Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

H Λένα Πλάτωνος στο Ηράκλειο

21 Σεπ 2019
Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

προπώληση: €13

21:00

H Λένα Πλάτωνος στο Ηράκλειο

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η Λένα Πλάτωνος επιστρέφει στη γενέτειρα πόλη της, στην αποχαιρετιστήρια συναυλία του καλοκαιριού, στο κηποθέατρο που φέρει το όνομα του ανθρώπου που την έχρισε διάδοχο του: Μάνος Χατζηδάκις 

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε την αρχή του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά δημιουργικά χρόνια.

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Πειραματίστηκε με τη μουσική, τον λόγο και τις ερμηνείες, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκη, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλυ Ντίκινσον. Το 2015 το Γκάλοπ της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του Λ.Π, του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη ζωή και το έργο της. Λίγες ημέρες πριν την συναυλία στο Ηράκλειο, θα εμφανιστεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Η Λένα Πλάτωνος, τόσο underground όσο και mainstream, είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Πάντα επίκαιρη, σοφότερη και πιο συγκινητική από ποτέ, θα βρεθεί στη σκηνή του κηποθέατρου Χατζηδάκις με την Αθηνά Ρούτση και τον Γιάννη Παλαμίδα.

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλέιο Λεξις (οδ Εβανς)

Ώρα έναρξης: 21.00

Λενα Πλατωνος: ερμηνεια-πληκτρα

Γιαννης Παλαμιδας-Αθηνα Ρουτση: ερμηνεία

Στεργιος Τσιρλιαγκος: πληκτρα,Programming,

Στεργιος Τσιρλιαγκος, Λενα Πλατωνος: ενορχηστρωση