Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Γιάννης Καπετανάκης Lyra LiveLooping στη Φουρνή

14 Αυγ 2015
Καστέλλι Φουρνής,
Λασίθι
21.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Γιάννης Καπετανάκης Lyra LiveLooping στη Φουρνή

Τα μουσικά ταξίδια «στον Πρόδρομο» συνεχίζονται!

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου μια μουσική γιορτή «στον Πρόδρομο»! Ο Γιάννης Καπετανάκης θα είναι στην παρέα για να μας παρασύρει στη μέθη της κρητικής μουσικής στο σύγχρονο περιβάλλον. Μια βραδιά εναλλακτική με έναν από τους πλέον ταλαντούχους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς. 

O Γιάννης Καπετανάκης είναι μουσικός, με καταγωγή από την Κρήτη. Ένας ιδιαίτερος λυράρης που τον συναντούμε να παίζει διπλά σε γνωστούς καλλιτέχνες και μπάντες, προσαρμόζοντας τον ήχο της λύρας σε κάθε περίσταση. Σε ήχους βαθιά ηλεκτρικούς που συμβαδίζουν με την κρητική παραδοσιακή μουσική. Έπειτα από πολλές συμμετοχές στη δισκογραφία, το 2012 μας έδωσε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Πίσω από τον καθρέφτη» με τη συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Ακολούθησε το cd «Η προσευχή της λύρας» όπου τα περισσότερα κομμάτια τα εμπνεύστηκε παίζοντας στο δρόμο.

Ο λυράρης Γιάννης Καπετανάκης, παίζει με την ψυχή και τη φαντασία του, πέρα από τη στενή παράδοση του οργάνου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στη λύρα... Μόνος του επί σκηνής δημιουργεί ένα μουσικό περιβάλλον μόνο με τη λύρα και τη φωνή! Με τη βοήθεια ενός looper, ηχογραφεί ζωντανά ήχους και μελωδίες που επαναλαμβάνονται (livelooping), κάνοντας δικές του συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, χαρίζοντας ένα αξέχαστο ταξίδι με τη λύρα...