Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

"Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης" στη ResidenceSea

07 Μαρ 2015
ResidenSea (οδός Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

20.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

"Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης" στη ResidenceSea

Πρόσθετες Πληροφορίες

Η ResidenceSEA παρουσιάζει τον Mathew Halpin: Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, η ResidenceSEA καλωσορίζει το καινούργιο έτος με την παρουσίαση και ομιλία του καλλιτέχνη Mathew Halpin. Θα παρουσιάσει μια συλλογή των έργων του, μαζί με το τελευταίο του έργο “Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης”. Η ResidenceSEA - Sensing your Environment through Art, είναι ένα residency (χώρος φιλοξενίας) τέχνης και επιστήμης, και βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

Ο Mathew Halpin είναι ένας αυστραλός εικαστικός καλλιτέχνης και σχεδιαστής θεατρικών σκηνικών, που ζεί και δουλεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Δυο από τα έργα του παρουσιάστηκαν στην αρχή του χρόνου σε δυο εξώφυλλα του περιοδικού ATHENS VOICE: “Αυτοκτονική Ματριόσκα” και “Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης”. Η ατομική του έκθεση με τίτλο “Βαμμένο Ταξίδι” (“Painted Journey”) παρουσιάζεται αυτή την στιγμή στο Grecotel Palace στην Αθήνα. Συχνά οι πίνακες του μιλάνε μέσω της σάτιρας και αντανακλούν την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Mathew χρησιμοποιεί κυρίως ρετρό και κιτς εικόνες με τις οποίες αντιπαραθέτει τα υποκείμενα σοβαρά μηνύματα. Σε αυτήν την παρουσίαση, και για πρώτη φορά, θα παρουσιάσει τον πίνακα με τίτλο “Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης” το οποίο επιλέχθηκε ως το εξώφυλλο του ATHENS VOICE αμέσως μετά από τις εκλογές τον Ιανουάριο 2015. Ο Mathew λέει για τον πίνακα αυτό: “Ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας στρατηγός και ηγέτης του αγώνα ανεξαρτησίας. Ο Αλέξης Τσίπρας συμβολίζει ένα νέο είδος ήρωα ο οποίος θα αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της χώρας μας από άλλες χώρες που θέλουν να μας κυβερνήσουν μέσω του χρέους.”

Μετά από την ομιλία και παρουσίαση του Mathew Halpin θα ακολουθήσει πάρτυ με διάφορους DJ με πειραματική ηλεκτρονική μουσική και minimal techno.

Η ResidenceSEA - Sensing your Environment through Art, είναι ένα residency (χώρος φιλοξενίας) τέχνης και επιστήμης για ερευνητές και καλλιτέχνες πολυμέσων ώστε να δουλεύουν και συνεργάζονται. Η ResidenceSEA στοχεύει στη συνεργασία διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών στην Κρήτη. Από τις 2012 η ResidenceSEA έχει φιλοξενήσει 15 ομάδες διεθνών καλλιτεχνών που δούλεψαν σε διεπιστημονικές παραστάσεις και εγκαταστάσεις. Bρίσκεται στο τέλος της οδoύ Κιλκίς, στην παραλία πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες: maakali.org/ResidenceSEA