Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

Προβολή ντοκιμαντέρ "Hippie-Hippie Matala! Matala!"

16 Οκτ 2013
πλατεία Ματάλων,
Τιμή Εισόδου

Δωρεάν

20.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Προβολή ντοκιμαντέρ "Hippie-Hippie Matala! Matala!"

Στα Μάταλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Hippie-Hippie Matala! Matala!», σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαρελά και σενάριο Μαρίας Κουφοπούλου, που αναφέρεται στον μύθο των Ματάλων, γνωστή ως «άντρο» των «παιδιών των λουλουδιών» στις δεκαετίες του ‘60 και του ’70. 

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο Δημήτρης Πουλικάκος (έζησε στα Μάταλα από τον Απρίλιο του 1967 που ξέσπασε το πραξικόπημα στην Ελλάδα ως το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς), οι Γερμανοί Αρν και Έλμαρ, οι Αγγλίδες αδελφές Σίρλεϊ και Παμ, η Αμερικανίδα Μπέτσι και η Βρετανίδα Λιζ, η γιαγιά Αλεξάνδρα, η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου των Ματάλων Κατερίνα, ο ιδιοκτήτης του θρυλικού «Mermaid cafe» Στέλιος, που τώρα ζει στην Καλιφόρνια, ο Βαγγέλης από το «ΔΕΛΦΙΝΙ» και ο Γιώργης, ο φτωχός Ματαλιώτης ψαράς και φίλος της Τζόνι Μίτσελ

Η αφήγησή τους επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν στη σχέση μεταξύ ντόπιων και χίπηδων, τον πόλεμο στο Βιετνάμ και τη χούντα στην Ελλάδα, τα ναρκωτικά και το ελεύθερο σεξ, τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, του διεθνούς και ελληνικού Τύπου, καθώς και στη φυσιογνωμία του κινήματος των χίπις που «ξέφτισε» στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν οι χίπις εκδιώχθηκαν με πρωτοβουλία της εκκλησίας και τη βοήθεια της χωροφυλακής -φημολογείται ότι όλα άρχισαν μετά από την εντολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Χούντας Στυλιανού Παττακού ως αντεκδίκηση, καθώς γόνος υπουργικού στελέχους και φίλου του είχε καταφύγει στα Μάταλα όπου έζησε με την αγαπημένη του την οποία είχε προηγουμένως... κλέψει. 

Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αλλά και σε μία πληθώρα διακεκριμένων Φεστιβάλ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την Μάταλα Αναπτυξιακή και τον Πολιτιστικό σύλλογο Πιτσιδίων Ματάλων προσκαλούν όλους τους φίλους των Ματάλων την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 20:00 στην πλατεία των Ματάλων. Είσοδος δωρεάν!