Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Θέατρο

“ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης

28 Μαϊ 2014

28.05 έως 01.06

Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις",
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€3

Φοιτητές: ελεύθερη είσοδος

21.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

“ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις” από τις 28 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2014 στις 21:00.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης σε απόδοση Κώστα Τσιάνου, μουσική Χρήστου Λεοντή, χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου, ενδυματολογία, σκηνογραφία και θεατρικές κατασκευές της ομάδας “fabros art”, πρόγραμμα – αφίσα Χρυσόστομου Σπετσίδη και τεχνική επιμέλεια φωτισμού και ήχου Βαγγέλη Παντούλα.

Είναι γνωστή η αξία και η σημασία των έργων του Αριστοφάνη, που σκοπός του δεν ήταν απλώς να προκαλέσει το γέλιο, αλλά και να "διδάξει" τους θεατές του, ασκώντας έλεγχο σε πρόσωπα και καταστάσεις της εποχής του και μαστιγώνοντας σκληρά, με τη διακωμώδηση και τη σάτιρά του, τα κακώς κείμενα, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, καθιστώντας έτσι τον Αριστοφάνη και σύγχρονο και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Η Λυσιστράτη, είναι το πιο σφοδρά αντιπολεμικό έργο του, το πιο ειρηνιστικό και πρωτότυπο αλλά και πάντα επίκαιρο, καθώς εκθειάζει τον πολιτισμό της επιβίωσης μέσα σε καθεστώς ειρήνης και δημοκρατίας, με έντονα μηνύματα σύμπνοιας, συναδέλφωσης και συνεργασίας.

Επιπλέον, έπειτα από 30 χρόνια, οι δυο ακαδημαϊκές ομάδες του Ηρακλείου Θ.Ο.Π.Κ και Θ.Ο.Τ.Η (Θεατρική Ομάδα Τει Ηρακλείου), συνεργάζονται στα πλαίσια ενός Ακαδημαϊκού Φεστιβάλ για μια εβδομάδα θεάτρου στην πόλη μας. Έτσι, στις 2 και 3 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση "Η Δολοφονία του Μαρά" του Peter Weiss από την Θεατρική Ομάδα Τει Ηρακλείου στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις!