινόταν στην περιοχή Καρές και συγκέντρωνε πλήθος κόσμου και μουσικών από όλη την επαρχία Σητείας. Προσπαθώντας να κινηθούμε στο πλαίσιο αυτό, στο πανηγύρι συμμετέχουν αποκλειστικά ντόπιοι καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής και εκτός του βασικού σχήματος, συμμετέχουν και όποιοι άλλοι μουσικοί παραβρεθούν, μετατρέποντας ουσιαστικά το πανηγύρι σε «φεστιβάλ» παραδοσιακή μουσικής ! Βασικό συγκρότημα: Μανώλης Μετζάκης (λύρα), Γιάννης Πρωτογεράκης (βιολί), Νίκος Μετζάκης (κιθάρα), Δέσποινα Ασπρά (μαντολίνο), Στέλιος Κοξαράκης (μαντολίνο), Δημήτρης Χατζάκης (λαγούτο). Τιμή εισόδου: 12€ (περιλαμβάνει πλήρες μενού + τσικουδιά) Ώρα έναρξης: μουσικού προγράμματος 12:30. Ώρα προσέλευσης: 11:00 π.μ. έως 22:00 

Τουρλωτή Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Πανηγύρι 

Στο ετήσιο πανηγύρι μας θα μας διασκεδάσουν ο Δημήτρης Μπετίνης στην λύρα μαζί με τον Χρύσανθο Μαρκάκη στο μαντολίνο και το υπόλοιπο συγκρότημα του. Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Είσοδος 5 ευρώ. Κεντρική πλατεία της Τουρλωτής. 

Λάστρος Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό Πανηγύρι 

Κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα με τον Βαγγέλη Βαρδάκη και τον Κωστή Αβυσσινό. Είσοδος 5€.  Ώρα: 21:00 στον Καραβά Λάστρου. 

Σίτανος Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Αναβίωση πατροπαράδοτου πανηγυριού 

Παραδοσιακοί μεζέδες από τις γυναίκες του χωριού. Ψητά στους ξυλόφουρνους του Συλλόγου. Διασκέδαση με το συγκρότημα του Στέφανου Μεσαριτάκη. Τιμή εισόδου 15€. Ώρα έναρξης  21:00. 

Αρμένοι Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό πανηγύρι

Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Βαγγέλη Πυθαρούλη - Μιχάλη Γρινιεζάκη. Είσοδος 13€ (πλήρες μενού). 

Παχειά Άμμος Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό Γλέντι 

Κρητικό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Μανώλη Παπαδάκη στο Αλιευτικό Καταφύγιο (Νταμάρι) στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας. Ώρα έναρξης: 21.30 

Σταυροχώρι Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό παραδοσιακό γλέντι 

Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Φωτάκη στο Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου Ιεράπετρας. Είσοδος 12 ευρώ (πλήρες μενού). 

Ψυχρό Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Ημερήσιο γλέντι

Ημερήσιο πανηγύρι με κρητικολαϊκό πρόγραμμα κάτω από τα πλατάνια στο μαγευτικό Ψυχρό Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας. 

Φουρνή (Ν. Λασιθίου) -  “Δεκαπενταύγουστος στο Καστέλλι Φουρνής”

Κρητικό - Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου & Δημήτρη Γρηγοράκη, Νίκου Μουδάτσου. Στον αύλειο χώρο Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου Φουρνής.

Νεάπολη (Ν. Λασιθίου) - “Δεκαπενταύγουστος στη Νεάπολη” 

Παραδοσιακό γλέντι με τον Πέτρο Ίμβριο. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα του Μάνου Χατζημάρκου με τους Aντώνη Μαλιωτάκη, λύρα & τραγούδι - Ευτύχη Μερτζάνη, μαντολίνο & τραγούδι - Μανώλη Κισσανδράκη, λαούτο. Είσοδος ελεύθερη.

Χουδέτσι (Ν. Ηρακλείου) - Δεκαπενταύγουστος με τον Βασίλη Σταυρακάκη 

Δεκαπενταύγουστος στο Χουδέτσι με τους: Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Μανωλάκη, Ιάκωβο Πατεράκη, Αντώνη Σταυρακάκη, Γιάννη Ρομπογιαννάκη. 

Επισκοπή Πεδιάδος (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τον Μανώλη Αλεξάκη

Ο Πολιτιστικος συλλογος Επισκοπης διοργανώνει κρητικό γλέντι με αφορμή την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Πάρκου Παναγιωτάκη Επισκοπης. Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε με το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη!
Τηλ. Κρατήσεων 6983949020.

Πολυθέα Πεδιάδος (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τον Δημήτρη Σπυριδάκη

Σας προσκαλούμε στο γλέντι που διοργανώνει ο Π.Σ Πολυθέας στη πλατεία του χωριού με τον Δημήτρη Σπυριδάκη και το συγκρότημα του.

Φαραγιαννά Μονοφατσίου (Ν. Ηρακλείου) - Κρητικό γλέντι με τους Ν. & Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι στα Γαραγγιανά Μονοφατσίου με τους Νίκο και Γιώργο Στρατάκη

Ζωνιανά (Ν. Ρεθύμνου) - 11η Γιορτή Βοσκού - Τυριού 

Παρουσίαση και κοπή του μεγαλύτερου τυριού στον κόσμο. Λύρα: Θανάσης Μαυρόκωστας, Χάρης Νικηφόρος, Τάσος Νικηφόρος, Γιώργης Παρασύρης, Νίκος Πλουμής, Νίκος Κάββαλος. Χορός: Σύλλογος Τ΄αόρι - Στέλιος Πατελάρος, Συγκρότημα Θανάση Μαυρόκωστα. Ώρα έναρξης: 18:00 

Παντάνασσα Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι 

Πανηγύρι Δεκαπενταύγουστου με τον Γιώργο Αλεξαντωνάκη και την παρέα του στην Παντάνασσα Αμαρίου. 

pantanasa amariou 15 aug

Κοξαρέ Αγ. Βασιλείου (Ν. Ρεθύμνου) - Πανηγύρι με τον Ψαρογιώργη 

Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) στο πανηγύρι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κοξαρέ του Δήμου Αγίου Βασίλείου. Μαζί του ο Νίκος Ξυλούρης – λύρα, ο Αντώνης Ξυλούρης – λαούτο και ο Γιάννης Παπατζανής – κρουστά. Έναρξη στις 22:00, είσοδος 15€.

Ανώπολη Σφακίων (Ν. Χανίων) - Γιορτή Γραβιέρας 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης Σφακίων διοργανώνει Γιορτή Γραβιέρας την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 στην πλατεία της Ανώπολης. Ώρα έναρξης: 21:00 Υπεύθυνος εκδήλωσης: Σαβιολάκης Δημήτρης 6973 694 178 

giorti gravieras

 

Παρασκευή 16 Αυγούστου  

Άγιος Στέφανος Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό γλέντι

Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Μανώλη Στεφανάκη στο χωριό Άγιος Στέφανος Ιεράπετρας. Ώρα έναρξης: 21:30 

Πρίνα (Ν. Λασιθίου) - Γιορτή μελιού

Γιορτή Μελιού Πρίνας και παραδοσιακή κρητική βραδιά με το συγκρότημα Νίκου Βάρδα, Βαγγέλη Γρηγοράκη, Κωνσταντίνου Καραντινού, Νίκου Λαυρεντάκη, Χριστόφορου Μαυρογιαννάκη.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πρίνας

Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Πρίνας / Ώρα 21.00 

Κεφαλοβρύση Βιάννου (Ν. Ηρακλείου) - Χοροεσπερίδα

Χοροεσπερίδα στο Κεφαλοβρύσι Βιάννου για να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά με τον Μανώλη Αλεξάκη και τον Γιώργο Μανωλιούδη. Σας περιμένουμε όλους!

Τεμένια (Ν. Χανίων) - 1η Γιορτή Ιαματικών Πηγών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμενίων σας προσκαλεί στην 1η γιορτή ιαματικών πηγών που διοργανώνει την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στο πρώην δημοτικό σχολείο Τεμενίων. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Νίκος Καρκάνης με τους Τιμολέων Σαββάκης (λαούτο), Νίκο Παπαδογιάννη (λαούτο), Αλέκο Καπριδάκη (μαντολίνο - ασκομαντούρα), Γιάννη Καρακατσάνη (κρουστά). Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με πλήρες μενού. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6981170551 

Χώρα Σφακίων (Ν. Χανίων) - Γιορτή Σφακιανής Πίτας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Σφακίων διοργανώνει την Γιορτή Σφακιανής Πίτας την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, στο καινούργιο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Θα μας διασκεδάσει ο Μαγγελάκης Γιώργος με το συγκρότημά του. Ωρα έναρξης: 20:00. Υπεύθυνος εκδήλωσης: Μπραουδάκης Ευριπίδης  694 203 0326 

 

Σάββατο 17 Αυγούστου 

Εσταυρωμένος Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Κρητική βραδιά με τον Ανδρέα Μανωλαράκη 

Ο Ανδρέας Μανωλαράκης στον Εσταυρωμένο Σητείας. Μαζί του:

Λαούτο: Λευτέρης Στριλιγκάς

Κιθάρα: Βασίλης Κοκοτσάκης

Πνευστά, Μαντολίνο: Νίκος Καζάκης

Τύμπανα: Αντώνης Φουρναράκης 

17augEstavrom

Μύρτος Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό γλέντι 

Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη στο χωριό Μύρτος Ιεράπετρας. Κάρτα 15 ευρώ (πλήρες μενού).

Μάλλες Ιεράπετρας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό γλέντι 

Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Ματθαίου Δαμουλάκη. Ώρα έναρξης: 21:30 

Κρούστας (Ν. Λασιθίου) -  “Γιορτή Εφτάζυμου”

“Γιορτή Εφτάζυμου” και Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα των Πάρι Περυσινάκη, Γιώργου Μανωλιούδη, Γιώργου Σταυρακάκη, Χαράλαμπου Παρασκάκη και Γιώργου Γεροντή. Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Κρούστα.

Λίμνες (Ν. Λασιθίου) - Γιορτή Ρακής

Παραδοσιακή κρητική βραδιά με ρακοκάζανο, ρακή και μεζέ. Θα παίξει το συγκρότημα του Χρύσανθου Μακράκη. 

Φουρνή (Ν. Λασιθίου) - Κρητικό γλέντι

Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη. Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Φουρνής.

Λυττός (Ν. Ηρακλείου) - Βραδιά παραδοσιακών φαγητών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λύττου  "Η Αρχαία Λύκτος" διοργανώνει βραδιά παραδοσιακών φαγητών το Σάββατο 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
Σας περιμένουμε όλους σε μια βραδιά γεμάτη με υπέροχα και μοσχοβολιστά παραδοσιακά πιάτα, μαγειρεμένα με μεράκι από τις νοικοκυρές του χωριού αλλά και το νόστιμο ψητό ψημένο στους ξυλόφουρνους του Πολιτιστικού μας Συλλόγου!
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με κρητική μουσική το συγκρότημα του Γιώργου Παπαδάκη!

Χόνδρος Βιάννου (Ν. Ηρακλείου) - 11η γιορτή ξινόχονδρου με τον Ν. Σαμόλη

Σας περιμένουμε το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Χόνδρο στον αύλειο χώρο του ελαιουργείου στην 11η γιορτή Ξινόχοντρου για να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά με το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη!

Τιμή εισόδου:10 € με πλήρες παραδοσιακό μενού
τα παιδία κάτω τον 12 ετών δωρεάν

Κάνδανος (Ν. Χανίων) - Γιορτή Καλιτσουνιού 

Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Κανδάνου "Η Ταβιθά" διοργανώνει Γιορτή Καλιτσουνιού, το Σάββατο 17/8/2019 στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Κανδάνου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ηλία Χορευτάκη. Ώρα έναρξης: 21:30. Τηλ. 6944 302 308 

Μοναστήρι Χρυσοσκαλίτισσας (Ν. Χανίων) - Κρητική βραδιά 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλοκαμιανών σε συνεργασία με τον Σύλλογο "1 Γραμμάριο Δράσης" και τον δήμο Κισάμου διοργανώνουν Συναυλία με τους Νίκο και Αντώνη Ξυλούρη στην αυλή του Μοναστηρίου Χρυσοσκαλίτισσας, το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019. Τηλ.: 697 376 1676. Ώρα έναρξης: 21:00 

 

Κυριακή 18 Αυγούστου

Έξω Μουλιανά (Ν. Λασιθίου) - Γιορτή κoμμάτας  

Μαζί μας το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Σπυριδάκη. Είσοδος 5€ με δωρεάν μεζέδες και ψωμί στον ξυλόφουρνο.  Ώρα έναρξης 21:00. Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Μουλιανών. 

Γαράζο Μυλοποτάμου (Ν. Ρεθύμνου) - Χοροεσπερίδα / Γιορτή Κίτρου 

Χοροεσπερίδα με το συγκρότημα των Νίκο και Γιώργη Στρατάκη στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Γιορτής Κίτρου στο Γαράζο Μυλοποτάμου.  

 

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Φουρφουράς Αμαρίου (Ν. Ρεθύμνου) - Κρητικό γλέντι με τους Ν. & Γ. Στρατάκη

Κρητικό γλέντι στον Φουρφουρά Αμαρίου με το συγκρότημα των Νίκο και Γιώργη Στρατάκη

 

Τρίτη 20 Αυγούστου 

Τσιβαράς Αποκορώνου (Ν. Χανίων) - Κρητική μουσική βραδιά  

Κρητική μουσική βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου με τους Γιώργο Μανωλάκη, Στέλιο Πετράκη, Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και Γιάννη Παπατζανή. Γενική είσοδος 10 ευρώ. 

 

Τετάρτη 21 Αυγούστου  

Αβδού (Ν. Ηρακλείου) - Βραδιά Ασκομπαντούρας 

Βραδιά ασκομπαντούρας στο Δημοτικό Σχολείο Αβδού Ηρακλείου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αβδού Καλοκαίρι 2019», με τον Δαμιανό Βασιλάκη. Είσοδος ελεύθερη. 

Μέρωνας (Ν.Ρεθύμνου) - 1ο Πανηγύρι Νεολαίας

meronapanigiri

Σας προσκαλούμε στο 1ο Πανηγύρι Νεολαίας Μέρωνα την Τετάρτη 21 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Παλιού Σχολειού. Θα μας διασκεδάσει ο Μανώλης Αλεξάκης και ο Ηλίας Σαββάκης με το συγκρότημά τους.
Τηλ. Κρατήσεων: 6986769991 (Ελένη), 6983398195 (Νίκος). Είσοδος: 12€ (με πλήρες μενου)

 

Πέμπτη 29 Αυγούστου

Ζήρος Σητείας (Ν. Λασιθίου) - Παραδοσιακό πανηγύρι  

Παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη. Θα διατεθούν πλούσιοι παραδοσιακοί μεζέδες, ρακή και ποικιλία φρούτων. Στην πλατεία των Ηρώων Σκαλιωτών στο χωριό της Ζήρου(ή στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες). Ώρα έναρξης 21:00.  

 

Σάββατο 31 Αυγούστου 

Κριτσά (Ν. Λασιθίου) - Φεγγαροβραδιά με τον Ψαρογιώργη

Φεγγαροβραδιά στην Κριτσά με τον Ψαρογιώργη.