Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσικές Τετάρτες: Στέλιος Πετράκης Quartet

12 Μαρ 2014
Πεζά (Δημαρχείο, Αίθουσα Πολιτισμού),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€5

21.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μουσικές Τετάρτες: Στέλιος Πετράκης Quartet

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και ο Σύλλογος Φίλων με την υποστήριξη του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων ξεκινούν ένα νέο θεσμό σημαντικών εκδηλώσεων, τις «Μουσικές Τετάρτες» στην καινούργια αίθουσα πολιτισμού εντός του δημαρχείου στα Πεζά. Κάθε Τετάρτη από 19 Φλεβάρη έως και 30 Απρίλη σπουδαίοι μουσικοί και σχήματα θα μας ταξιδεύουν ευχάριστα με τις μελωδίες τους.

Αυτή την Τετάρτη, 12 Μαρτίου: Κουαρτέτο Κρητικής μουσικής, Στέλιος Πετράκης Quartet, με τους Αντώνη Σταυρακάκη, Γιώργο Σταυρακάκη και Θανάση Μαυρόκωστα.

Το Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής είναι ένα σχήμα που αποτελείται από τέσσερις εξαιρετικούς νέους μουσικούς και παρουσιάζει Κρητική μουσική και χορό του χτες και του σήμερα, συνδυάζοντας αρμονικά την αγάπη και το σεβασμό με τη σημερινή δημιουργική διάθεση. Αξιοποιώντας τη διαφορετικότητα όσον αφορά την καταγωγή, τις καταβολές, τα τοπικά ιδιώματα και τα μουσικά όργανα που ο κάθε μουσικός έχει μελετήσει και κατέχει, το σχήμα παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής του νησιού από τη μια άκρη ως την άλλη.

Σε ορισμένες στιγμές του προγράμματος, ο χορός συνοδεύει τη μουσική προσδίδοντας στην παράσταση την τρίτη διάσταση, την κίνηση και την έκφραση στο χώρο. Εξάλλου η Κρητική μουσική είναι στις περισσότερες εκφάνσεις της παραδοσιακά χορευτική μουσική, και ο χορός του Θανάση Μαυρόκωστα εναρμονίζεται με έναν αβίαστο και αρχέγονο τρόπο, συνδυάζοντας τη δύναμη με τη σβελτάδα και τη χάρη.

Την επιμέλεια του προγράμματος καθώς και την τεχνική και καλλιτεχνική ευθύνη έχει ο Στέλιος Πετράκης.

H συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.