Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Έκθεση "Ψίθυροι" στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

30 Οκτ 2015

30.10 έως 28.02

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης,
Ρέθυμνο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Έκθεση "Ψίθυροι" στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Website:
 • Περισσότερες Πληροφορίες:

  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.)

  Χειμάρας 5, 74 100 Ρέθυμνο

  Τ: +30 28310 52530, F: +30 28310 52689

  E-mail: info@cca.gr

Cretazine Tips

Ωράριο έκθεσης:

Καθημερινά: 09:00 - 14:00

Τετάρτη & Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 18:00-19:00

Σαββατοκύριακο: 10:00 – 15:00

Δευτέρα: Κλειστά

To Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Ψίθυροι». Πρόκειται για μια νέα παραγωγή που ψηλαφεί καταστάσεις – κραυγές,  εκφρασμένες  διακριτικά και σιωπηλά, ως ψίθυροι. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 20:00, στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στην οδό Μεσολογγίου 32, στην παλιά πόλη.

Ο τίτλος «Ψίθυροι» αντλεί, νοηματικά, από το λόγο του σπουδαίου Ιρλανδού, του Samuel Beckett που τόσο καίρια μιλά για τις λέξεις που γίνονται ψίθυροι και τους ψιθύρους που δυναμώνουν και γίνονται κραυγές, για το αιώνιο μουρμούρισμα και για τη μνήμη που κρύβεται πίσω από αυτό αλλά, και από τον ψίθυρο των σωμάτων, όπως το κληροδοτεί στην ανθρωπότητα η ποιήτρια του «Idiedforbeauty» Emily Dickinsοn.

Η έκθεση, επιθυμεί να διερευνήσει τις καταθέσεις των καλλιτεχνών σε ζητήματα φύλου, ζητήματα ταυτότητας, φόβου και διαπιστώσεων που αφορούν σε  απαγορεύσεις και κοινωνικούς κώδικες. Αλλά και να θίξει, τη δύναμη της κατάδυσης, χάριν της αναγνώρισης των τραυμάτων, στη διαδικασία της ζωής που παράγει η επεξεργασία της σκέψης αλλά και τον ψίθυρο του κυττάρου καθώς βαίνει προς το γήρας.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, με καινούργια ή παλιότερα έργα τους που έχουν επιλεγεί για να υποστηρίξουν το αίτημα του τίτλου, δηλαδή του ζητήματος που επιθυμεί να φωτίσει η έκθεση, είναι γυναίκες.

Πρόκειται για 24 γυναίκες της τέχνης από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μαζί τους, ένας άνδρας καλλιτέχνης, συλλέγει συνεντεύξεις γυναικών που μιλούν για ότι νοιώθουν.

Συμμετέχουν οι: Αγκοπιάν Εοζέν, Αποστόλου Ευγενία, Βιδάλη Αθανασία, Βολανάκης Αντώνης, Giordano Joan, Δουβέρη Αγγελική, Ζυγούρη Μαίρη, Hrbacek Mary, Ιωάννου Δήμητρα, Κάσση Μαριγώ, Κρούσκα Πόπη, Λεμού Καλλιόπη, Λοϊζίδου Μαρία, Λύρα Ελένη, Magnanti Renee, Μεϊμάρογλου Δέσποινα, Molder Adriana, Νομίδου Βάλη, Παπατζανάκη Αντωνία, Πιπερίδου Χαρά, Σβορώνου Αγγελική, Σκεπετζή Χρυσούλα, Στραπατσάκη Μαριάννα, Τσουκάτου Πόπη,  Χριστέα Μαίρη.