Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

06 Ιουλ 2013

06.07 έως 07.07

Παλιά Σουλτανίνα, Σητεία,
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος 

21.30

Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

Πρόσθετες Πληροφορίες

Σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ross Daly, το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη Σητεία 6 και 7 Ιουλίου 2013!

petrakis

Σάββατο 6/7 

21:30 Joseph Tawadros: Αίγυπτος - Σόλο πρόγραμμα για Ούτι 

Ο Joseph Tawadros γεννήθηκε στο Κάιρο, το 1983. Φεύγοντας για Αυστραλία το 1986, πήρε μαζί του τη μουσική παράδοση από τον Παππού του Mansi Habib, έναν δυνατό συνθέτη και βιρτουόζο σε Ούτι και Βιολί. Το Δεκέμβριο του 2001, ο Joseph επέστρεψε στην Αίγυπτο, και ξεκίνησε τις σπουδές του στο Αιγυπτιακό Βιολί, δίπλα στον ανανγνωρισμένο Αιγύπτιο Βιολιστή, Esawi Daghir. Επίσης, παίζει και άλλα Αραβικά παραδοσιακά όργανα, όπως Νέι (bamboo flute), Qanun (Arabic Zither) και Τσέλο.

Έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή  και έχει και έχει συνεργαστεί με τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες. Δισκογραφικές δουλειές: - Storyteller (ABC Classics - 2004) -  Rouhani (ABC Classics -2005). Visions (JT2006). Epiphany (JT2007) -  Angel (JT2008) solo oud album "The Prophet" - The Hour of Separation, (JT 2010/ENJA Records) , ενώ έχειγράψει μουσική για θέατρο, κινηματογράφο και ντοκιμαντέρ.

23:00 Luigi Lai (Σαρδινία) & Carlo Rizzo (Ιταλία) Launeddas & Tambourello

Ο Luigi Lai ειναι σήμερα ο κορυφαίος εκπρόσωπος της παράδοσης του Launeddas απο τη Σαρδηνία. Το Launeddas ειναι το πιο γνωστό όργανο της Σαρδινιας, αποτελείται απο τρεις αυλούς που παίζουν ταυτόχρονα πολυφωνικά.  Ο Luigi Lai ειναι ένας ζωντανός μύθος στη χώρα του, έδωσε νέα ζωή στο Launeddas που κινδύνευε να εξαφανιστεί.       

O Carlo Rizzo, ένας από τους πιο καινοτόμους μουσικούς της Ιταλίας, είναι ιδιαίτερα γνωστός για το παίξιμο κρουστών, διαφόρων τύπων tambourine που εφηύρε ο ίδιος. 

Κυριακή 7/7

21:30 Efrén López  (Ισπανία), Bijan Chemirani (Ιράν/Γαλλία), Στέλιος Πετράκης (Κρήτη)

To τρίο αυτό είναι μια μουσική συνάντηση τριών νέων μουσικών πουσυνθέτουν και παίζουν τη μουσική τους η οποία έχει φανερές επιρροές από τοπικά μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, από όπου και αυτοί προέρχονται.

Στέλιος Πετράκης: Νέος, αναγνωρισμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης της λύρας καιτου λαούτου.  

Efrén López: οργανοπαίκτης διαφόρων οργάνων (hurdy gurdy, rabab, ούτι , άταστη κιθάρα, kopuz, rabab) και συνθέτης από τη Βαλένσια της Ισπανίας 

Bijan Chemirani: (Zarb, Daff, Bendir), Μουσικός που διδάχτηκε τα μυστικά  της τέχνης του από τον πατέρα του και μεγάλο δάσκαλο του Περσικού Zarb, Djamshid Chemirani. Ζώντας στη Μασσαλία έχει τεράστια εμπειρία του να μοιράζεται την τέχνη του εδώ και χρόνια με πολλούς μουσικούς από διαφορετικά στύλ.

Η μουσική δημιουργία του τρίο βασίζεται στις μουσικές και τις προσωπικές σχέσεις των τριών μουσικών που έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν και είναι η πρώτη φορά που και οι τρείς μαζί συναντιώνται και συμπράττουν. Χρησιμοποιώντας όργανα που ανήκουν σε διάφορα τοπικά μουσικά είδη, η επιρροή από τα είδη αυτά είναι προφανής: Μουσική της Κρήτης, της Ελλάδας, Παλαιά μουσική, μουσική του Ιράν,της Τουρκίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαιτζάν, του Αφγανιστάν, της Ισπανίας και της Γαλλίας.

23:00 Φινάλε με όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ μαζί επί σκηνής με την επιμέλεια του Ross Daly.

Μαζί τους και οι:

Γιώργος Μανωλάκης: Λαούτο, Φωνή

Κέλυ Θωμά: Λύρα

Χρήστος Μπάρμπας: Νεϋ & Καβάλ

*Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της παλιάς Σουλτανίνας (Άλσος Χλουβεράκη). Παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις θα λειτουργεί από τις 7 μ.μ. παζάρι τοπικών και άλλων προϊόντων