Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Εκδήλωση για παιδιά

Καλοκαίρι 2015: Καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

15 Ιουν 2015

15.06 έως 24.07

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,
Ηράκλειο
Καθημερινά 09.00 - 15.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Καλοκαίρι 2015: Καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:
    • Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΜΦΙΚ στα τηλέφωνα 2810 - 282740 και 2810 - 393630 (κα. Χατζηνικολάκη Άννα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 15:00.
    • Λόγω του περιορισμένου αριθμού των παιδιών που θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους, διοργανώνει και για το φετινό καλοκαίρι δύο εβδομαδιαία θεματικά προγράμματα.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο: «Το κλίμα αλλάζει... Ζώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!», απευθύνεται σε παιδιά Α΄ έως και Γ΄ τάξης Δημοτικού καθώς και σε παιδιά Δ΄ έως και Στ΄ τάξης Δημοτικού (το πρόγραμμα έχει διαφοροποιηθεί κατάλληλα ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις δυνατότητες της κάθε ηλικίας). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα προβληματιστούν και θα εξερευνήσουν την ποικιλία της ζωής (βιοποικιλότητα) διαφορετικών περιοχών αλλά και την ποικιλία των χαρακτηριστικών των οργανισμών. Παίζοντας θα ανακαλύψουμε τις απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως: «γιατί η ποικιλία της ζωής είναι σημαντική;», «από τι απειλείται και τι μπορούμε να κάνουμε;».

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο: «Συναρπαστικές Προϊστορίες», απευθύνεται μόνο σε παιδιά A΄ έως και Γ΄ τάξης Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα εξερευνήσουν μέσα στο ΜΦΙΚ διάφορα προϊστορικά ζώα όπως νάνους ιπποπόταμους, ελέφαντες και ελάφια που έζησαν στην Κρήτη περίπου 800.000 με 20.000 χρόνια πριν από σήμερα. Θα γνωρίσουν το γιγάντιο Δεινοθήριο, που επίσης έζησε στην Κρήτη πριν από περίπου 8.500.000 χρόνια αλλά και δεινόσαυρους, όπως τον Αργεντινόσαυρο, τον Ηωράπτορα, το Στεγόσαυρο και το διάσημο T-rex, που έζησαν σε άλλες εποχές και σε διαφορετικές περιοχές της Γης. Τα πλάσματα αυτά θα ζωντανέψουν στη φαντασία μας, θα μας μαγέψουν με τις συναρπαστικές προϊστορίες τους και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της εξερεύνησής μας.

Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα παιδιά θα γίνουν μικροί επιστήμονες ακολουθώντας τη μεθοδολογία της διερευνητικής μάθησης. Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, τη συζήτηση, την έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το παιχνίδι, τις κατασκευές και τις διαδραστικές δραστηριότητες, θα συλλέξουν πληροφορίες, θα παρατηρήσουν και θα ανακαλύψουν μόνα τους τη γνώση.

Οι ολιγομελείς ομάδες των παιδιών εμψυχώνονται από τους έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς του ΜΦΙΚ σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες του μουσείου. Καθημερινά, όλη η ομάδα, θα κάνει πικ-νικ στο βοτανικό κήπο, συντροφιά με τους δεινόσαυρους. Το καθημερινό κολατσιό των παιδιών, τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας, προσφέρονται από το ΜΦΙΚ χωρίς επιπλέον χρέωση. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας, πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους.

Το κάθε εβδομαδιαίο πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα - Παρασκευή από 09:00 έως 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση). Οι συγκεκριμένες εβδομάδες για το φετινό καλοκαίρι είναι:

1η εβδομάδα:  15 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2015

«Το κλίμα αλλάζει... Zώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!» (Δ΄ έως και Στ΄ τάξη Δημοτικού)

2η εβδομάδα:  22 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2015 

«Το κλίμα αλλάζει... Zώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!» (Α΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού)

3η εβδομάδα: 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015

«Συναρπαστικές Προϊστορίες»  (Α΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού)

4η εβδομάδα: 6 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2015

«Το κλίμα αλλάζει... Zώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!» (Δ΄ έως και Στ΄ τάξη Δημοτικού)

5η εβδομάδα: 13 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου 2015

«Συναρπαστικές Προϊστορίες» (Α΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού)

6η εβδομάδα: 20 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου 2015

«Το κλίμα αλλάζει... Zώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!» (Α΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού)

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στα τηλέφωνα 2810-282740 και 2810-393630 (κα Χατζηνικολάκη Άννα) από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 08:30 έως 15:00.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσης θα ισχύσουν μειωμένες τιμές σε ειδικές ομάδες.