Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

Ντοκιμαντέρ «MICROBIRTH»: Τα μυστικά του τοκετού μέσα από το μικροσκόπιο

22 Σεπ 2014
Κοινωνικός Χώρος Ιδρ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος (προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα)

19.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Ντοκιμαντέρ «MICROBIRTH»: Τα μυστικά του τοκετού μέσα από το μικροσκόπιο

Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο «Microbirth», ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Το «Microbirth» θα προβληθεί σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σεπτεμβρίου 2014 σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα  ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

Στο Ηράκλειο η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9, στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη.  Θα ακολουθήσει ομιλία από την κα Μαρία Σαρρή, μαία προετοιμασίας φυσικού τοκετού.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

 

Λίγα λόγια για την ταινία: 

Εξέχοντες επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική συμμετέχουν στο «Microbirth» εκφράζοντας την ανησυχία τους για το πώς οι σύγχρονες πρακτικές των γεννήσεων μπορεί να παρεμβαίνουν σε σημαντικές βιολογικές διαδικασίες καθιστώντας τα παιδιά μας ενδεχομένως περισσότερο επιρρεπή σε ασθένειες αργότερα στη ζωή. Το «Microbirth» βλέπει τη γέννηση με έναν εντελώς νέο τρόπο, μέσα από το φακό ενός μικροσκοπίου. Ερευνώντας τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, η ταινία αποκαλύπτει το πώς ο τρόπος που γεννάμε έχει αντίκτυπο στη διά βίου υγεία των παιδιών μας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Alto Films Ε.Π.Ε. Παραγωγοί της ταινίας και σκηνοθέτες είναι ένα ζευγάρι Βρετανών κινηματογραφιστών, η Toni Harman και ο Alex Wakeford. Η προηγούμενη ταινία τους «Freedom For Birth» έκανε πρεμιέρα με περισσότερες από  1.100 ταυτόχρονες δημόσιες προβολές σε 50 χώρες το 2012. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.oneworldbirth.net/microbirth/ & microbirth.com