Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

Πεζοπορία στα αμπελοχώρια του Ηρακλείου

31 Ιαν 2016
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€5

09.00

Πεζοπορία στα αμπελοχώρια του Ηρακλείου

Cretazine Tips

Για ηλεκτρονική συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Πεζοπορικού:  

www.pezoporikos.gr και στο γραφείο,  

Αβέρωφ 25, Δευτέρα-Παρασκευή ώρα  8-10 μ.μ. τηλ. 2810 344588

 

Μετά τις ξεναγήσεις, ξεκινούν τώρα και οι πεζοπορίες σε περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου και  με τις εθελοντικές ομάδες πολιτισμού - τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο δήμο δίνουν την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να περπατήσουν και να γνωρίσουν κάθε γωνιά της κρητικής υπαίθρου. 

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υλοποιεί πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έτσι ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση- πρόκληση για  συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού αλλά και τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ηρακλείου, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει  μια νέα θεματική ενότητα πεζοποριών στις περιοχές που ανήκουν στο Δήμο και παράλληλα να παραδώσει στη Δημοτική Αρχή  χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές για περαιτέρω αξιοποίηση τους. Επιπλέον μέσα από αυτές τις διαδρομές στη φύση οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική συνείδηση για να αναλάβουν ρόλο ενεργού πολίτη που θα υποστηρίζει με πράξεις και λόγο την προστασία και προβολή της Φύσης, της  Ιστορίας και του Πολιτισμού. 

Η πρώτη πεζοπορία με τίτλο τα «Αμπελοχώρια του Ηρακλείου» θα  πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.

Στα αμπελοχώρια του Ηρακλείου

Η πεζοπορία ξεκινά από το χωριό Κυπαρίσσι, συνεχίζεται μέσα από αγροτικό μονοπάτι με θέα τους ημιορεινούς αμπελώνες της επαρχίας Τεμένους, περνά από τον παλαιό οικισμό Σινάπι και καταλήγει στην Ιερά Μονή Παλιανής, μια απ' τις αρχαιότερες του ελλαδικού χώρου.  

Η πεζοπορία συνεχίζεται προς  το Βενεράτο και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου με την πελώρια δρυ να δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο του. Η όμορφη διαδρομή καταλήγει στις Δαφνές έχοντας πριν βαδίσει σε περιοχή που διαρρέει ο αρχαίος ποταμός Απόλλωνας (σημερινός Αυγενικιανός). Επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής και ελεύθερος χρόνος.

 

Ώρες πορείας: 5

Επικεφαλής: Αλέξανδρος Πρατικάκης

Αναχώρηση στις 9:00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Η  συμμετοχή για την εκδρομή είναι 5 ευρώ.

Για όσους δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν την πεζοπορία, θα υπάρχουν λεωφορεία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Παλιανής που θα τους μεταφέρουν στις Δαφνές, μέχρι την επιστροφή των υπολοίπων. Σημαντικό επίσης τα παπούτσια να είναι αθλητικά, σταθερά, κατάλληλα για πεζοπορία!