Ζούμε στην Κρήτη.
Γράφουμε για την Κρήτη!

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Ποιοι Είμαστε

Σίσσυ Παπαδογιάννη - Κείμενα, επιμέλεια

Σίσσυ Παπαδογιάννη - Κείμενα, επιμέλεια

H Σίσσυ Παπαδογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο, σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα αλλά σύντομα κατάλαβε ότι δεν ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία της. Το έριξε στο γράψιμο και από τύχη βρέθηκε στον κόσμο των εκδόσεων. Δούλεψε ως συντάκτρια στην ελληνική έκδοση του Conde Nast Traveller, στο 2Board (το περιοδικό του αεροδρομίου Eλ. Βενιζέλος), στο The Greek Luxury Hotel Guide και άλλα έντυπα, συνεργάστηκε με το politestv.gr και έκανε την αρχισυνταξία στο free-press Monitor.  Αγαπάει τη Γαύδο, τα παράλια του νότου, τα ημιερειπωμένα χωριά, τους γνήσιους ανθρώπους και τα φολκλόρ πανηγύρια της Κρήτης.

 

Γιάννης Μακράκης - Web Design & Development

Γιάννης Μακράκης - Web Design & Development

Ένα ανοιξιάτικο πρωινό του ‘72 γεννήθηκε ο Γιάννης Μακράκης. Μεγάλωσε στο όμορφο χωριό της Καλλονής αλλά ωρίμασε στο Ηράκλειο αφού πρώτα πέρασαν αρκετά χρόνια. Ζει στο Ηράκλειο και εκεί θέλει να μείνει για πάντα (έως ότου μπορεί να βγαίνει για μπύρες). Ακούει παντού και πάντα μουσική, και αν είχε χρόνο θα ήθελε 12 μήνες διακοπές, παρέα με το iPod γεμάτο τραγούδια και μια φωτογραφική μηχανή με πολλά διαθέσιμα terrabytes. Φωτογραφίες του θα βρείτε στο περιοδικό μας και όταν βρει τον χρόνο… και αλλού.

 

Στέλλα Μελίνα Βασιλάκη - Μετάφραση, κείμενα

Στέλλα Μελίνα Βασιλάκη - Μετάφραση, κείμενα

Η Στέλλα Μελίνα Βασιλάκη γεννήθηκε στον Καναδά το 1981 και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε κοινωνιολογία και ανθρωπολογία  στο Μόντρεαλ και μετά την αποφοίτηση της ταξίδεψε στην Ασία και δίδαξε αγγλικά στη Ν. Κορέα.  Έπειτα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ολλανδία και από το 2007 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Συνεχίζει να ταξιδεύει ακατάπαυστα, αλλά πάντα επιστρέφει στην Κρήτη και ειδικά στο νότιο Ρέθυμνο όπου βρίσκονται οι αγαπημένες της παραλίες!

 

 

...και οι καλοί μας συνεργάτες!

ΜΝΜ design (mnmdesign.gr) - Σχεδιασμός logo

ΜΝΜ design (mnmdesign.gr) - Σχεδιασμός logo
Μια ομάδα με κοινά όνειρα για το design και αφετηρία τους, η δημιουργικότητα. Με εμπειρία σε μικρά δημιουργικά γραφεία, μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και περιοδικές εκδόσεις, αποφάσισαν το 2010 να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο και να μοιραστούν τις ματιές και την αγάπη τους για το design. Σχεδιάζουν για να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο, και για το Cretazine δημιούργησαν το logo της ιστοσελίδας με το χαρακτηριστικό ταξιδιάρικο πουλάκι.

 

 

Χρήστος Τσουμπλέκας - Φωτογραφία

Χρήστος Τσουμπλέκας - Φωτογραφία
O Χρήστος Τσουμπλέκας γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα τελευταία χρόνια ζει στις γραφικές Αρχάνες. Σπούδασε Φωτογραφία, στη σχολή φωτογραφίας και video "Focus" το 1993, αλλά η σχέση του με τη φωτογραφία είχε ξεκινήσει από τα γυμνασιακά του χρόνια. Έργα του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Αγαπημένο θέμα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, και το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται, ζει και δημιουργεί, προσπαθώντας να αναδείξει μέσα από το φακό του τα καλώς και τα κακώς κείμενα του κόσμου που τον περιβάλλει.

 

 

ΧρήστοςΠατεράκης - “Extreme” κείμενα, φωτογραφίες

ΧρήστοςΠατεράκης - “Extreme” κείμενα, φωτογραφίες
Ο Χρήστος Πατεράκης δεν γεννήθηκε σε νοσοκομεία και μαιευτήρια των Χανιών όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά η ύπαρξη του οφείλεται στην απόσταξη ασβεστόλιθου και γρανίτη. Τα θρανία δεν τον χώραγαν από νωρίς και προτίμησε να σκαρφαλώνει σε βράχια, βουνά και χιόνια, εισπράττοντας την πρώτη του διάσειση στα εφτά του χρόνια. Σήμερα, ξεχειμωνιάζει σε ένα ορειβατικό καταφύγιο στα Λευκά Όρη μαγειρεύοντας για τον κουρασμένο λαό, ενώ τα “βρίσκει” και με κάθε είδους δίκυκλα, καβαλώντας και γράφοντας την γνώμη του στον ειδικό τύπο.

 

 

Γιώτα Ρηγοπούλου - Μετάφραση

Γιώτα Ρηγοπούλου - Μετάφραση
Η Γιώτα Ρηγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, βρέθηκε όμως στο Ηράκλειο στα πρώτα εφηβικά της χρόνια. Έχει σπουδάσει Μετάφραση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έχει ζήσει για δύο χρόνια στην Αγγλία και τη Γαλλία. Από το 2002 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο. Λατρεύει την ιστιοπλοΐα και την εξερεύνηση των θαυμάτων που κρύβει η κάθε γωνιά της Κρήτης.