Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Φεστιβαλάκι 2014

10 Αυγ 2014
Προμαχώνας San Salvatore ,
Χανιά
Τιμή Εισόδου

Προπώληση: €10

Ταμείο: €12

από τις 17.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Φεστιβαλάκι 2014

Πρόσθετες Πληροφορίες

Πανόραμα Τεχνών & Κρητικού Πολιτισμού στα Χανιά ανήμερα της αυγουστιάτικης πανσέληνου

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, το καθιερωμένο πια κρητικό φεστιβάλ τεχνών & πολιτισμού «Φεστιβαλάκι» μας δίνει για φέτος ραντεβού στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και τον ιστορικό προμαχώνα “San Salvatore” την Κυριακή 10 Αυγούστου (ανήμερα της μεγαλύτερης πανσελήνου του χρόνου) με «οικοδεσπότες» τον βιολάτορα Αντώνη Μαρτσάκη, τον Λεωνίδα και την Χαρά Λαινάκη, τους Ετεόκρητες και τον πολιτιστικό σύλλογο «το Ρόδο». Μια περιπλάνηση στις μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Δυτικής Κρήτης από την Κίσαμο και τα αστικά Ταμπαχανιώτικα τραγούδια μέχρι τα τραγούδια των χωριών της ρίζας των Λευκών ορέων με πληθώρα παράλληλων δράσεων (εκθέσεις, επιδείξεις, ομιλίες, προβολές, εργαστήρια) να μας ξεναγούν μεταξύ άλλων στην Ορεινή Κρήτη, τον κόσμο της μαντινάδας, τις τέχνες του στιβανιού, του μαχαιριού, της κρητικής φορεσιάς, της υφαντικής, της κεραμικής... στο κρητικό βιβλίο αλλά και τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις. Ένα πανόραμα τεχνών & πολιτισμού με παραπάνω από 80 «καλλιτέχνες» να καταθέτουν ψυχή, ιδέες & έργα σε ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Σε αυτό το πλαίσιο οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης κλήθηκαν να καταθέσουν την φωτογραφική τους άποψη στην καταξιωμένη πια έκθεση φωτογραφίας του φεστιβάλ, που για φέτος στρέφει τον φακό των φωτογράφων στην Ορεινή Κρήτη ενώ με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο οι λάτρεις της μαντιδολογίας καλούνται να πλέξουν και να μοιραστούν με το κοινό μαντινάδες ... του φεγγαριού.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμμετοχή και αναλυτικό πρόγραμμα συντονιστείτε με την σελίδα του φεστιβάλ στο facebook (festivalaki: cretan festival of arts & culture) και προσεχώς στο www.festivalaki.gr.

Το Φεστιβαλάκι τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανιών κορυφώνοντας τις δράσεις του Αγροτικού Αυγούστου που θα διεξαχθεί από 1-10 Αυγούστου, ενώ μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθούν στην εθελοντική ομάδα στήριξης «ΣυνΆνθρωπος» που για φέτος έχει θέσει ως στόχο την στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

Ας πάρουμε μια γεύση από την περυσινή διοργάνωση στην Αθήνα: