Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Σεμινάριο

Workshop για την Ταξιδιωτική Φωτογραφία (Έφη Παρούτσα & Στυλιανός Παπαρδέλας)

22 Μαϊ 2015

22.05 έως 24.05

Ηράκλειο

Workshop για την Ταξιδιωτική Φωτογραφία (Έφη Παρούτσα & Στυλιανός Παπαρδέλας)

Cretazine Tips

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το pp.workshop.travel@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης, Μάιος 2015 - Ένα τριήμερο workshop με θέμα την ταξιδιωτική φωτογραφία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαΐου από τους καταξιωμένους φωτογράφους Έφη Παρούτσα και Στυλιανό Παπαρδέλα. Η Έφη και ο Στέλιος μέσα από συζητήσεις και παρουσιάσεις, θα μεταφέρουν την πολύχρονη εμπειρία τους στα ταξίδια και την φωτογραφία, θα αξιολογήσουν τη δουλειά των συμμετεχόντων και θα μοιραστούν μαζί τους όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να προγραμματίσουν ένα μεγάλο φωτογραφικό ταξίδι αλλά και για να προσεγγίσουν ένα φωτογραφικό project. 

Οι συμμετέχοντες ακολουθώντας τις συμβουλές της Έφης και του Στέλιου, θα φωτογραφίσουν και θα επιστρέψουν για να προβάλλουν τη δουλειά τους, να την επεξεργαστούν και να την συζητήσουν με τους εισηγητές. 

Στόχος του workshop είναι να προχωρήσει την δουλειά και τον τρόπο σκέψης των συμμετεχόντων πάνω στην ταξιδιωτική φωτογραφία και να τους μεταδόσει τρόπους προετοιμασίας και προσέγγισης της δουλειάς τους σε επικείμενα φωτογραφικά ταξίδια. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 22/05 

16.00-20.00  

Γνωριμία / Portfolio review

Σαββατο 23/05

9.00-16:00

Παρουσιάση Δουλειάς: Εφης Παρούτσα & Στυλιανού Παπαρδέλα με συζήτηση πανω σε αυτές

Παρουσίαση Φωτογράφου απο την Έφη Παρούτσα

Παρουσίαση Φωτογράφου απο Στυλιανό Παπαρδέλα

Πρότασεις και συζήτηση για φωτογραφικά 

Προετοιμασια για ενα μεγάλο ταξίδι

Τρόπος προσέγγισης φωτογραφικού project

Πως φωτογραφίζω 

Προσεγγίζοντας τον άνθρωπο

16:00-20.00

Φωτογράφιση απο τους συμμετέχοντες

20.00-22.00

Απορίες/ συζήτηση πάνω στις φωτογραφίες

Κυριακή 24/05

7.00-14.00

Φωτογράφιση συμμετεχόντων

14.00-20.00

Προβολή φωτογραφίων συμμετεχόντων

Editing και συζήτηση πανω στην δουλειά 

Σχετικά με την Έφη Παρούτσα: 

Έλαβε το πτυχίο της στη φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου τιμήθηκε με τα βραβεία Founders Day και Tobias. Ξεκίνησε την καριέρα της σαν καλλιτεχνική διευθύντρια και φωτογράφος διαφημίσεων στην “πόλη που δεν κοιμάται ποτέ”, πριν αρχίσει να ταξιδεύει σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική για λογαριασμό διεθνών εντύπων.

Η Έφη Παρούτσα, που είναι περισσότερο γνωστή για την ταξιδιωτική της φωτογραφία, φωτίζει και δίνει ζωή σε καθημερινές εικόνες αυθεντικών, ‘ακατέργαστων’ ανθρώπων στο οικείο περιβάλλον τους. Μέσα από τα μάτια της διακρίνεται μιαν ασυνήθιστη κατανόηση των διαφορετικών τρόπων ζωής που συναντά.

Το διεθνές portfolio της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δημοσιεύσεις στο Condé Nast Traveller για την Ελλάδα, στο ΓΕΩ, το Voyager, το Passport, το ιταλικό Gente Viaggi, το ΓΕΩτρόπιο και την εφημερίδα Καθημερινή. Εκθέσεις με τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δουλεύοντας σαν ανεξάρτητη φωτογράφος τα τελευταία δέκα χρόνια σε Νέα Υόρκη και Αθήνα, μεταδίδει τις εμπειρίες της στους λάτρεις των ταξιδιών και του lifestyle σε όλον τον κόσμο. Αυτήν την περίοδο ασχολείται με διάφορα projects, εστιάζοντας στην Ελληνική κουλτούρα και τις κατά τόπους παραδόσεις, τα οποία σύντομα θα συγκεντρωθούν σε ένα λεύκωμα.

Μετρώντας προορισμούς όπως το Βιετνάμ, το Περού, τη Σκωτία, τη Τζαμάικα ή το Παρίσι, έχοντας γνωρίσει δεκάδες κουλτούρες και πολιτισμούς, η Έφη Παρούτσα καταλήγει στη γενέτειρά της, την Ελλάδα. 

Site | Facebook

Σχετικά με τον Στυλιανό Παπαρδέλα: 

Ο Στυλιανός Παπαρδέλας μεγάλωσε στο Ηράκλειο και ξεκίνησε να τραβάει φωτογραφίες το 2006. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι για να βελτιωθεί σαν φωτογράφος, έπρεπε να έρθει σε επαφή με ποικίλους ανθρώπους που έχουν σχέση με τη φωτογραφία – σύντομα γίνεται μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.).

Έχει δουλέψει στην Ασία, κάνοντας φωτορεπορτάζ για το IRIN News, το βραβευμένο ανθρωπιστικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στην Ιρλανδία, όπου εργάζεται ως φωτογράφος και εμψυχωτής στο Barretstown, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Έχει συνεργαστεί με μεταξυ αλλων με το Al jazeera, Huffington post, NPR, Spiegel, The press project και Ελευθεροτυπία.

Μεταξύ άλλων είναι συνιδρυτής του ψηφιακού project «The World of Ronah», όπου γυρίζει ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σχετικά με τα ταξίδια και την φωτογραφία.

Στις αρχές του καλοκαιριού της περασμένης χρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα, με σκοπό να δώσει κι εκείνος το στίγμα του σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, συμμετέχοντας σε διάφορα φωτορεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Τον Οκτώβριο του 2013 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα, με τίτλο «Circle_».

Site | Facebook